De mogelijke tegenstander van Donald Trump in de presidentsverkiezingen van volgend jaar in de VS  is Joe Biden, die twee keer vice-president was onder Barack Obama. Trump heeft daarom geprobeerd de Oekraїense regering te dwingen om onderzoek te gaan doen naar mogelijke illegale praktijken van Biden en zijn zoon in dat land en heeft daar flink zijn vingers aan gebrand. Er is nu een afzettingsprocedure tegen Trump in gang gezet wegens machtsmisbruik en daarmee staat Trump meer dan ooit onder druk, hoewel het onwaarschijnlijk is dat de afzettingsprocedure ook met succes zal worden afgesloten.

JOE BIDEN

Het is ook nog niet duidelijk of Biden inderdaad als kandidaat van de Democraten tegen Trump de strijd om het presidentschap zal aan gaan, hij maakt wel een goede kans. Zijn horoscoop (klik op de link hierboven om de horoscoop van Biden te kunnen zien) is opmerkelijk, wat in het oog springt zijn de vier planeten in het twaalfde huis van isolatie, wat wijst op een meer dan gemiddelde hoeveelheid ellende en tegenslag in zijn leven. Waar bijvoorbeeld vaak de spot mee wordt gedreven, is dat Biden de neiging heeft om dingen te zeggen die om Hare Majesteit te citeren, een “beetje dom” zijn, halve waarheden, eigenaardige beweringen en te opvallende onjuistheden.

Gifpijl

Dat heeft te maken met een van de planeten in het twaalfde huis, Mercurius die de algemene significator is van spreken, denken en communicatie. Deze Mercurius wordt bijzonder sterk geafflicteerd, in het twaalfde huis (isolatie, niet goed voor communicatie), combust( maakt stressgevoelig) en heel snel (niet altijd slecht, maar het maakt wel wat impulsief). Ook staat deze precaire Mercurius op de ster Agena uit de Centaur, met als thema dat schijnbaar kleine acties, grote onverwachte consequenties kunnen hebben. De Centaur is Pholus die stierf door het gif van een pijl die hij uit nieuwsgierigheid op pakte, enige extra oplettendheid is op dit gebied dus geen luxe.

Mercurius in huis 12  is ook Heer 7 van de partner en Biden verloor zijn eerste vrouw door een zeer dramatisch auto-ongeluk, waarbij ook zijn dochtertje om kwam.  Op de descendant staat de sterachtige factor Uranus ( castratie van de hemelgod, pijnlijk offer/ verlies), de descendant zelf valt op de kwaadaardige Hyaden. In het zevende huis staat  bovendien Saturnus op de martiale Aldebaran, Saturnus is Heer 2, het achtste huis van het zevende uit, de dood van de partner. Dat zijn samen genomen allemaal indicaties die dezelfde kant op wijzen. Op de cusp van huis 12 staat verder Heer 5 van kinderen, dat is Mars die ook op de nietsontziende koninklijke Zuidschaal valt. Biden verloor later naast zijn dochtertje ook nog een zoon aan kanker, op cusp 5 staat de kwaaraardige Baten Kaitos uit de Walvis, een ster met een pure Saturnus-natuur.

In de schaduw

Heel wat problemen dus, maar waar zien we zijn kracht? Heer 1 is Jupiter (het meest uitgesproken Biden zelf) die verhoogd en sterk staat in Kreeft op de zeer sterke Procyon, de hoofdster van de Kleine Hond. Jupiter is de planeet van de bestuurselite en valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 °Kreeft – 0° Steenbok) op de descendant. Dat geeft hem extra kracht om zich te manifesteren maar zoals vaak bij antiscia op een niet-direct wijze, hij was vice-president. Ook de combuste Heer 10 van de baan wijst daarop, hij staat in de schaduw van de Zon, in het verborgen huis 12  en Procyon de ster waar Heer 1 op staat, heeft ook te maken met dienen als ondercommandant.

Maar dat wil allemaal niet zeggen dat Biden niet zelf ooit president kan worden, het laat alleen zien dat hij bekend werd via het vice-presidentschap. Naar zijn progressies die dan zouden moeten laten zien dat hij een goede kans maakt volgend jaar, zullen we later kijken, die van zijn mogelijke tegenstander Donald Trump zijn in ieder geval weinig veelbelovend.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *