De afgelopen weken keken we naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die pas in november volgend jaar worden gehouden, maar die de gemoederen nu al flink verhitten. In beide kampen presenteren de kandidaten zich, maar het lijkt er nog steeds op dat de strijd weer zal gaan tussen Biden en Trump.  Deze week moet Donald Trump zich overigens melden bij de rechtbank in Miami omdat er een aanklacht tegen hem is ingediend vanwege de staatsgeheimen die hij in huis had en niet wilde terug geven.

Post-Lunaar

We gaan er van uit dat hij wel zal mee doen aan de verkiezingen volgend jaar, zijn progressies staan er ook op het moment sterk bij. Op basis van een duiding van de lunaren van Biden en Trump, die geldig zijn tijdens de verkiezingen volgend jaar, kon wel de conclusie worden getrokken dat Biden het gaat winnen. Lunaren zijn een prima astrologisch instrument om een voorspelling te doen over dit soort verkiezingen. Als de uitkomst onzeker is , kun je nog een truc toepassen en dat is de duiding  van de lunaar die geldig is in de maand na de verkiezingen.

Dat is de “post-lunaar”,  en die laat zien wat de uitwerking  is van wat er onder de vorige lunaar is gebeurd. Als je tot president van de VS wordt verkozen, zal dat ook nog te zien zijn in de lunaar na de verkiezingen, dat is niet zomaar wat. De post-lunaar van Trump lijkt te bevestigen wat al uit de vorige lunaren naar voren kwam, hij gaat het niet winnen. Wat je mag verwachten in een post-lunaar bij winst, is een hoge positie van waaruit victorie kan worden gekraaid, maar de post-lunaar laat eerder het tegendeel zien.

Doodsster

Want het eerste dat op valt in deze post-lunaar, is de Zon die op het IC staat! De Zon is niet alleen Heer 1 in de radix van Trump, het is ook de algemene significator van het presidentschap en de macht. Die wil je natuurlijk niet op het laagste punt van de horoscoop zien, maar juist er tegenover. Dit is het beeld van een val. De Zon staat ook nog eens op Antares, de doodsster die het einde van een cyclus aan geeft. Dat is natuurlijk ook niet wat je wilt zien. Ja het is waar dat dan ook de koninklijke succes-ster Aldebaran op het MC staat, maar Antares wordt veel sterker benadrukt door de conjunctie met de Zon.

Zonne-Wagen

Heer 1 in de post-lunaar is Mercurius die even verderop in het lage vierde huis staat en in oppositie is met Jupiter / Heer 7 van tegenstanders. Dat geeft de strijd aan natuurlijk, maar Jupiter / Heer 7 is hier dominant, hij staat in het tiende huis van de baan die Trump zo graag wil op de sterke Orion-ster Rigel.  Heer 7 (Biden) is veel sterker dan Heer 1 (Trump). Tenslotte is er nog de opvallende inperkende Saturnus, Lunaarheer 6 van tegenslag, die in oppositie met de Ascendant (Trump) conjunct het Pars Solis, de essentie van de energie van de Zon / machthebber valt. Het Zonnepars valt ook nog op de ster Achernar die te maken heeft met een mislukte poging de Zonnewagen te stelen.                

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *