Na een interview van de Britse (ex-)prins Harry en zijn vouw Meghan Markle zit de Brite koninklijke familie met een probleem. Harry en Meghan lieten al eerder Londen en de koninklijke plichten achter zich om een eigen leven te gaan leiden in de Verenigde Staten. Dat zorgde natuurlijk voor de nodige spanningen maar door dit interview bij Oprah Winfrey, is er nu een bom ontploft. De bekendste koninlijke familie in de wereld wordt beschuldigd van allerlei nare praktijken tot en met racisme toe. De scenarioschrijvers vanThe Crown, de zo populaire Netflix-serie over de Windsors kunnen weer aan de slag, er is ruim voldoende nieuw materiaal.

De astrologische vraag is of we deze bom hadden kunnen zien aankomen in de horoscoop van Koningin Elisabeth? Het zou toch een goed idee zijn als de Windsors een klassieke hofastroloog zouden aanstellen. Het is overigens onwaarschijnlijk dat de familie inderdaad een astroloog heeft en ja je kunt de gebeurtenissen natuurlijk niet zomaar naar je hand zetten met astrologie, maar een gewaarschuwd mens telt altijd voor twee. Als je weet dat er problemen zijn met Harry en Meghan en je kijkt naar de progressies, dan kun je zien of er nog meer gedonder van komt. Klik op de link hieronder om de progressies van het moment kunnen bekijken (de radix van de koningin) is hier niet afgebeeld).

En daar zie je hoe astrologie in het verleden altijd werkte, want astrologen waren meestal hofastrologen in dienst van  de  wereldlijke en de kerkelijke machthebbers (de middeleeuwse kerk verwierp de astrologie van haar tijd niet, de moderne kerk verwerpt wel de New Age astrologie die vaak pretendeert een religie te zijn). Als hofastroloog kreeg je alle informatie en dan werkt de astrologie optimaal, je hebt altijd een zo goed mogelijke  kennis van de context nodig. Dat geldt ook nu nog in de moderne praktijk, met vaste klanten die al jaren regelmatig om advies vragen gaat dat ook zo. De astroloog kent dan de geschiedenis, weet precies wat er speelt en kan dus begrijpen waar een bepaalde stand, die in theorie vele uitwerkingen zou kunnen hebben, in deze situatie op wijst.

In de progressies van Koningin Elisabeth is het direct duidelijk dat er belangrijke veranderingen op komst zijn. De primaire Ascendant wisselt het teken wat altijd een inrijpende gebeurtenis laat zien, een hele nieuwe situatie ontstaat. De progressieve Venus, staat er vlakbij en valt via antiscion op de progressieve Asc zelf, Venus is in de radix Heer 4 wat aan geeft dat het met de familie te maken heeft. Met kennis van de context weet je dan als hofastroloog eigenlijk al genoeg. Het is ook duidelijk dat het allemaal met grote spanningen gepaard zal gaan, want er is een progressieve Volle Maan op komst, de Maan staat er nog vier graden voor.

Bij Volle maan!

Een Volle Maan in progressie laat altijd een zeer gespannen sleutelmoment zien, maar in een koninklijke horocoop heeft dat nog eens een extra dimensie. De Zon is immers de koning(in) en de Maan is het volk en die twee staan recht tegenover elkaar, niet goed voor de populariteit. De Maan staat ook  op het punt het teken te wisselen, Saturnus wordt als tekenheer nadrukkelijk geactiveerd en dat is in de radix Heer 1 (die in de radix op het MC staat)  wat het nog meer nadruk geeft. Bij een Volle Maan maken ook automatisch het progressieve Pars Fortuna (het Maan-pars) en het Pars Solis (het Zonne-pars) een conjunctie op de descendant wat dus op zich genomen niet mee telt, want dat is altijd zo bij een progressieve Volle Maan. Maar wat niet automatisch gebeurt, is de oppositie van beide parsen met de progressieve Venus /Heer 4, weer hele grote spaning is de familie dus! De exacte Volle Maan moet nog komen, dus voorlopig is het nog niet overgewaaid.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *