In de kleine EU-eilandstaat Malta in de Middellandse Zee waar het economisch heel goed gaat mede dankzij het toerisme, is een grote politieke crisis uitgebroken. De regering is hoogstwaarschijnlijk nauw betrokken geweest bij de moord op een journaliste, die publiceerde over verregaande corruptie in regeringskringen. Voor de Maltezen is de maat nu vol, ze eisen massaal dat de corrupte, criminele regering op stapt en dat de moordenaars worden opgespoord en berecht. Dit is een ernstige diepe crisis, niet een van de vele golfjes in de politieke geschiedenis van een land en daarom is het interessant om de horoscoop van Malta eens te bekijken.

In de mundane astrologie zijn er diverse mogelijkheden om ontwikkkelingen te volgen en te voorspellen, zo kun je kijken naar eclipsen en ingressen, naar ook naar de horoscoop van het land of naar de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan de stichting van het land. Het hangt van de omstandigheden af wat de optimale keuze is en vaak kun je de diverse technieken naast elkaar gebruiken.  Malta heeft een zeer bewogen geschiedenis, wat logisch is gezien de ligging van het eiland, en werd pas in 1964 onafhankelijk van de laatste buitenlandse bezetter, de Engelsen en dat levert de onderstaande horoscoop op (klik op de download knop).


 Dit is dus een horoscoop van het moment van de juridische onafhankelijkheid en deze radix zullen we niet uitgebreid analyseren omdat de belangstelling nu uitgaat naar de progressies in de horoscoop. De stand in de radix die wel direct de aandacht trekt, is de retrograde Jupiter/ Heer 10 van de regering die op de kwaadaardige Algol staat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er altijd een crisissfeer rond de regering van Malta hangt, maar als deze stand nadrukkelijk wordt geactiveerd, mag je dat wel verwachten. En als we dan kijken naar de secundaire progressies van de planeten en de primaire directies van de hoeken (omdat de hoeken geen secundaire beweging maken) dan worden we niet teleurgesteld.

Als de Maltese regeing een astroloog in dienst had gehad, hadden ze de crisis al heel lang van tevoren kunnen zien aankomen. Want de primaire directie van het MC beweegt dit jaar over Algol waar in de radix de retrograde Jupiter/ Heer 10 op staat!! Algol is de kosmische koppensneller en dat wil dus zeggen dat er koppen zullen gaan rollen in regeringskringen. Deze stand laat zien dat de horoscoop van de onfhankelijkheid een acceptabele radix voor Malta is, dat de vaste sterren een noodzakelijk onderdeel van de astrologie zijn en ook hoe mundane astrologie op een zinvolle wijze door een regering (of een oppositie!!) kan worden benut. Met Algol op komst moet er een offer worden gebracht, als je het zelf niet doet dan wordt het je aan gedaan. Met zoveel op je kerfstok is het dus niet zo slim om  te proberen vast te houden aan je positie, terugtreden een knieval maken en openheid geven zou de beste keuze zijn.

Andere progressieve posities bevestigen de ontwikkelingen, de Ascendant verlaat de Leeuw en activeert daarmee nog een laatste keer de radix-Zon (tekenheer van Leeuw en algemene significator van de macht) die op de noodlotsster Labrum staat (in de radix dus)  deel van de Beker die niet aan je voorbij zal gaan. Dit wijst op een grote verandering, de p. Asc wisselt het teken maar eens in de ongeveer dertig jaar. De eerste graad van de Maagd is de positie van Regulus die soms ook kan wijzen op de val de koning, als de context en andere posities dat aangeven. Dat is hier zo want de p. Maan is over de radix-Maan gegaan (keerpunt) en is op weg naar (al duurt het nog even) naar p. Volle Maan (crisis , nieuwe fase). Het progressieve Zonnepunt (het omgekeerde “Stier-symbool”)  beweegt nu over Terebellum, de ster van het noodlot die aankondigt dat wat al in de lucht hing nu zal gaan gebeuren.  Voorlopig zal het MC door de crisiszone eind Stier/begin Tweelingen blijven lopen, dus Malta gaat nog woelige jaren tegemoet.   


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *