De hele angelsaksische wereld lijkt op het moment in een grote crisis te zijn beland, in zowel de VS als in het Verenigd Koninkrijk is het politiek spitsroeden lopen. De ontwikkelingen in het VK rond de Brexit onthullen op een schokkende manier het onvermogen van de politici om met een werkelijke oplossing te komen. Een meerderheid in het parlement is tegen een Brexit zonder akkoord met de EU maar toch is het mogelijk dat het die kant op gaat. Wat we zien is politiek op zijn rauwst, de ideologische idee-fixe voorkomt dat er in de gegeven situatie de optimale keuze wordt gemaakt. Hoe vaak is dat niet zo, ook buiten de politiek, dat mensen hun idee over de werkelijkheid willen opleggen aan die werkelijkheid, ten koste van alles.

In de horoscoop van het VK is de crisis duidelijk zichtbaar. Het progressieve Pars Fortunae, het Punt van de Maan beweegt zich nu over de noodlostsster Terebellum aan het einde van de Steenbok en je kunt wel zeggen dat het noodlot zich voltrekt. De extreme spanningen in de samenleving en de politiek worden aangegeven door de oppositie van datzelfde progressieve Pars Fortunae /Maanpars met de progressieve Zon. Die oppositie in progressie kun je zien als een een soort progressieve Volle Maan die dus ook alle confrontaties tussen de machthebbers (de Zon) en hun tegenstanders (Maan) met zich mee brengt. Tegelijkertijd beweegt de Maan van het VK zich over Aldebaran de koninklijke ster van een nieuw begin, maar ook een ster met een uitgesproken martiaal, strijdbaar karakter. Deze progressies zijn gebaseerd op de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan de bezetting van Engeland door Willem de Veroveraar in 1066. Deze horoscoop kun je gebruiken als geboortehoroscoop van het VK.

In de voormalige koloniën aan de overzijde van de oceaan, gaat het er al even heet aan toe. Ook daar is het grote strijdpunt het nationalistische afsluiten van het land van de rest van de wereld. President Donald Trump wil veel geld om zijn beroemde muur te bouwen op de grens met Mexico, die immigranten moet tegenhouden. Het Congres, inmiddels in handen van zijn Democratische tegenstanders, weigert hem dat geld te geven en omdat er dus geen goedgekeurde begroting is, wordt de hele overheid stil gelegd, de zogenaamde shutdown. Het getuigt weer van hetzelfde beschamende onvermogen van de politici om iets positiefs tot stand te brengen, vooral de loopgravenoorlog met de tegenstander heeft hun aandacht. Er zijn al eerder shutdowns geweest maar deze is wel de langste en de politiek meest omstredene tot nu toe. Ook deze ontwikkelingen zijn goed te volgen in de progressies in de horoscoop van de VS.

VS PROGRESSIES 2019

Deze progressies zijn gebaseerd op de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan het uitroepen van de de onafhankelijkheid door de Amerikanen in juli 1776 , deze horoscoop kun je gebruiken als radix van de VS (klik op de link hierboven om de progressies te kunnen bekijken). Wat er direct uit springt, is de de beweging van de Maan die net bovenop Algol staat, de meest kwaadwardige ster aan het uitspansel, die je je hoofd kunt doen verliezen! Dat is ook direct het begin van de beruchte crisiszone die over de zeer problematische Pleiaden en Hyaden,  doorloopt tot aan Aldebaran rond 10 graden Tweelingen. Dat wil niet zeggen dat de shutdown nog een jaar zal gaan duren, maar het is niet echt een leuk vooruitzicht.

De progressieve Zon staat in de negende graad tegenover de Maan en dat wil zeggen dat er een progressieve Volle Maan op komst is al duurt het nog wel een jaar voor die werkelijk vol is. De Zon zelf beweegt zich naar de koninlijke ster Antares toe, het Schorpioenshart dat een cyclus beëindigt. Het verhaal is dat de overmoedige en succesvolle  bruut Orion door de schorpioen te grazen wordt genomen. Om het plaatje compleet te maken, het Pars van de Zon ( Asc + Zon – Maan)  loopt nu in progressie over Neptunus wat de zaak er ook niet beter op maakt.  Wat het allemaal wil zeggen, is dat het komende jaar nog heel veel strijd en crisis zal brengen en dat er begin 2020, het verkiezingsjaar, met de progressieve Volle Maan over de as Antares –Aldebaran een dramatische climax in die spanningen zal komen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *