Het Corona-virus verspreidt zich over de wereld en het is de vraag wat de astrologische achtergronden daarvan zijn. We hebben de ingress van dit jaar voor Wuhan, de stad van de oorspronkelijke uitbraak, een tijdje geleden besproken maar er is nog wel meer over te zeggen. Het probleem is dat het virus zich nu over de hele wereld lijkt uit breiden en horoscopen voor de hele wereld zijn er niet, er is altijd een plaats nodig om een echte horoscoop te maken. Maar wat wel kan, is dat de Ramingress (het exacte moment dat de Zon de Ram weer binnen gaat)  op eventueel opvallend gespannen standen wordt nagekeken. Klik op de download-knop om de geldige ingress te kunnen zien. De ingress is wat de algemene standen betreft, dat wil zeggen de aspecten en de posities op sterren zonder de cuspen, voor de hele wereld hetzelfde.

De bovenstaande ingress van 2019 is berekend voor Rome, het virus dook in Europa op mysterieuze wijze voor het eerst op in Italië. Eerst kijken we niet naar de specifieke zaken zoals de cuspen maar naar de standen die voor de hele wereld dezelfde zijn. Daar zitten twee standen tussen die wijzen op extra verhoogde spanningen. De eerste is de toenemende oppositie tussen Zon en Maan, een Volle Maan dus, wat het moment is van de grootste zwakte van de Maan. Als je dan in zeer algemene zin de Maan ziet als het volk, is dat geen positieve aanwijzing. Zeker niet omdat de Maan ook nog eens op Labrum staat, een van de drie sterren van het noodlot! Iets specifieks heb je nog niet maar dat ziet er niet zo heel goed uit.

De tweede algemene aanwijzing is de positie van de malefic Mars die in zijn vernietiging in Stier staat en zich dus van zijn minst aangename kant zal laten zien. Dat is al niet zo best maar Mars staat ook nog op een ster die we vaak tegen komen in de mundane astrologie, op Algol “de meest kwaadaardige ster aan het uitspansel”. De trefwoorden die traditioneel genoemd worden voor Algol zijn niet geschikt voor onze jongere lezertjes, een uitbraak van een ziekte met vele slachtoffers is wel iets dat bij de extreme situaties waar Algol vaak mee is verbonden, goed zou passen. Dus ja er zijn in algemene zin, zonder de horoscoop specifiek en lokaal te maken, indicaties in de jaaringress te zien die wijzen op meer dan normale tegenslagen, al zouden je gedachten eerder uitgaan naar iets martiaals, een heftig militair conflict of rampzalige branden.

Maken we de ingress nu specifiek door ook naar de cuspen en hoeken te kijken, dan blijkt deze toch wel erg heftige Mars op Algol vrijwel op de descendant te staan in de ingress berekend voor Rome en Mars is Heer 1, het meest uitgesproken het land zelf. Dat wil zeggen dat de klap die deze Mars met zich mee brengt het hardst (of het eerst) zal toeslaan in Italië. Venus is in de ingress voor Rome Heer 6 van ziekte en Venus maakt een heel nauw sextiel met Mars. Het is ook opvallend dat in de winteringress, berekend dus voor het exacte  moment dat de Zon de Steenbok ingaat (hier niet afgebeeld), Mars in oppositie staat met de Algol-Mars in de Ramingresshoroscoop, in de winter zal deze dus extra worden geactiveerd.

Lente    

Wat mogen we verwachten, is er daar iets over te zeggen? Op 21 maart is er een nieuwe ingress die die Algol-Mars en die Volle Maan niet meer heeft. Dit soort griep-achtige virussen verliest ook meestal als de lente begint aan kracht.  Dus we mogen we verwachten dat het eind maart in kracht af zal nemen.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *