Het is de tijd van de radicalen, in Nederland won Geert Wilders met overmacht van de verkiezingen, en in Argentinië kwam Javier Milei aan de macht. Het symbool van Milei, die rechts-radicalisme combineert met een extremistisch economisch libertarisme, is een kettingzaag en de wanhopige Argentijnen klampen zich aan hem vast. Het land, ooit een van de welvarendste van Zuid-Amerika, gaat gebukt onder een ongekende economische crisis. Gaat de kettingzaag Milei hier iets aan doen? Het lijkt onwaarschijnlijk.

Maar wat laten de relevante horoscopen zien? Een van de belangrijkste horoscopen is  de radix van het land en die kunnen we maken met behulp van de bekende techniek van de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter, de Heren van de Tijd. Je neemt de Grote Conjunctie (GC) die vooraf gaat aan de onafhankelijkheid van een land en maakt de horoscoop van de exacte tijd van de GC. Met die radix kun je werken zoals je met een persoonlijke geboortehoroscoop werkt, je kunt alle technieken uit de geboorte-astrologie ook op dit mundane niveau toepassen.

Argentinie

De Zilverrivier

Zo kunnen we de horoscoop voor Argentinië maken, van de exacte tijd van de GC  die vooraf ging aan de onafhankelijkheid in 1816 voor de hoofdstad Buenos Aires. Meteen springt er iets in het oog dat duidelijk maakt dat deze horoscoop doeltreffend is en dat is de Maan in het eerste huis. Door zijn positie in het eerste huis (= Argentinië)  wordt hij sterk benadrukt en de Maan is ook nog in oppositie met de Grote Conjunctie zelf. De Maan is als metaal verbonden met zilver en daar komt de naam van het land vandaan! De Maan staat op Fomalhout de Mond van de Zuidelijke Vis en het land werd vroeger Rio de la Plata genoemd Spaans voor Zilverrivier! De hoofdstad ligt ook nog eens aan de monding van de rivier.

Klauw

Het MC van de regering staat op de grimmige Schorpioensklauw, Lucida Lancis, Heer 10 is Mars in vernietiging in oppositie met de chaotische Neptunus. Dat is niet erg veel belovend voor een effectieve regering, zien we hier de moorddadige militaire dictatuur van Videla en de kettingzaag van Milei? Meer economisch is ziet cusp 2 van het geld er wel goed uit conjunct de Jupiter-achtige Noordknoop en op de Jupiterster Achernar. Heer 2 is echter Jupiter in vernietiging conjunct Saturnus en dat is niet zo best, hier zien we de economische kwetsbaarheid, Jupiter is ook Heer 11 de middelen van de regering.

Firdaria

Met behulp van de Firdaria kun je de fase inschatten waar het land zich in bevindt. Een volledige Firdaria -cyclus duurt 75 jaar en als je telt  vanaf het begin is het land in zijn derde cyclus (sinds 1952), de heer van de derde cyclus is die zwakke Jupiter!!! Binnen de derde cyclus is sinds juli 2022 de altijd zo moeiijke Firdar van de Zuidknoop aangebroken, de crisis wordt dus nu zeer acuut, deze duurt tot 2025, waarna de Maan-fase begint. Dat zal enige verlichting brengen, maar of dat door de kettingzaag van Milei komt, blijft nog maar de vraag.     

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *