Vorige week werd  in de Tweede Kamer gesproken over de zaak van Edwin de Roy van Zuydewijn (“ERZ”), de ex-man van prinses Margarita die zegt ernstig te zijn tegen  gewerkt en dwars gezeten door de koninklijke familie. Door deze acties heeft hij inmiddels geen geld, geen bedrijf en geen vrouw meer zegt hij, en zijn reputatie ligt aan diggelen. ERZ stelt dat de kwade genius achter het plan om hem uit de familie te werken en hem zwart te laten maken, Prins Bernard was. Bernard  zou bang zijn geweest dat ERZ te veel wist van zijn duistere verleden waarvan enkele leden van de familie van ERZ  op de hoogte zouden zijn. Deze familieleden zouden, zo zegt ERZ Bernard in het verleden meerdere malen hebben geholpen met het verbergen en weg poetsen van dubieuze zaken waarbij Benard betrokken zou zijn geweest.

Het verhaal van ERZ heeft hier en daar wat eigenaardige kantjes maar het is heel goed mogelijk. Bernard heeft een slechte reputatie als schuinsmarcheerder, verrader, leugenaar, zwendelaar en aartsopportunist en dat lijkt met het oog op de feiten die nog steeds boven tafel blijven komen niet totaal onverdiend. Of dat wil zeggen dat het verhaal van ERZ klopt is natuurlijk onduidelijk, denkbaar is het zeker wel.

PRINS BERNARD

Ook de horoscoop van Bernard zal hier geen uitsluitsel over kunnen geven natuurlijk klik op de bovenstaande link om de radix van Bernhard van Lippe Biesterfeld te kunnen zien. Wat direct op valt in de horoscoop is dat alle planeten onder de horizon staan, alleen de essentieel sterke Mars staat in de daghelft van de radix maar bevindt zich met de gebruikelijke 5 graden orb in het verbergende twaalfde huis. Dat is wel treffend voor iemand die wel wat functies bekleedde maar geen echt beroep had en zo nadrukkelijk achter de schermen opereerde. Van de zeven planeten zijn er verder zes peregrien, dat is meer dan genoeg om een krachtige invloed in zijn leven te hebben, dit is zijn opportunisme. Pergriene planeten hebben geen duidelijke koers en zijn er toe geneigd met alle winden mee te waaien.

Het temperament van Bernard is zeer fel en actief, een wat explosief mengsel van vuur en lucht, het sensitieve water en de bedachtzame aarde ontbreken. De planeet die zijn gedrag verder bepaalt is de Zon, het denken/Mercurius staat er conjunct mee, de Maan-emoties staan onder dispositie van de koninklijke Zon. Niet zo gek voor een prins en deze Zon speelt de hoofdrol in zijn horoscoop. Want kijk eens naar Mercurius heer 1 die net uit zijn eigen teken (land of huis) vertrokken is en direct naast de Zon (koningschap) komt te staan. In de schaduw van de troon blijft hij ook verborgen (Mercurius combust, je ziet hem niet duidelijk) en de Zon staat in zeer sterke positieve receptie via teken met de Maan wat natuurlijk de symbolen zijn van koning (al droeg hij die titel formeel niet) en koningin. Die Maan staat op het IC conjunct het antiscion van Saturnus heer 10, inderdaad was er ook een probleem rond zijn adellijke titel, omdat zijn vader onder zijn stand was getrouwd. Met de onaangename ster Acubens op het IC met een Maan-antiscion Saturnus conjunctie ziet dat er ook niet heel leuk uit, de Zon heer 4 verbrandt heer 1 wat laat zien dat in zijn leven zijn afkomst een overheersende rol speelt en zo was het natuurlijk ook.

Op de ascendant staat de zeer krachtige ster Rigel van de eerste magnitude uit de constellatie Orion, de Jager wat ook letterlijk waar was in zijn geval. Orion is de jager die helemaal uit een ossenhuid is gemaakt en dus niet meer dan een  puur stoffelijk wezen waarin het  geestelijke aspect totaal ontbreekt. Orion lijdt ook aan overmoed en wordt door de Schorpioen dood gestoken wat zich weerspiegelt in de Lockheed-affaire maar een ster conjunct de ascendant heeft sowieso een hele sterke invloed in het hele leven. Op de expansieve Noordknoop in het twaalfde huis van geheimen staat het ook met verborgen zaken verbonden antiscion van Venus, de algemene significator van vrouwen. Veel vrouwen in het geheim zou goed kunnen kloppen, wat bevestigt wordt door Jupiter heer 7 van relatie op de Zuidknoop in het zesde huis, het gedraaide twaalfde huis van geheimen genomen vanaf cusp 7 van het huwelijk. De Zuidknoop geeft een extreme beperking aan, Jupiter is Juliana en zoals bekend was die relatie niet al te best. Het is opvallend dat een planeetpositie deze horoscoop domineert, namelijk heer 1 die uit zijn eigen huis komt en direct de troon nadert, Mercurius combust.  Wat verder steeds weer herhaald wordt is het verborgene, heer 10 via antiscion op het IC, Heer 1 verborgen door de Zonnegloed, 6 planeten onder de horizon en een in het twaalfde huis, het is niet verbazend dat Bernard zoveel geheimen heeft.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *