Barbie viert op het moment triomfen vanwege de Barbie-film die kort geleden is uitgekomen en die een enorme kaskraker blijkt te zijn. In het tijdschrift The Astrologer’s Apprentice dat een tijdlang door John Frawley werd uitgegeven is een geboortehoroscoop van Barbie te vinden en het zou wel heel interessant zijn om eens te kijken wat daarin nu gaande is. Eerlijk gezegd weet ik niet hoe John Frawley precies aan de geboortetijd is gekomen, waarschijnlijk van een eerste presentatie van de pop of de start van de verkoop. Hoe dan ook, het artikel dat hij er over schreef is nog steeds erg geestig en de moeite waard om te lezen, en we zullen uitgaan van die geboortetijd om te zien dat brengt.

En het is direct in de roos! Want een van de belangrijkste progressieve factoren, de primaire Ascendant beweegt over Pollux, ook wel Hercules genoemd,  een van de koninklijke sterren die veel succes brengt. Om de beweging van de twee hoeken te bekijken, nemen we altijd de primaire directies omdat de hoeken geen secundaire beweging maken. Er zijn verschillende methodes om die te berekenen maar als je de vaste sterren gebruikt, is het niet moeilijk om te zien welke methode de juiste is. De berekening die we gebruiken geeft vrijwel altijd de passende sterren aan. De directies van de hoeken bewegen traag ongeveer  een graad per jaar, dus dat is goed te controleren.

Cash

De primaire directie van het MC is al even duidelijk, die staat op de radix-Mercurius, die Heer 2 van het geld is en ja dat stroomt binnen nu. Het MC maakt ook een vierkant met de sterke radix-Saturnus in Steenbok die Heer 11 is in de radix, het salaris, financieel zit het dus wel snor. De derde langzame factor in de prognose is de secundaire progressie van de Zon en die staat nu conjunct de radix-Ascendant! Alle drie factoren in de prognose die de grote lijn van de ontwikkeling aangeven, staan dus op hele sterke punten.

Al Hana

Behalve de drie langzame progressies kijk je ook nog naar de bewegingen  van de secundair-progressieve Maan en die van het Pars Fortunae en het Pars Solis. Dat zijn de snelle factoren die bewegen met een snelheid van ongeveer een graad per maand en die dus een precieze tijdsbepaling mogelijk maken. Op het moment maakt de progressieve Maan een driehoek met de Nieuwe Maan in de radix van Barbie! Ook beweegt hij van het Maanhuis Al Hana naar Al Dhira, Al Hana geeft aantrekkingskracht, Al Dhira financieel succes, een treffend beeld van de film die zo veel geld binnen brengt.

Algol

Ook het PF aspecteert de Nieuwe Maan in de radix, via oppositie maar toch. Het Pars Solis gaat door de  criszone en staat bijna op Algol. Dat lijkt minder, maar Algol is niet alleen de afzichtelijke Medusa  met slangen als haren maar de verleidelijke vrouw die allen hun hoofd doet verliezen! De tijd van Frawley voor de geboorte van Barbie lijkt dus prima te werken, voor degenenen die de radix willen bekijken, ze werd geboren op 9 maart 1959, 9:00 EST in New York. In die radix is Barbie zelf Venus in vernietiging, QED!     

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *