Afgelopen week bereikte mij het droevige bericht dat, na een lang ziekbed, Christian Borup, was overleden. Christian was in Nederland niet zo bekend maar in zijn geboorteland Denemarken was hij een van de meest succesvolle astrologen en een echte beroemdheid. Maar daar bleef het niet bij, hij was ook een veel gevraagde spreker op congressen in Europa, maar ook in Amerika. Christian was er vrijwel altijd bij. Om te zien waar dat grote succes vandaan komt, kunt u op de onderstaande link klikken.

CHRISTIAN BORUP

Het is direct duidelijk dat deze persoon niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Alle planeten staan boven de horizon, met de zichtbaarheid komt het dus wel goed. Mars Heer 1 en dus Christian zelf, staat sterk in het tiende huis en nog net binnen orb met de koninklijke ster Regulus (voor koninklijke sterren is die orb 4 graden), al is het op het randje, dus zal hij niet de volle koningskracht van Regulus mee krijgen. Maar de planeet van de astrologie Saturnus, staat wel bijna bovenop een andere koninklijke ster, Spica, een ster die je veel verder kan brengen dan je in eerste instantie zou mogen verwachten. Voor iedere niet-Angelsaksische astroloog is het moeilijker om internationaal door te breken, maar daar had Christian geen last van. Saturnus staat niet alleen op de zeer krachtige Spica, maar ook in verhoging, de astrologie-Saturnus is zijn talent. Iedere planeet met veel essentiele waardigheid in de radix, voelt goed, je weet hoe je met dat gebied moet om gaan. De positie in het verzwakkende twaalfde huis is natuurlijk minder, maar Saturnus maakt een nauw aspect met Mars Heer 1 hoog aan de hemel, boven in het tiende huis. Saturnus kan dus ten dele uit het twaalfde huis ontsnappen.

Tussen Mars Heer 1 en Saturnus, de planeet van de astrologie, bestaat wel veel spanning, een zogenaamde wederzijdse negatieve receptie. Mars staat namelijk in het teken Leeuw waar Saturnus vernietigd is en Saturnus staat in het teken Weegschaal waar Mars vernietigd is. Christian was en bleef een moderne astroloog, het echte oude van Saturnus, de klassieke astrologie, kon hem niet bekoren. Dat hij toch van astrologie zijn beroep zou maken, zie je aan de Maan Heer 9 van hogere kennis die zo sterk, vlak naast het MC, hoog in het tiende huis staat. Het blijft dus psychologische astrologie want de Maan is de planeet van de psyche en de emoties. Dat hij hogere Maan-kennis  wil gebruiken en verbreiden, zie je aan het Arabische Punt van Roeping (MC + Maan- Zon, in dag- en nachthoroscopen)  dat in het negende huis onder dispositie van de Maan / Heer 9 staat. Het Punt van Roeping geeft aan wat je ziel in de wereld wil doen en met die sterke Maan op het MC, kon Christian zijn roeping ook ten volle realiseren.

Of dat nog niet genoeg is, ook Mercurius, de planeet van schrijven en journalistiek,  staat heel sterk in Maagd in eigen teken en verhoogd. Omdat Mercurius in eigen teken staat, kan hij niet worden verbrand door de Zon, eerder versterken Zon en Mercurius elkaar. Christian schreef jaren en jaren lang astrologische columns voor diverse kranten en bladen in Denemarken, dat was een van de redenen waarom hij zoveel Deense klanten kreeg. Hij woonde de laatste jaren in het buitenland, maar was af en toe een week terug om  consulten te geven, tegen een honorarium waarvan de meeste astrologen alleen maar kunnen dromen. Na een week consulten keerde hij met een zeer welgevulde portemonnee, weer terug naar zonniger oorden. Met Heer 2 van geld en bezit, Mars, zit het wel snor in zijn horoscoop.

Daarin was hij zeker ook een voorbeeld, astrologen moeten veel meer vragen voor hun diensten, ook als ze niet beroemd zijn! Christian, dank je voor je humor en voor je energie, je zult zeer gemist worden.

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *