Een van de problemen bij het vinden een goede radix voor Oekraïne is de uiterst bewogen geschiedenis van het land. Het werd geregeerd door verschillende andere landen en totdat het zich los maakte uit de uiteenvallende Sovjet-Unie in 1991 was het maar drie jaar echt onafhankelijk geweest. Natuurlijk ligt Oekraïne op een plek waar vele krachten samenkomen, uit noord en zuid, uit oost en west. Toch is er een moment waar een radix op gebaseerd kan worden, op 28 juni 988  smeedde Prins Wladimir het land tot een eenheid.

Radix Oekraine

Gevallen Maan

Met behulp van de bekende techniek om de horoscoop van het exacte moment van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter voor het jaar van de stichting of de eerste eenheid van een land te nemen als radix, kan nu een horoscoop gemaakt worden. Vanwege de zeer bewogen geschiedenis van Oekraïne mogen we in deze radix wel wat gespannen standen verwachten. Het eerste wat direct op valt in deze nationale radix is de Maan die pal op het IC staat, in zijn val in Schorpioen. Dat is natuurlijk geen goed teken, een van de Lichten, de algemene significator van het volk, die zo zwak staat wat essentiële waardigheid betreft.

Hyade

Wel heeft de Maan veel invloed omdat hij op de as IC/MC staat, op het laagste punt op het IC is dit dus in oppositie met de regering op het MC. Dat lijkt een indicatie te zijn voor de overheersing door vreemde machten, het Oekraïense volk regeert zichzelf niet, maar wordt naar het laagste punt gedrukt. Aan de andere kant op het MC staat Prima Hyadum , de hoofdster van de Hyaden, een van de sterren uit de beruchte crisiszone rond Algol die sterk wordt geassocieerd met een belofte die niet wordt waar gemaakt. De Hyaden zijn ook de halfzusters van de Pleiaden wat de moeilijke relatie laat zien met het Russische “’broedervolk”.

Vissenmond

De heerser van het eerste huis is Mercurius, die in het zesde huis van tegenslag op de zeer heldere Fomalhout, de Mond van de Zuidelijke Vis, staat. Fomalhout is een ster die geassocieerd wordt met geestelijke ontwikkeling, ondanks zijn helderheid geeft hij daarom geen succes in de wereld. Heer 1 in de individuele radix is de persoon “’in zijn leven, in zijn omgeving”, en voor landen is dat ook zo. Mercurius maakt een conjunctie met de krijgszuchtige Mars, Heer 9 van buitenland wat de vele oorlogen en bezetting door vreemde machten aangeeft.

Planeetpunten

Het is altijd een goed idee de positie van de zeven planeetpunten te bekijken, de planeetpunten geven bijzonder benadrukte thema’s aan. Het Punt van Mars staat op de GC-graad, wat het thema van strijd sterk benadrukt. Het Punt van Saturnus – gevangenschap –  valt op Mars – Heer 9 – die conjunct Heer 1 in het zesde huis staat, inperking dus  die komt uit het buitenland. Al met al, lijkt deze Oekraïense radix de historie goed te weerspiegelen maar echt doorslag gevend is natuurlijk of hij ook in de progressie en solaren goed werkt?   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *