Afgelopen maandag overleed 91 jaar oud, Ennio Morricone, de Italiaanse componist die vooral bekend werd met zijn muziek voor een aantal wereldberoemde spaghetti-westerns zoals Once upon a time in the West en The Good, the Bad and the Ugly. Morricone was zelf altijd wat geїrriteerd als hij vooral met deze filmmuziek in verband werd gebracht, hij had immers veel meer gecomponeerd, maar ja het blijft een feit dat hij vooral door zijn werk voor de film bekend was. Vraag het aan een willekeurige voorbijganger en vrijwel iedereen kent die deuntjes. Het is geen Bach of Beethoven maar minstens net zo bekend.  

De radix van Morricone (klik op de downloadknop hieronder om zijn geboortehoroscoop te kunnen bekijken) moet dus wel heel  interessant zijn. Wat direct in het oog springt in deze radix, is Jupiter de Grote Benefic die “in elevatie” staat, dat wil zeggen “heel hoog in de horoscoop”’ en zich dus heel sterk kan manifesteren. Dat is heel directe astrologie, op het moment van de geboorte keek de vader even naar boven en zag de zo heldere Jupiter pal in het zenith staan. Dat toverde een glimlach op zijn lippen, want het belooft succes. Dat Jupiter geen essentiële waardigheid heeft, doet er niet zo heel veel toe, hij kan zich sterk manifesteren en zoals gezegd, dit was geen Bach of Beethoven. Jupiter is retrograde en doet het dus op een wat van de standaard afwijkende manier en dat kun je wel zeggen.

Jupiter is ook Heer 5 van het huis van creativiteit (componist)  en Heer 9 van het huis van het buitenland (westerns). De Grote Benefic staat in het teken Stier waar Venus heerst en Venus de planeet van de schone kunsten staat in het teken Boogschutter waar Jupiter heerst, een hele sterke wederzijdse receptie (verbinding) via teken. Venus staat zelf ook nog eens in het vijfde huis van creativiteit en plezier, opmerkelijk genoeg was Morricone ook een voetbaltalent en spel valt ook onder dit huis. Het is echter de sterke verbinding  met Venus die hem voor de kunsten deed kiezen. Mars de planeet van de sportieve strijd is weliswaar Heer 10 (wat aangeeft waar we “automatisch” toe neigen)  maar staat zwak in val en in het twaalfde huis. Venus heeft hem zeker meer te bieden.

Ramshoorn

De roem door de spaghetti-westerns is ook te zien in de ster waar Jupiter op staat, Sharatan een van de Ramhorens met een Mars/Saturnus-natuur. Dat behoeft waarschijnlijk geen verdere uitleg, de Hoorn is de stootkracht en verbonden met geweld. Hier zie je hoe een horoscoop werkt, Morricone wilde misschien wel dat hij ook herinnerd zou worden om zijn andere werk maar hier via Jupiter is te zien wat “hem gegeven werd” . Alles waar hij zo bekend om is geworden, heeft te maken met de dreiging van geweld op de achtergrond wat je hier duidelijk wordt door Sharatan, hij had in die zin geen keuze. Dit gaat nog een stap verder, een van de meeste bekende beelden uit One Upon a Time in the West is iemand die wordt opgehangen aan een grote boog. De Ram wordt uiteindelijk ook geofferd en zijn vacht wordt aan een boom gespijkerd.

 Opvallend is ook een andere ster, Al Pherg die op het MC staat. Al Pherg is geen heldere ster maar kan als ster van het noodlot wel veel invloed hebben. Een progressie over Al Pherg brengt een  beslissend moment in het leven, in de radix wijst het op een hele speciale invloed die de factor die verbonden is met de ster (hier het MC) in het leven heeft. Al Pherg wordt ook geassocieerd met de monsterlijke Typhon (symbolisch de Dood) die geheel bestond uit slangenkoppen die allerlei dreigende geluiden uitstootten. Zien we hier niet heel letterlijk het “noodlottige” geluid van de harmonica, dat van al zijn werk Morricone de allergrootste roem bezorgde?         

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *