Dit jaar werd het Engelse Salisbury geconfronteerd met sinistere praktijken, de Russische oud-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, die in de stad woonden, werden vergiftigd met het zenuwgas Novichok. Beiden overleefden de moordaanslag, maar dat geldt niet voor de vrouw die later een in een stadspark rond slingerend flesje met het zenuwgas vond. Zij dacht met een parfum van doen te hebben en spoot het op haar pols met fatale gevolgen. Het meestal zo rustige Salisbury was natuurlijk in rep en roer en inmiddels zijn er ook twee verdachten van de aanval op Skripal, twee agenten van de Russische geheime dienst. Het lijkt erop dat de Russen niet eens erg hun best hebben gedaan om hun betrokkenheid te verbergen, want waarom zou je een moord plegen met een gas waarvan iedereen weet dat het van Russische makelij is? Dat feit, de aard van de aanval en de bij toeval vergiftigde vrouw, maken het allemaal nogal sinister.

De vraag is of je deze gebeurtenis kunt zien in de horoscoop van de stad, want dit is natuurlijk niet iets triviaals wat iedere paar jaar gebeurt. Het is mogelijk om met de methode waarbij je gebruik maakt van de Grote Conjuncties van Saturnus  en Jupiter een horoscoop van Salisbury te maken. Hoe je dat doet, is vaak uitgelegd op deze blog maar dat was meestal voor landen, er is echter geen enkele reden waarom je de methode niet zou kunnen gebruiken voor steden. Je neemt daartoe als tijdstip voor de berekening van de horoscoop het exacte moment van de  Grote Conjunctie (GC) van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan de stichting van de stad. Wat ook kan is, is de GC te nemen die vooraf gaat aan een heel belangrijk moment in de geschiedenis van de stad en dat is wat we hier zullen doen.

SALIBURY GC

Het huidige Salisbury groeide uit het stadje New Sarum, dat in 1227 stadsrechten kreeg en de GC waarmee we de stadshoroscoop maken is die uit 1226 (klik op de link hierboven om de horoscoop van Salisbury te kunnen bekijken). Op de ascendant staat de ster Altair van de eerste magnitude , de hoofdster van de Adelaar die omhoog vliegt om te zien hoe het in de godenwereld is, Salisbury is beroemd om zijn prachtige kathedraal, wat nog een bevestigd wordt door de sterke Mars in eigen teken als Heer 9 in het negende huis op de koninklijke Lucida Lancis.

Op het MC staat Uranus , de hemelgod in conjunctie via antiscion met de GC zelf en dat lijkt ook naar het vlakbij gelegen Stonehenge te verwijzen waar Salisbury bekend om is. In steen (Saturnus)  gegoten visie / religie (Jupiter) in combinatie en betrokken op de hemel (Uranus) lijkt heel passend voor zowel de beroemde kathedraal als de beroemde steencirkel.

SALISBURY PROGRESSIES

Het antiscion van het GC conjunct Uranus is in oppositie met de Maan op het IC die op de kwaadaardige hoofdster van de Hyaden, Prima Hyadum staat en is daarmee verreweg de meest gespannen stand in deze horoscoop. In de progressies(klik op de link hierboven) is het precies deze spanningsas die sterk wordt geactiveerd! Het Punt van de Zon staat conjunct het IC en de radix-Maan en de Zon zelf nadert de radix-Maan. De progressieve Maan staat op de progressieve Asc met het progressieve Pars Fortunae conjunct de progressieve Neptunus, de altijd zo slecht geluimde zeegod, die chaos veroorzaakt. Zowel het progressieve PF als de progressieve Maan staan sextiel de radix-Maan op Prima Hyadum, een van de trefwoorden voor de kwaadaardige Prima Hyadum is gif.

De spanningsas is dus zeer sterk geactiveerd! Dat is op zich al bewijs dat deze horoscoop voor Salisbury werkt, maar de meest uitgesproken proof of the pudding zoals de Engelsen zo mooi zeggen is de lunaar. Want ook de lunaar is glashelder, Saturnus algemeen significator van de dood, staat als Heer 8 van de dood  op de descendant van de vijanden op de zeer agressieve ster Facies (“gewelddadige dood”) . De Maan als Heer 1 en dus het meest uitgesproken de stad Salisbury deze maand, staat op cusp 12 van ellende en geheime diensten (!) en op Algol de grote kosmische koppensneller. Je gebruikt dus bij het duiden van de vaste sterren in progressie, solaar en lunaar de actuele standen en niet die uit de tijd dat de radix werd gemaakt.

LUNAAR GASAANVAL

Sta er eens even stil bij dat een horoscoop uit 1226, een gifmoord laat zien die bijna 800 jaar later zal plaats vinden! Is dat niet adembenemend?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *