Eergisteren overleed Patrick MacNee, beter bekend als John Steed uit de onvergetelijke serie The Avengers of wel de Wrekers. Deze serie draaide in de jaren ’60 en Steed speelde daarin een gentleman-spion, die samen met side-kick Emma Peel de meest vreemde misdaden op loste. Handelsmerk van Steed was zijn bolhoed van kogelwerend metaal en zijn paraplu waarin een degen verborgen was. Hoewel MacNee nog vele andere rollen speelde in zijn leven, bleef hij altijd voornamelijk John Steed, de Wreker. Zoiets moet zichtbaar zijn in de geboortehoroscoop, klik op de onderstaande link om zijn radix te kunnen zien. Omdat Steed zijn leven zo bepaalde, kun je weinig onderscheid maken tussen het leven op het doek en zijn leven “‘in het echt”. Het gaat naadloos in elkaar over.

PATRICK MACNEE

En ja, daar word je toch wel stil van! Er is een ster aan het firmament die bij uitstek de Wreker is. Dat is Lucida Lancis of de Zuidschaal, een koninklijke ster uit de constellatie Weegschaal, die sterk te maken heeft met harde, rechtvaardige actie die het evenwicht herstelt. De Schalen zijn dan ook tegelijkertijd de Klauwen van de Schorpioen, het giftige beest dat de arrogante Jager Orion omlegt. De Zuidschaal heeft een Mars-Jupiter natuur wat heel passend is voor de grimmige aard van de ster en natuurlijk ook voor Wreker John Steed.

 

Op het MC laat een andere koninklijke ster zijn wereldroem zien, de troonster Regulus, die op het MC op de best denkbare plaats staat. Regulus op het IC bijvoorbeeld schenkt ook succes, vaak met oude dingen of tradities die bij huis 4 horen, maar omdat het IC een oppositie vormt met het MC, is dat stukken minder glorieus.Op de ascendant van McNee staat via antiscion of spiegelpunt (planeetposities gespiegeld in de as nul graden Kreeft-nul graden Steenbok) de Zon-Venus conjunctie. Nu heeft een antiscion altijd de connotatie van verborgen of indirect en dat is in dit geval wel erg toepasselijk. Want deze conjunctie is letterlijk de gentle(Venus)-man (Zon)! Dat zal een hele grote rol spelen in zijn leven want deze antiscion-conjunctie staat  immers op de ascendant. Maar hij was het niet, hij speelde het, en dat is precies het indirecte wat een antiscion kan geven. Venus is natuurlijk ook Steed’s side-kick Emma Peel, door meerdere actrices gespeeld maar Diane Rigg is de echte, de meest bekende.John overschaduwde Emma, dat zie je door de verbranding van Venus door de Zon, maar ze hadden geen relatie (Venus staat in het teken Waterman waar de Zon vernietigd is en houdt dus niet van de Zon).

Mars is zijn sterkste planeet, de horoscoopheer en dus zijn talent. De rode planeet is heerser van het vijfde huis van creativiteit, wat zijn acteursloopbaan aangeeft en natuurlijk ook weer zijn rol als Steed. Voor Steed waren schietwapens dan wel taboe, maar geweld werd niet geschuwd. Wat verder in het oog springt, is de zeer zwakke Mercurius retrograde en in val en vernietiging in het vierde huis van vaders. Er was inderdaad iets mis in het gezin, zijn vader was alcoholist. Maar Heer 4 zelf is een sterke verhoogde Saturnus conjunct de expansieve Noordknoop, het was wel een gegoede familie waar uit hij stamde, de gentleman kwam niet de lucht vallen. Zijn Pars van Roem (Asc + Zon – Jupiter in nachthoroscopen al deze) staat op 9.50 Vissen via antiscion conjunct Jupiter Heer 2. Steed kon zich grote luxe permitteren en dat droeg aanzienlijk bij tot zijn wereldfaam. En nog als prachtkers op deze verrukkelijke duidingstaart, Steed is strijdros in het Engels, horoscoopheer Mars staat op Agena en ster van de eerste magnitude, uit jawel de Centaur!!

Wie zei daar dat astrologie alleen in je hoofd gebeurt??

In 1961 kwam voor MacNee de doorbraak met zijn rol als Jan Strijdros.In de planeetperioden-indeling van het leven bekend als de firdaria, breekt dat jaar de Zon-hoofdfase aan, heel passend! Wisselingen in de firdaria-hoofdperiodes geven zeer belangrijke veranderingen in de levenssituatie aan, de subfirdaria zijn stukken minder relevant. Ook de progressies zijn in 1961overduidelijk, klik op de link hieronder om de progressieve standen te kunnen zien.

PATRICK MACNEE PROGRESSIES

De Asc (strikt genomen is dit een directie) beweegt over de koninklijke en heel sterk martiale Antares. Het MC gaat over progressieve en radix Noordknoop en de Noordknoop kan heel groot succes schenken. De Maan heeft net de problematische Via Combusta verlaten en gaat op de zo sterke radix-Mars, Heer 5 van creativiteit, af. Dat er nog meer roem in het verschiet ligt zie je aan de Zon Heer 10 van loopbaan die vier graden verder in verhoging komt in Ram.

Bolhoed af voor Patrick MacNee / John Steed, met dank voor de vele uren groot plezier die hij ons schonk.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Zo zie je dat zelfs de beste acteurs gewoon zichzelf zijn.
    Ik was ook een grote fan. Vooral de Franse titel ” Chapeau melon et bottes de cuir” vond ik geweldig.

    Zus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *