In het drama van de bootvluchtelingen dat deze week weer zo acuut werd, speelt de Libische chaos een grote rol. Het land werd tientallen jaren met zeer harde hand geregeerd door “kolonel” Khadafi, maar sinds de kolonel het veld moest ruimen, na een opstand in 2011, is het er totale anarchie. Ieder centraal gezag ontbreekt en criminele mensenhandelaren en bendes hebben er vrij spel. De ijzeren greep van Khadafi wordt cynisch genoeg nu gemist. De horoscoop van de man die dit land 40 jaar lang in zijn greep hield, moet wel een aantal opvallende standen laten zien. Klik op de onderstaande link om de geboortehoroscoop van deze aartsschurk te kunnen zien.

KHADAFI

Veertig jaar lang hield Khadafi zich intensief en aan de lopende band bezig met moorden, martelen en verkrachten en dat werpt direct de vraag op of je dit soort extreme morele degeneratie kunt zien in een horoscoop? Omdat niemand ooit verplicht is om te moorden en te martelen, is het antwoord: ten dele. De mens is immers geen automaat en kan zich bewust en uit vrije keuze naar het licht van het goede toe keren, of zich er ook van af keren. Die vrije beslissing heeft invloed op de manier waarop de standen in de horoscoop uitwerken. Maar het is ook zo dat de ene horoscoop meer aanleg geeft voor het kwaad dan de andere.

De Hades

Dat is in de radix van Khadafi ook direct zichtbaar. Pluto, de onbarmhartige, meedogenloze heerser van de naargeestige Hades staat op de ascendant. Ja, Pluto komt uit de moderne astrologie, maar je kunt hem als klassiek astrologie mee duiden als een vaste ster. “Nil miserans”, werd de hellevorst ook genoemd, “zonder mededogen” en dat is voor de demoon Khadafi een treffende beschrijving. Macht is een centraal thema in de Pluto-mythologie, hij duikt onverwacht op om zijn buit te grijpen en zet de situatie met genadeloze manipulatie en geweld naar zijn hand. Daar komt nog eens bij dat de ascendant van Khadafi op Praesepe staat, een ster van bloedbaden, die ook sterk met ongebreidelde machtswellust te maken heeft.

Venus?

In het tiende huis staat wel een heel mooie Venus in eigen teken, dat niet lijkt te kloppen met de sinistere aard van Khadafi. Maar 1 essentieel sterke planeet maakt je nog niet ethisch goed, hij werkt alleen technisch goed. Zo was het ook, want Khadafi legde het land 40 jaar vrede op en hij had een groot gevoel voor esthetische enscenering, hij verscheen altijd in rijke gewaden. Heer 10 laat de andere kant zien achter de schijn, het is Mars op de zeer krachtige Sirius, de brute Grote Hond die zonder scrupules intimideert en geweld gebruikt. Dit is de kolonel die de macht greep in 1970 en zijn medestanders daarna direct uitschakelde. Heer 10 staat in het zeer verzwakkende twaalfde huis maar met kleine orb vierkant het MC en kan dus wel uitwerken in de wereld.

Antiscion Mars

Bovendien valt deze Mars in val, die daardoor de minder aangename kanten van de vechtplaneet laat zien, via spiegelpunt (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft – nul graden Steenbok) conjunct Saturnus, die weer op de “vaste ster”‘ Uranus valt. Uranus heeft te maken met het pijnlijke inperken van mogelijkheden, in de mythe gesymboliseerd door het castreren van de luchtgod. Dus hier zien we een dubbel inperken, Saturnus en Uranus, op een gewelddadige manier (conjunct het antiscion van Mars in val die alle kracht van de brute Sirius bij zich draagt). Deze conjunctie van Saturnnus bepaalt in hoge mate zijn gedrag, want Saturnus staat sextiel de Maan (het gevoel) en is dispositor van Mercurius (het denken). Saturnus staat ook nog eens in de kwaadaardige Hyaden, de voedsters van Dyonisus als baby, die hun oogappel ondanks al hun goede zorgen zagen uitgroeien tot een onberekenbare, gevaarlijk dronkenlap. Als klap op de vuurpijl staat het planeetpars van Mars (Asc + Pars Fortunae – Mars)  pal op deze conjunctie, dit pars is “super-Mars”, en voegt dus de essentie van gewelddadigheid toe aan deze toch al zo explosieve cocktail.

Demonische bruut

Om het af te ronden: op het MC staat de ellendige Vertex-nevel en de Zon valt op de zeer krachtige Rigel, de hoofdster van de weinig fijngevoelige Jager Orion. Het Pars Fortunae, staat in het tiende huis op de ster Capulus, de zwaardhand die onthoofdt, het zielsverlangen is dus om wat voor te stellen in de wereld (tiende huis) en als daar koppen bij moet rollen, des te beter. Wat we zien, is een zeldzame cumulatie van bruutheid: de grimmige machtsbezeten Pluto en Prasepe op de ascendant, Mars op de gewelddadige Sirius in val via spiegelpunt op de onderdrukkings-conjunctie Saturnus /Uranus op de onberekenbare, ellendige Hyaden, conjunct het Marspars, de Zon op Rigel de hoofdster uit de brute Jager.

De verbinding met iets hogers dat deze ellende had kunnen temperen, is er niet. Jupiter Heer 9 staat in vernietiging in Tweelingen onder dispositie van Mercurius, de pragmaticus, die geen hogere waarden kent. Dat de ellendeling Khadafi zijn duivelse duisternis over de wereld zou kunnen gaan uitstorten is duidelijk, alle 7 echte planeten staan boven de horizon.

Om het ethische aspect samen te vatten: veel essentieel sterke planeten maken niet goed, maar de kans op morele degeneratie wordt wel vergroot door een cumulatie van kwaadaardige sterren en essentieel zwakke planeten. Maar waarom de een wel het licht de rug toe keert en de ander niet, blijft ten dele een zielsmysterie. Hieris de vrije wil in het spel omdat mensen geen computergestuurde machines zijn.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *