Het nieuws is de immer voortjagende waan van de dag. Aan het begin van de afgelopen week was Frankrijk in de ban van de “antisemitische”‘ komiek Dieudonne M’bala M’bala. In allerlijl werd zelfs een voorstelling van de komiek verboden tot grote woede van zijn fans. M’bala maakt in zijn voorstellingen voortdurend insinuerende en flauwe toespelingen op de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog en hij “introduceerde” de zogenaamde quenelle, een “variant” op de Hitlergroet. Het zijn smakeloze grappen van een bedenkelijk niveau  hoe je het ook bekijkt maar ze worden door zijn fans met groot enthousiasme begroet. Voordat de rel rond de komiek echter ten einde was werd het Franse nieuws al weer overstemd door de berichtgeving over de minnares van de Franse president Hollande. Toch willen we deze week een blik werpen op de horoscoop van de zouteloze komiek M’bala die de frustraties onder de jonge Arabieren in Frankrijk zo kundig weet te bespelen. Klik op de onderstaande link om de horoscoop van de komiek te zien.

DIEUDONNE

Een van de sleutels tot een effectieve duiding van een horoscoop, vooral die van bekende mensen, is het bekijken van de hoekposities. Een planeet of een vaste ster die daar staat zegt meestal al heel veel over het leven, de vier hoeken zijn lijnen met een zeer hoge energie, iets wat daarop staat zal zich met kracht in het leven manifesteren. Van de vier hoeken is de ascendant de meest prominente dat punt is als het ware de samenvatting van de incarnatie van de ziel die zich in dit leven op aarde zal gaan uiten. Ook in deze horoscoop spreekt de ascendant boekdelen want de duistere koningin van de nacht Algol staat er precies boven op. Algol de Kop van het monster Medusa heeft te maken met het verlies van het hoofd – meestal, maar niet altijd, symbolisch – wat in de mythe wordt verbeeld door de slangen van de begeerte die als haren het abstraherende denkvermogen van Medusa overwoekeren. Hier overheersen de duistere slangenkrachten van de onderbuik en daarom wordt als een van de trefwoorden “‘geweld van de massa’s  ” genoemd.

Iemand met deze ster op een belangrijk punt kan mensen collectief hun hoofd doen verliezen (ook bij Mick Jagger speelt Algol bijvoorbeeld een grote rol) en Algol kan dus ook heel veel succes schenken, de ster kan een betoverende  aantrekkingskracht geven. Dat neemt niet weg dat Algol een zeer duister randje heeft en daarvan maakt M’bala met zijn “grappen” over de Shoa en zijn quenelle duidelijk gebruik. Op het MC staat Venus heer 1 wat laat zien dat hij Venus met grote kracht in de wereld kan zetten, Venus is retrograde dus als grappenmaker gaat hij tegen de hoofdstroom in. Venus is in sterke wederzijdse receptie met Saturnus de planeet van de harde humor die weer heer 10 van de loopbaan is en sterk staat in het elfde huis op de zeer krachtige ster Achernar. Deze ster wordt vaak zeer positief beschreven maar heeft ook heel vaak te maken met een sterke zelfoverschatting, het spelen van een rol waarvoor je in feite de capaciteiten niet hebt en waardoor je je omgeving en je vak grote schade toe brengt. Achernar is immer verbonden met het  mythische verhaal van de neerstortende zonnewagen die het land verschroeit.

Of dat (Algol op de  Asc, heer 1 op het MC, Saturnus heer 10 op Achernar) nog niet genoeg is, staat de Maan op de Zuidschaal, een zeer krachtige onverbiddelijk harde Dirty Harry-ster  dei via antiscion op de Zon op cusp 11 valt .Omdat een antiscion altijd de werking van de ster in zijn oorspronkelijke positie “”mee neemt”‘ naar zijn gespiegelde positie zien we hier een enorm samenballing van kracht. Daar komt nog bij dat de Maan in het Huis van  de Kruivaarder staat waarvan de kernmythe bikkelharde strijd is, wat het hele plaatje compleet maakt.

SOLAAR MBALA

De bovenstaande solaar laat zien waarom het schandaal nu los barst, de (bijna) Nieuwe Maan in  de solaar staat op de Zon / antiscion Maan conjunctie in de radix (een verdubbeling van de “Nieuwe Maan” energie dus) , de solaar Mars/Mercurius conjunctie staat op zijn radix-Mars en de solaar-Saturnus op zijn radix-Maan (die dan weer via antscion op de radix-Zon staat natuurlijk). Belangrijke posities in de radix worden door de solaar zeer krachtig geactiveerd, M’ bala komt dit jaar nadrukkelijk in de belangstelling. En als je ooit nog twijfels had over het gebruik van de lunaar: in de geldige lunaarhoroscoop keert Venus terug op zijn radixpositie, een duidelijk teken dat er deze maand iets belangrijks in zijn loopbaan gebeurt.

Volgende week zal de duiding van de horoscopen van Nederland worden voortgezet, ijs-en weder dienende natuurlijk.

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *