Deze week werd Nepal getroffen door een ernstige aardbeving, waarvan de precieze gevolgen nog steeds niet te overzien zijn. Het straatarme land verkeert in totale chaos, er zijn vele doden en gewonden gevallen. Een van de meer direct nuttige kanten van de astrologie zou kunnen zijn dat dit soort rampen voorspeld zou kunnen worden, maar daar lijken astrologen toch erg weinig zicht op te hebben. Mundane astrologie, traditioneel de hoogste vorm van de “hemelsche kunst” , is onder de psychologisch astrologen bepaald niet populair. Toch is het een zeer intense aandacht waard, al gaat het dan niet over je Anima of je Animus.

In het geval van Nepal, dat zeer aardbevingsgevoelig is, zou het zeer waardevol zijn als er een goede radix van het land zou zijn. Die is er niet, maar wat we wel kunnen gebruiken is de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter (GC) voor de eenwording van het land als “Ghurka-prinsdom”. Dan komen op de GC van 1762, die we als radix van Nepal kunnen nemen en te zien is door op de onderstaande link te klikken.

NEPAL

In de horoscoop springt een zeer gespannen oppositie in het oog, namelijk die van de Zon/Venus conjunctie in oppositie  met het antsicion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft – nul graden Steenbok)  van Mercurius (op 27 Maagd). Mercurius is de algemene significator van aardbevingen en wordt traditioneel  beschreven als “wind in de aarde”. Mercurius is natuurlijk bewegelijk vandaar “wind”, maar het is ook een planeet die onder het aarde-element valt. Bovendien is Mercurius in de GC Heer 8 van de dood, wat deze oppositie via antiscion nog dreigender maakt. Bij deze stand zijn 3 planeten betrokken en dus bijna de helft van de horoscoop, dit is dus wel een oppositie om in de gaten te houden. Als deze nadrukkelijk wordt geactiveerd , is nader onderzoek op zijn plaats.

NEPALSOLAAR

De  geldige solaar die gemaakt kan worden op basis van deze GC als mundane radix, als geboortehoroscoop van Nepal, is inderdaad zeer verontrustend. De Zon staat op de ascendant, wat een teken is voor een speciaal jaar, maar wat dan precies? Dat wordt duidelijk door de synastrie met de GC zelf ,de  solaarascendant staat op die bevingsoppositie met Mercurius / heer 8 (dood door aardbevingen). Ook valt de solaar-Zuidknoop, het punt van pijnlijke beperkingen, op de graad van de GC zelf! Mercurius in de solaar , die ook de betekenis blijft dragen van zijn radixhuis 8 van de dood, staat uitermate venijnig en schadelijk in val en vernietiging in Vissen. Ook staat deze ellendige Mercurius conjunct de zeer kwaadaardige “ster-achtige”‘ Poseidon (de planeet Neptunus voor de modernen onder ons) en Poseidon heeft te maken  met enorme schokken! Deze Mercurius op Poseidon maakt een sextiel op een van de Lichten in de radix, de Maan, en verbindt zich zo nadrukkelijk  met de GC.

NEPALPROGRESSIES

Als de progressies in de mundane radix dit dreigende thema herhalen, is het tijd voor serieuze zorgen (klik op de link hierboven om de progressies te kunnen zien). En het is vol in de roos! De progressieve Maan loopt exact over de radix-Zon en een conjunctie van de Lichten is hoe dan ook  altijd een belangrijke gebeurtenis. Maar omdat hiermee ook de bevingsoppositie met Mercurius / Heer 8 wordt geactiveerd, wijst het op de ramp die plaats vond. Het progressieve Pars Fortunae (berekend op basis van de directie van de Asc en de secundaire progressies van de Lichten) beweegt over de doodsster Antares. Ook valt op dat de progressieve  Mars / heer 1 op Terebellum staat , een van de drie sterren van het noodlot. Wat lange tijd dreigde, zal nu gebeuren. Al gaat een progressieve Mars niet zo snel en kun je er dus niet echt precies mee timen, het blijft het een factor om mee te nemen.

Met deze techniek, die je overal in de wereld kunt toepassen, kun je komen tot een duidelijke voorspelling van rampen, ook al is er geen exact tijdstip van de stichting van het land bekend. Dan zou heel erg nuttig kunnen zijn om  althans een deel van de ellende te kunnen beperken.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *