De Brexit heeft het Verenigd Koninkrijk niet veel goed gedaan. Niet alleen dreigt er een economische knauw bovenop de Corona-ellende, ook de Schotten lijken steeds nu meer te gaan voelen voor onafhankelijkheid. Daar komt nog eens bij dat de spanningen in het Ierse deel van het nu nog Verenigde Koninkrijk oplopen vanwege de douanegrens in de Ierse Zee. Noord-Ierland is geen gewoon integraal deel meer van het VK en daar zijn de Noord-Ierse “Unionisten” het niet mee eens.  Deze protestantse Unionisten, die koste wat het kost bij het VK willen blijven horen,  hebben al van zich laten horen en dat ging niet zonder geweld.

Daardoor groeit de angst dat Noord-Ierland terug gaat naar de tijd van ‘’The Troubles” de bloedige burgeroorlog die losbrak in augustus 1969 en waaraan pas 30 jaar later een einde kwam. Het was zeker niet de eerste bloedige strijd in het noorden van Ierland, en het is in principe denkbaar dat het geweld tussen de Unionisten en de IRA en andere organisaties die hun wortels hebben onder het katholieke pro-Ierse volksdeel weer zal op laaien.

High King Rory

Om dat astrologisch te bekijken, is het slim om uit te gaan van de horoscoop van de Grote Conjunctie (GC) van Saturnus en Jupiter van 11 juni 1146, 04:17:25 LMT voor Dublin, Asc 28.59 Tweelingen (hier niet afgebeeld). Dit is de GC die vooraf gaat aan de enige korte tijd dat Ierland zelfstandig en verenigd was onder een Hoge Koning, High King Rory. Ierland is drank, muziek, onderdrukking, lijden, katholicisme, betoverend landschap en afgelegen platteland. Met 6 planeten in het twaalfde huis en een grote invloed van Venus in Stier lijkt deze Ierse radix deze kenmerken goed te beschrijven. Maar zijn er in de progressies die je op deze radix kunt baseren oplopende spanningen te zien? Deze  radix voor Ierland  geldt  natuurlijk net zo goed voor het noorden, “The Troubles” hadden ook consequenties in heel Ierland.

Om dat te kunnen inschatten is het goed om na te gaan welke standen er te zien waren in de progressies rond augustus 1969 toen het conflict uit de hand begon te lopen, klik op de link hierboven om deze te kunnen zien. Het is direct duidelijk, de directie van het MC  loopt over Algol, de rampzalige ster waarmee je je hoofd verliest! Het is ook duidelijk dat het voorlopig nog niet afgelopen is, want Algol staat aan het begin van de crisiszone die door loopt tot ongeveer 10 gaden Tweelingen. Het MC beweegt zich ook al snel naar een conjunctie met Pluto toe en de secundair-progressieve Maan zal binnen jaar over Pluto en het progressieve MC in de crisiszone lopen! Op de Asc staat bovendien een retrograde Mercurius, Heer 1 van het land in de radix, wat aangeeft dat er iets speciaals zal gebeuren. De progressieve Maan loopt door de twee Maanhuizen Al Sharatain en Al Botein, beiden  zeer heethoofdige Ram-huizen.

Het wordt dus overweldigend duidelijk aangegeven! Je kunt ook zien dat het lang zal duren maar het is niet direct makkelijk te zien wanneer het  precies zal eindigen (dat was op het moment dat het MC dertig jaar later over de positieve expansieve Noordknoop liep). Het eerste wat we kunnen concluderen is dat deze Ierland-radix niet alleen de kenmerken van het land helder beschrijft, maar ook in de progressies zeer goed werkt. De vraag of er op het moment weer vergelijkbare gespannen standen te zien zijn in de Ierse progressies zal volgende week verder worden bekeken.   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *