In de klassieke astrologie wordt over het algemeen helder en expliciet geduid, we noemen man en paard en laten niet alles afhangen van mogelijke “spirituele”’ ontwikkelingen of bewustwording van je anima, waardoor alles alle kanten op kan. Het is daarom een goede gewoonte regelmatig voorspellingen te doen (dat wil zeggen in het openbaar dus) om daar een tijd later op terug te komen. Dat is uitermate leerzaam omdat je op die manier direct leest in het “boek van de natuur”, de sterren en planeten staan immers waar ze staan en de natuur de leermeesteres van de (hemelse) kunst, Artis Natura Magistra.

Kort geleden keken we op deze blog dus terug naar mijn duiding van de ingresshoroscoop van 2019  die de Corona-crisis veroorzaakte en de conclusie was dat die duiding van een jaar terug behoorlijk klopte, maar wat teveel bepaald was door de actuele context van toen en dat was de Brexit (weet u nog wat dat is?).

Accurate voorspelling of miskleun?

In mijn post van eind februari dit jaar schreef ik dat de horoscoop van die Ramingress van 2019 met Mars in vernietiging op Algol de uitbraak van het virus in China had veroorzaakt en dat we mochten verwachten dat de epidemie zou gaan afnemen als de nieuwe ingress eind maart zou ingaan. Gezien de situatie in de wereld op het moment, lijkt dat op het eerste gezicht een nogal pijnlijke miskleun! Toch lijkt dat alleen maar zo, want voor de locatie waar het allemaal begon, klopt het helemaal. China en de regio Hubei, waar Wuhan de hoofstad van is, zijn namelijk op het moment weer aan het opstarten en normaliseren! Voor wie de Coronacijfers goed volgt op internet (en dus niet in de standaardmedia die vooral veel angst verspreiden met paniekberichten), is er overigens ook in Nederland nu al een duidelijke kentering zichtbaar, het aantal nieuwe infecties (en dat is op de langere termijn het belangrijkste cijfer) is de laatste dagen aan het dalen.     

Locatie

Wat er dus ontbrak in mijn voorspelling van een maand geleden, was simpelweg locatie omdat ik me toen niet kon voorstellen dat dit ook in Europa zou heftig zou toeslaan en ik was denk ik niet de enige. Net als op de huizenmarkt draait het in de astrologie om locatie, locatie en locatie maar ja het is wel een beetje teveel werk om voor alle belangrijke locaties in de wereld de ingresshoroscopen te gaan bekijken! Alleen al binnen Europa maakt dat toch al  veel verschil, de situatie in het zwaar getroffen Italië is heel anders dan in Zweden bijvoorbeeld, in Zweden is alles nog open. Met het oog op het belang van locatie: als je de nieuwe ingress 2020 van een week geleden maakt voor Wuhan staat de zo positieve Noordknoop  daar nu op de Ascendant, de zaak gaat weer open! Voor Italië ziet dat er anders uit, zie hieronder.

In de Italiaanse ingress van 2019 was de grote boosdoener Mars op Algol die bijna exact op de descendant stond, maar ook nu zijn de specfieke standen voor Italië in de nieuwe ingress van 2020 nog niet heel fijn. Het zijn natuurlijk de snel verschuivende factoren zoals de cuspen (op sterren!) en de planeetpunten die een horoscoop echt individueel maken. Alleen in Italië valt in de nieuwe ingress Saturnus Heer 1 op het planeetpunt van Saturnus (gevangenschap en ontsnapping). De Ascendant valt alleen daar op Deneb Algedi een ster uit de Steenbok, een constellatie die is verbonden met de plotseinge confrontaite met Typhon de dood! Maar het zijn de standen rond het MC die het meeste opzien baren. Via antiscion (positie gespiegeld in de as 0 ° Kreeeft-0 °Steenbok) staat de  Pluto-Mars Jupiter conjunctie op het MC en dat MC, dat valt op Antares de doodsster. In Italië brengt de nieuwe ingress dus minder hoop dan in andere, meer noordelijke delen van Europa, waar Altair vaak op de Ascendant staat, de Gier die weer terug vliegt naar boven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *