Binnenkort begint de zanger van de bovenstaande beroemde zin aan een nieuwe wereldtournee. Dat zou niet zo opmerkelijk zijn, ware het niet dat de zanger dan ook 91 wordt! Het is Charles Aznavour, de “Franse Sinatra” die als hoogbejaarde een serie wereldsteden zal aan doen en deze tournee is nu al uitverkocht. Het is daarom bijzonder interessant om eens een blik te werpen op de radix van Aznavour, daar moeten wel bijzondere dingen in te zien zijn. Klik op de onderstaande link om de geboortehoroscoop van een van de beroemdste chansonniers te kunnen zien.

CHARLES AZNAVOUR

Op het eerste gezicht lijkt dit niet zo’n hele opmerkelijke horoscoop, er staan bijvoorbeeld geen planeten op het MC  of op andere hoeken of  pal bovenop koninklijke sterren. Maar dat lijkt alleen op het eerste gezicht  zo, want wat heel bijzonder is in deze radix is een hele keten planeten, die door aspecten met elkaar verbonden zijn. Het begint bij de Grote Benefic Jupiter die in eigen teken sterk is en via antiscion conjunct staat met de Maan. Deze Maan is de algemene significator van het publiek en Heer 7 van anderen en staat in oppositie met Venus, de planeet van schoonheid en liefde. De Maan staat ook op de krachtige vaste ster van de eerste magnitude Wega, de hoofdster van de Dalende Gier, die sterk verbonden is met de schone kunsten. Een antiscion (gespiegelde positie van de planeet in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok ) brengt altijd de invloed van de ster waarop hij oorspronkelijk stond mee naar de gespiegelde positie.

Vanuit deze sleutelpositie van de Grote Benefic wordt een sextiel gemaakt op Mars Heer 10 van de loopbaan, Heer 10 maakt op zijn beurt een sextiel op Mercurius Heer 5 van creativiteit, en Mercurius maakt weer een sextiel met Venus van kunst en schoonheid, die weer met de Maan verbonden is via oppositie. Een uitzonderlijk netwerk van aspecten, het sextiel tussen Venus en Mercurius is natuurlijk erg goed voor het mooie verwoorden, wat versterkt wordt door de positie ven Mercurius op Almach, een ster uit de lieflijke constellatie Andromeda, die ook met de kunsten te maken heeft. Venus de kunstplaneet zelf staat weer op de zeer heldere Sirius, geen koninklijke ster, maar wel een die veel succes geeft. Venus is Heer 4 die de ambience van het gezin laat zien  waarin je geboren wordt, en inderdaad was het een artistiek gezin waarin Aznavour op groeide. Venus maakt ook een sextiel met Mercurius Heer 5 van creativiteit en dat is een mooi beeld van het, toen nog niet toeristische, Quartier Latin in Parijs, waar Aznavour zijn jonge jaren doorbracht.

Naast de sterren van de eerste magnitude Sirius en Wega, staat er ook nog zo’n ster op het MC, Agena de rechterpoot van de Centaur. Deze ster geeft volgens de traditionele trefwoorden veel eer en heeft heel toepasselijk een Jupiter/Venus natuur. Tenslotte staat Heer 1 Saturnus vier graden van de koninklijke Spica verwijderd, dat is wel op het randje van de toegestane orb voor koninklijke sterren, maar het lijkt voor Aznavour’s  leven wel heel toepasselijk. De positie van Heer 1 Saturnus pal op cusp 9 laat zien dat het buitenland een grote rol speelt, Aznavour zingt in vijf talen en hij was een kind van Armeense immigranten. Het is de combinatie van het zo opvallende aspectennetwerk en de serie krachtige vaste sterren die Aznavour zijn succes bezorgde (we laten de synastrie met de prenatale lunatie en eclips even buiten beschouwing). Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: succes wordt geschonken,niet gemaakt.

Het was in de jaren na de oorlog dat Aznavour zijn loopbaan begon, hij werd door Edith Piaf “ontdekt”. In die jaren loopt het progressieve MC (strikt genomen de directie) over de progressieve en de radix-Jupiter, de sleutelpositie in deze horoscoop. De activering van de Grote Benefic die via antiscion conjunct de Maan op de artistieke Wega staat,  in het elfde huis van erkenning en waardering, zette zijn loopbaan in gang. Het elfde huis staat ook voor kruiwagens, de mensen die je een stevige zet geven in je  loopbaan, en dus geeft Jupiter Heer 11 ook een mooi beeld van Piaf die Aznavour lanceerde.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *