We zullen deze week niet kijken naar een actuele horoscoop, maar naar de klassieke medisch-astrologische analyse van het “nieuwe” coronavirus dat nu ook Nederland heeft bereikt. Het traditionele medische model waarmee de klassieke medische astrologie werkt, kende virussen en bacteriën natuurlijk niet, maar infectieziektes wel. Het idee dat is dat je alleen echt ziek kan worden van een infectie als je lichaam in een ongebalanceerde toestand is, is het in evenwicht, dan zul je er veel minder last van hebben.Dat wordt bevestigd door de cijfers omdat het grootste deel van de gëinfecteerden geen ernstige symptomen ontwikkelt, het gevaarlijkste is de infectie  voor ouderen (net als bij griep).

Om daar vanuit de medische astrologie iets meer over te zeggen, is het nodig de corona-ziekte op basis van de symptomen in termen van het oude medische model te definiëren dus door te kijken naar de “signatuur”. In het oude medische model wordt een ziekte of beter gezegd een symptomenpatroon veroorzaakt door een van de elementen of “humores”die in overmaat aanwezig zijn in het lichaam en zo de balans hebben verstoord. In die ondergrond van overmaat van een van de humores, kan het virus pas echt ziekteverwekker worden. Een virus of een bacterie is een realiteit, maar het is maar één factor in de hele ziekteverwekking.

Supergriep

Nu lijken de symptomen van de corona-ziekte op die van griep wat een flegmatische ziekte is, dus een ziekte veroorzaakt door het Water-element. De winter is het flegmatische seizoen waarin het Water-element het sterkste is en daarom komen griepgolven ook meestal in februari als het flegmatische seizoen op zijn hoogtepunt is. De corona-ziekte is natuurlijk geen griep maar vertoont wel alle vergelijkbare kenmerken van een flegma-ziekte, al zijn ze ernstiger: het hoesten, de problemen met de luchtwegen, de koorts en de longontsteking.

Volgens het traditionele medische model wordt het flegma geaccumuleerd in de longen, in dat orgaan ontstaan dus al snel problemen als er een overmaat flegma in het lichaam aanwezig is. Oude mensen hebben van nature ook meer flegma dus vooral zij zijn kwetsbaar (wat ook uit de cijfers blijkt), de ouderdom is de flegmatische levensfase.  Dat corona in de winter toeslaat, is logisch de winter is het flegmatische seizoen( in de winter sterven er ook ieder jaar behoorlijk wat ouderen aan een griepinfectie).  Dit is ook de precies de tijd dat Mercurius de planeet van de longen Mercurius heel zwak staat in Vissen in vernietiging en val en retrograde loopt.

Ondergedompeld in flegma

Om het lichaam zo goed mogelijk te wapenen tegen het virus moet de hoeveelheid flegma dus  zo klein mogelijk worden gehouden. Hete, goed gekruide voeding is daar heel goed voor, rode peper is prima want het bevat ook heel veel vitamine C, wat het immuunsyteem versterkt. Vitamine C is de vitamine die verbonden is met het Water-element en kan dat element dus reguleren, je kunt in deze tijd tot 4 gram per dag extra nemen. Goede kruiden zijn thijm, een kruid voor de longen heel heet en droog tegen het vochtige en koude flegma en het anti-flegmatische vlier (theemengsel tot 12 gram of naar behoefte meer per dag) , vanuit de Chinese geneeskunst kun je denken aan astralagus en reishi.

Wat te doen?

Een goede verwarmende olie is mosterdolie (in de voeding of om op het lichaam aan te brengen). Een steen die het immuunsystem sterk activeert is de heliotroop, een steen van Mars die de vechtkracht  van het lichaam stimuleert. Eucalyptus- of dennen-olie is aromatherapeutisch goed. Vooral als je bij je zelf lichte symptomen op merkt van een slijmovermaat (hoesten, niezen, verstopte neus, wat zwaardere ademhaling) is het slim deze maatregelen door te voeren. 

                                                             


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *