Het is met het oog op de schokkende machtswisseling in de VS, interessant om eens te kijken hoe de ontwikkelingen in de solaar van de VS er bij staan. Zoals de trouwe lezer van deze blog zal weten, gebruiken we als radix van een land bij voorkeur de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die viel voor de stichting van het land. Dat heeft het voordeel dat je altijd een horoscoop hebt met een onomstreden tijd en geen discussies meer over speculatieve tijden, altijd zo dubieuze correcties of het meest symbolische moment voor de geboorte van een natie. De mundane astrologie die onze modern-astrologische vakgenoten bedrijven, wordt dan ook geplaagd door een veelvoud van horoscopen. Het is dus weer hoog tijd voor Saturnus: strengheid, helderheid en terug de kern.

OERGC VS

Dat levert voor de VS de volgende radix op (klik op de link hierboven), die natuurlijk altijd kritisch getest moet worden op basis van solaren, progressies en planeetposities die in het oog springen.The proof of the pudding is in the eating. In deze VS-radix valt op dat Sirius op de ascendant staat, Sirius is de zeer heldere hoofdster van de Grote Hond. Vanwege zijn grote helderheid schenkt Sirius veel succes en de Grote Hond is een constellatie die zijn tegenstanders op brute, weinig subtiele en gewelddadige wijze intimideert. De VS beschikken over een enorm en zeer geavanceerd militair apparaat, waaraan ze hun macht danken, ze lijken wel een beetje op de Romeinen.

De Maan is Heer 1, en staat in vernietiging op de descendant, wat laat zien dat ze zich intens bemoeien met  hun omgeving, de VS zijn betrokken in talloze interventies in de hele wereld. De Maan in vernietiging brengt de slechtste kant van de Maan naar boven, een grenzeloze honger (naar materie), maar ook een sterke vatbarheid voor suggesties. De Maan is labiel en veranderlijk en laat zich makkelijk meeslepen, de kern van de Maan is het spiegelen van het licht van de Zon. Ook staat Heer 1 op Wega ,de Dalende Gier, die met het verbreiden van kennis en idealen te maken heeft, maar daarnaast minder aangename eigenschappen heeft.

Een gier daalt neer waar lijken zijn en met het oog op de toestand in Irak, die deels het gevolg is van de Amerikaanse interventie, lijkt dat goed te kloppen. De atoombommen op Japan en de rampzalige oorlog in Vietnam passen net zo goed in dat beeld. Je ziet de Gier, die ook wel de Adelaar wordt genoemd letterlijk terug in het wapen van de VS.

                                WAPEN VS

Naast de brute Hond op de ascendant en de sinistere Gier op Heer 1 worden, staat in het tiende huis nog de Zon op Baten Kaitos of wel Difda, een ster uit het Zeemonster. De Zon in het tiende huis geeft natuurlijk veel kracht om te domineren, en een van de trefwoorden bij Difda is migratie! Maar de ster heeft ook te maken met het aanrichten  van chaos en de strijd daartegen, hier zien we dus de politie-agent van de wereld. De sterke verbinding met de verhoogde Venus van deze machtige Zon weerspiegelt de Pax Americana, het streven met militaire overmacht orde en vrede in de hele wereld te stichten.

SOLAAR VS

De GC is dus behoorlijk treffend, maar de werkelijke test van zo’n “mudane radix” zijn de solaren de progressies / directies en de andere voorspellingstechnieken. Hoe ziet de geldige solaar er bijvoorbeeld uit (zie hierboven)? Het MC, de regering, valt op Vindemiatrix, de Tovenaarsleerling, die uit zelfoverschatting onbeheersbare, chaotische krachten los maakt, die veel schade aan richten Het lijkt een goede beschrijving van de gevaarlijk incompetente Trump-regering, die niets anders doet dan verwarring zaaien.

Saturnus binnen vijf graden orb op de ascendant weerspiegelt het afwerende beleid, het sluiten van de grenzen en de oppositie van de Heren 1 en 7, laat de confrontatiepolitiek zien. Deze oppositie wordt benadrukt  door de nabijheid van de knopenas en de sterke receptie. De Maan uit de GC – “de mundane radix” – valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld de as nul graden Kreeft-nul graden Steenbok) op de solaar-ascendant. Dat benadrukt dus het Maan-interventie thema zoals boven beschreven. Ook via antiscion valt in de solaar de beperkende Zuidknoop op het MC, wat het beeld van incompetentie bevestigt. Al met al een solaar waaruit confrontatie en een disfunctionerende regering sterk naar voren komen, al lijkt de militaire Mars buiten beeld te blijven.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *