Vorige week keken we naar de solaar van de stad New York die op het moment geldig is en de zeer negatieve aanwijzingen waren er duidelijk in te zien. The Big Apple is immers het “epicentrum” van de pandemie van het Wuhan-virus (het is opmerkelijk hoe de naam van het virus steeds is veranderd, van Wuhan-virus naar Corona-virus naar het “technisch-wetenschappelijke” Covid-19) en die solaar wond daar geen doekjes om. De radix op basis waarvan de solaar berekend werd, was gemaakt met behulp van de methode van Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter, wat uit kwam op 17 juli 1623 17:46:15 LMT (horoscoop hier niet afgebeeld).

Bij het hanteren van deze verrassend effectieve techniek, die je ook kunt toepassen om horocopen van landen te maken, blijft het cruciaal strenge controles uit te voeren. Geeft de radix die je met behulp van deze technieken kunt berekenen historische gebuertenissen voldoende helder weer? Dat is de grote lakmoesproef voor de geldigheid, wat goed te toetsen is omdat het daarbij om concrete gebeurtenissen gaat. De pandemie wordt in de geldige solaar van New York inderdaad helder weerspiegeld maar hoe zit dat met 9-11, die andere grote ramp die de stad  negentien jaar geleden trof? Als die niet te vinden is in de diverse voorspellingstechnieken, dan heb je wel een probleem.

De solaar van de stad waaronder de aanslag op het WTC plaats vond is echter zeer uitgesproken (klik op de download-knop hierboven om de solaar te kunnen bekijken).  Het eerste wat in het oog springt, is Mars de geweldsplaneet die in conjunctie staat met Pluto, de heer van het Dodenrijk die altijd plots, totaal onverwacht op duikt. Mars is retrograde, het geweld komt dus op een manier die in gaat tegen de normale gang van zaken en hij staat heel prominent op de descendant van de tegenstander! In oppositie met deze extreem gewelddadige Pluto-Mars conjunctie op de ascendant staat Venus Heer 12 van ellende in conjunctie met Saturnus Heer 8 van de dood, die op de felrode Aldebaran staan, een zeer krachtige, ook  gewelddadige koninklijke ster met een pure Mars natuur.   

Maar vijf procent

Of dat nog niet genoeg is, staat de Maan  in het twaalfde huis bij Algol, tsja daar is hij weer en de knopenas valt over de as van de cuspen van het tweede en achtste huis. Zo wordt het thema van deze huizen sterk benadrukt, waarbij de kwaadaardige Zuidknoop op cusp 8 van de dood valt. Aan de andere kant staat Mercurius Heer 1 die de nadruk op deze as nog eens vergroot, Heer 1 is het meest uitgesproken het land. Het kan in feite niet duidelijker worden aangegeven en als de moderne astrologen in die tijd deze technieken hadden gekend en gebruikt, dan hadden ze  het wél zien aankomen. Maar als  je zoals de moderne astrologie werkt met maar 5 % van de beschikbare astrologische kennis zul je altijd veel missen.   

Normaal

Deze astrologische duidingen leiden ook tot meer filosofische conclusies. Je kunt zien dat er iets zal gebeuren, dus is het in die zin “normaal”. Net als een individuele mens soms ziek wordt of met grote tegenslag te kampen heeft, geldt dat ook op collectieve schaal. Dat wil zeggen dat deze pandemie weliswaar uitzonderlijk is maar ook “normaal abnormaal”. De mens heeft ook met al zijn techniekjes geen controle over de wereld, nu niet en nooit niet, zoals de astrologie, de finale nekslag voor het wetenschappelijke wereldbeeld, duidelijk laat zien. Wie oren heeft om te horen, die hore.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *