De zeer gespannen situatie in Rusland heeft diverse wortels, maar een van de meer directe invloeden is de erfenis van het communisme. Rusland was, met China, een van de landen die het communisme met groot enthousiasme begroetten en de lange jaren van rode tirannie en terreur hebben het land zwaar getraumatiseerd en gedemoraliseerd. Het is ook dat post-communistische klimaat van nieuw kapitalisme, nationalisme en gevoelens van vernedering dat de Russische president nu de wind in de zeilen geeft. De aartsvader van het communisme Karl Marx zou zeer tevreden zijn geweest met deze agressieve en chaotische voortzetting van zijn “‘Sovjet-kind”, hij schreef immers dat hij “de wereld met zijn voortdurende vervloekingen aan stukken wilde smijten”. Keer op keer uitte Marx zich op deze manier, er is geen spoor te vinden van medegevoel met de armen, van het idealisme dat hem zo vaak wordt toegeschreven.

MARX

Het is daarom interessant om de horoscoop van deze man, die een zo enorme invloed op de wereld heeft gehad en indirect nog steeds heeft, eens te bekijken (Rodden rating AA). Het lijkt zinvol om te beginnen met Saturnus in het eerste huis die aspecten maakt met maakt met maar liefst vier planeten waaronder de Lichten Zon en Maan. Het is duidelijk dat deze Saturnus hoe dan ook een grote invloed in zijn leven zal hebben en dat is geen gunstige invloed. Want Saturnus heeft geen waardigheid en de Grote Malefic zal zich daarom van zijn minst aantrekkelijke kant laten zien, het maakt hem kil grof en onverschillig. En dat was hij ook in zijn persoonlijke leven, hij verwaarloosde zijn gezin, hij leefde op de zak van anderen, miste iedere vorm van verfijning en hij was een aartsopportunist. Dit wordt allemaal zo erg omdat Saturnus ook heer 12 is, en dus verbonden met zelfdestructie, overschrijding van grenzen en chaos. Saturnus maakt een sextiel met Jupiter, de enige planeet boven de horizon, die op de zeer krachtige ster Wega staat en via antiscion op het MC. Zijn Jupiter-visie in val in Steenbok zal dus een grote invloed hebben, Wega is de Dalende Gier die op aarde wil brengen wat hij “boven”‘ heeft gezien. Dat is een mooi beeld voor het communisme, wat zich nog een keer spiegelt in Mars heer 9 van visie, ook weer in val, en op cusp 6 van het knechtenhuis maar ook op de onsterfelijke en zeer strijdbare Pollux die koninklijk succes kan geven: klassenstrijd dus. Dat het volk in opstand in komt tegen het gezag zie je aan de Maan, de planeet van het gewone volk, die overheerst wordt door de stralen van de Zon maar verhoogd is in Stier en grote kracht ontvangt door de conjunctie met de Noordknoop. Dit is dus een “‘applicerende” zonsverduistering waarbij het volk/ de Maan het licht van het gezag /de Zon uitdooft! Dit gebeurt allemaal op de sterren Menkar en Almach die te maken hebben met het Zeemonster dat grote chaos veroorzaakt omdat het als pure stoffelijke begeerte de ziel komt opslokken. Dit treffende beeld wordt compleet gemaakt door de mythe van zijn Maanhuis, het is het tweede Ramhuis, dat van het Gulden Vlies, wat onder meer wijst op een compromisloze , fanatieke activist.

Satanist?

Er was in het leven van Marx een opmerkelijk keerpunt in zijn studiejaren, zo rond 1837. Voor die tijd uitte hij zich in de voor die dagen “normale” christelijke termen, na die tijd raken zijn geschriften steeds meer vervuld van een vurige haat tegen religie en ijzingwekkende, onthutsende, bijna profetische uitspraken (denk aan Stalin). “Ik wens voor mijzelf  een troon op te richten op een bergtop, koud en geweldig, omgeven door een verschansing van menselijke angst, beheerst door droefgeestig lijden.”‘ Wat is er gebeurd in deze jaren, hoe kan iemand zo iets op schrijven? Uit onderzoek is bewijs naar voren gekomen dat Karl Marx contact had met een groep die zwarte missen en andere duistere rituelen organiseerde. Het zou veel verklaren maar zien we in de horoscopen rond deze tijd daar ook aanwijzingen voor? Er zijn twee planeten die de duivel kunnen symboliseren Saturnus en Mercurius, en in het geval van Marx gaat het ook zeker om Saturnus die zo’n grote invloed heeft in zijn horoscoop en heer 12 van duistere rituelen is.

MARXSOLAAR

De solaar van 1837 (klik op de link hierboven) , het jaar waarin hij zich op een ijskoude bijna angstwekkende manier begon te uiten, lijkt dit  idee te bevestigen. Er is een Nieuwe Maan in het achtste huis, die de radix-eclips dus activeert en die in oppositie staat met Saturnus, de radix-duivel van Marx. Mercurius solaarheer 12 wordt sterk benadrukt door zijn terugkeer naar de radixpositie en Mercurius is de andere duivelsplaneet!

MARXPROGRESSIES

De progressies (klik op de link boven) laten ook een grote omslag zien, er zijn 5 factoren  (MC, Asc, Zon, Mars, Mercurius) die in deze  jaren van teken zijn gewisseld, de Zon is al lange tijd onderweg door de crisiszone aan het einde van de Stier / begin Tweelingen. De progressieve Maan loopt over de noodlotster Terebellum aan het einde van de Steenbok en staat op het punt de Waterman binnen te gaan, wat wijst op een nadrukkelijke activering van zijn “diabolische” Saturnus / heer 12  (die traditioneel  heerser van Waterman is).

Gaat dit niet allemaal veel te ver? Is dit niet bizar en fantastisch? Het komt niet veel voor maar dergelijke satanische groepen bestaan en, hoe serieus je dat ook wilt nemen, er zijn bewijzen dat Marx contact had met zo’n groep, zijn horoscoop wijst sterk in die richting net als zijn schofterige persoonlijke leven. Als je denkt aan het enorme, ongehoorde lijden dat het Marxisme heeft veroorzaakt  (Culturele Revolutie, genocide in Cambodja, rode terreur in Rusland) op zijn sinistere dodenmars door de wereld, is de connectie wellicht minder vreemd dan hij lijkt. Hoe dan ook, dat hij de aanzet gaf, onder een verleidelijke dekmantel van idealisme, tot het uitroeien en onderdrukken van vele miljoenen mensen, zou Marx met diepe voldoening hebben vervuld.

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *