Vorige week werd hier de horoscoop van de inauguratie van Joe Biden als president van de VS besproken, die volgens de planning plaats vindt op 20 Januari rond twaalf uur. Die horoscoop zag er niet zo heel fijn uit en dat roept de vraag of hoe horoscopen van voorgaande presidentiële inauguraties toonden wat er ging gebeuren. Kennedy is natuurlijk het meest voor de hand liggende voorbeeld, volgens de gegevens op internet vond de inauguratie van JFK plaats op 20 Januari wat gebruikelijk is, de precieze tijd is echter niet 12:00 uur (zoals vaak) maar 12:51. Dat levert de volgende horoscoop op, klik op de download-knop hieronder om deze te kunnen zien.

Wat direct in het oog springt, is de Ascendant die in de beruchte crisiszone op de hoofdster van de Pleiaden staat, op Alcyone. De Pleiaden zijn de Wenende Zusters, en er valt weinig positiefs te melden over Alcyone, een gewelddadige dood is een van de trefwoorden. Heer 10 is  in deze horoscoop Saturnus zoals vrijwel altijd in inauguraties in de VS en Saturnus staat conjunct Jupiter, Heer 8 van de dood met een nauwe orb van drie graden. Met een nog nauwere orb maakt Heer 8 en sextiel met Venus die als Heer 1 ook erg belangrijk is. Dicht bij het MC staat Mercurius, die Heer  5 is, het vijfde huis is afgeleid het achtste huis vanuit het tiende. Dat is dus de dood van de baan, omdat het altijd voor iedere president een reële mogelijkheid is dat hij voortijdig moet vertrekken, kun je dat zo duiden

Al Sad Al Ahbiya

Het Maanhuis volgens het Arabische systeem is Al Sad Al Ahbiya, waarin de Waterman-ster Sadalmelek heerst. De traditionele teksten over de Arabische Maanhuizen zijn wat verbloemend en vaag, maar laat het duidelijk zijn Sadalmelek is een heel nare ster. Een van trefwoorden voor de ster is extreme en plotselinge destructie, wat in dit geval heel toepasselijk is. Het systeem van de 28 Arabische Maanhuizen is gebaseerd op de dagelijkse beweging van de Maan tegen de achtergrond van de zichtbare vaste sterren. Dat is passend voor de Maan omdat deze planeet bij het uitstek het aardse symboliseert. De Zon, het andere hogere Licht, die staat voor hemelse en goddelijke beweegt door een onzichtbare en dus niet-materiële zodiak.  

Punt van Wanhoop

Ook de planeetpunten versterken het negatieve beeld, het planeetpunt van Mercurius (Asc – Pars Fortunae + Pars Solis)  staat in oppositie met Heer 1 Venus. Het Mercurius-punt is de essentie van deze planeetenergie, het is het Punt van Wanhoop omdat hier iedere verbinding met het hogere verloren gaat, Mercurius is het botte aardse stoffelijke feit, maar niet meer dan dat.   

Door te kijken naar de lunaren die je kunt  berekenen vanaf de inauguratie-horoscoop kun je een presidentschap van maand tot maand volgen en kun je ook zien wanneer het moeilijk wordt. Als je de lunaar voor de moord op 22 november 1963 bekijkt (hier niet afgebeeld) , blijkt het duidelijk te worden aangegeven.  De Maan, Heer 8 van de dood in de lunaar staat op het IC, Antares de Doodsster valt op de Ascendant, de knopenas (in- en uitgang van het leven) valt over de as 2/8 (dood) en het MC op noodlotster Labrum, de gifbeker die moet worden uitgedronken!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *