In de streek die lang geleden bekend stond als Arabia Felix, ongeveer het huidige Jemen, ging het vorige week helemaal mis. Felix wil zeggen gelukkig, maar dat is al lang niet meer zo, chaos en oorlog lijken in het zeer arme land nu de overhand te krijgen. Om daar astrologisch naar te kijken, kun je diverse wegen bewandelen en een daarvan is de duiding van de ingresshoroscoop, die gemaakt wordt voor het exacte moment dat de Zon weer de Ram in gaat. Het is het astrologische en dus echte begin van het jaar. Klik op de onderstaande link om de ingress gemaakt voor de hoofdstad Sanaa te kunnen zien.

JEMEN INGRESS

Het drama dat Arabia Felix te wachten staat, is direct duidelijk. De ascendant staat op de ster Wega, een krachtige ster van de eerste magnitude, die in de boekjes vaak veel te positief wordt beschreven als ster van de kunstenaars en leraren. In de mundane astrologie laat Wega echter vaak zien dat hij inderdaad de hoofdster van de constellatie Dalende Gier is. Een gier daalt als er lijken zijn en dat kun je in de mundane astrologie vaak genoeg letterlijk nemen. Ook Pluto, in de klassieke astrologie mee te duiden zoals je een vaste ster duidt, op de ascendant laat zien dat de vorst van de onderwereld zijn prijs zal komen halen. Zoals overal in de wereld, viel deze ingress net na een eclips, de Maan, heer 7 van vijanden,  separeert van de Zon en staat op de altijd pijnlijke Zuidknoop. Oorlogsplaneet Mars staat op het IC en wordt daarmee de meest invloedrijke planeet van het jaar. Dat is niet best als je weet dat de toestand al zeer gespannen is.

Om de ontwikkelingen verder te bekijken, zouden we natuurlijk de horoscopen voor het moment van de onafhankelijkheid kunnen nemen, maar de geschiedenis van Arabia (In)Felix gaat veel verder terug dan de relatief recente Engelse of Turkse koloniale bemoeienissen. Want van 878 tot 1963 (!!) werd de streek die nu Jemen heet, geregeerd door een Imam, een soort priester-koning dus. Natuurlijk hebben we geen begintijdstip hiervoor, maar wat wel kan, is de Grote Conjunctie voorafgaand aan het begin van deze periode als radix voor Jemen nemen. Klik op de link hieronder om deze mundane radix van het Imanaat te kunnen zien.

JEMEN GC

Wat direct in het oog springt in deze oer-horoscoop van Jemen, is dat alles onder de horizon staat. Het land is extreem in zich zelf gekeerd, het blijft uit beeld. Dat klopt, tot 1963, het einde van het Imanaat dat dus meer dan 1000 jaar duurde, ging iedere modernisering aan het land voorbij, het was een totaal vergeten middeleeuwse uithoek.

Ook de koloniale machten, de Turken en de Engelsen, bezetten niet meer dan een brede kuststrook en een aantal havens, het kernland onder de imam bleef altijd vrij en onderging geen buitenlandse invloeden. Het is altijd verbluffend om te zien hoe duidelijk zo’n horoscoop uit een heel ver verleden ook vandaag de dag nog uitwerkt. Als er een burgeroorlog uitbreekt in 2012 loopt bijvoorbeeld de progressieve Maan  van Jemen door de Via Combusta (15 Weegschaal – 15 Schorpioen) ,altijd een periode van grote instabiliteit voor de Maan. En ook nu is het oplaaiende geweld in de progressies goed te zien. Klik op de link hieronder.

JEMEN PROGRESSIES

De ascendant (strikt genomen de directie van de ascendant) is de afgelopen jaren door de probleemzone eind Stier begin Tweelingen gelopen, het was ook een langdurige fase van toenemende instabiliteit. Al-Quaida en ander strijdgroepen roerden zich steeds meer en het rebelse noorden zorgde ook voor nog grotere problemen dan normaal. De progressieve Maan is nu net over de progressieve Mars gelopen en de Boogschutter in gegaan. Daardoor wordt de heerser van Boogschutter, Jupiter actief en Jupiter is Heer 8 van de dood in de horoscoop van Jemen.

JEMENLUNAAR

Voor wie het maar vreemd vindt dat een horoscoop uit 888 de ontwikkelingen in onze tijd nog bepaalt, de bovenstaande lunaar. De knopenas op de Asc/ Desc -as wijst op een belangrijk keerpunt in deze maand. Dat kwam er ook, de rebellen namen de macht in Sanaa over en de president vluchtte naar het zuiden! Er is niets nieuws onder de zon, alleen andere verschijningsvormen.

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *