Op deze blog wordt over het algemeen aandacht besteed aan mundane astrologie en geboortehoroscopen, de uurhoekastrologie en de medische astrologie komen meestal niet aan de orde. Nu echter het aantal Corona-besmettingen in Nederland weer stevig op loopt en men weer na denkt over extra maatregelen om het virus in te dammen, is het interessant om eens naar een uurhoek te kijken. Het gaat om een horoscoop van een vraag die ik half april op het hoogtepunt van de crisis stelde, hoe lang zou dit allemaal gaan duren? Klik op de download-knop hieronder om de uurhoek te kunnen bekijken.   

Ik stelde deze vraag als Nederlander dus je kunt de vraag ook formuleren als: hoe gaat het verder met ons? Wanneer zal het hier beter worden? Het antwoord heeft dus betrekking op de situatie in Nederland en niet direct op andere landen. Dat weerspiegelt de realiteit dat de ontwikkelingen van land tot land zeer sterk verschillen, China heeft er bijvoorbeeld niet meer zoveel last van, aan Taiwan ging Corona totaal voorbij en in India zijn er hele grote problemen. Daar zegt de uurhoek dus niets over, het gaat om Nederland.

Zuidknoop-lockdown

Met Kreeft op de Ascendant geeft de heerser van de Kreeft de Maan de Corona -situatie in Nederland aan. De Maan staat toepasselijk genoeg in het zesde huis van ziekte en is kort geleden zijn vernietiging in Steenbok binnen gegaan. Het laat zien dat de omstandigheden in Nederland recent sterk verslechterd zijn, wat wordt bevestigd door de conjunctie met de altijd sterk inperkende Zuidknoop die de Maan heeft gemaakt. Dit laat de lockdown zien en dus laat de uurhoek heel helder zien hoe de toestand is en wat er is gebeurd. Het interessantste is natuurlijk wat er nog gáát gebeuren en dat kun je zien door de Maan op zijn verdere weg door de zodiak te volgen.

Als je de Maan vooruit schuift, zie je dat hij na zeven graden, wat in deze context zeven weken aangeeft, over de descendant gaat en het zesde huis van ziekte verlaat. Inderdaad kwamen er zeven weken na het stellen van de vraag, dus zo rond half juni de eerste versoepelingen van de strenge lockdown. Met het verlaten van het zesde huis van ziekte ontworstelde Nederland zich tot op zekere hoogte aan de greep van Corona.

Toch blijft de Maan vernietigd in Steenbok, dat is nog niet voorbij en verderop in het laatste stuk van de Steenbok pakken zich donkere wolken samen. Rond de 25e graad staat de conjunctie van Pluto en Jupiter, Pluto is de Heer van de Onderwereld die plots en overweldigend toeslaat, Jupiter is in Steenbok in zijn val en zal zich dus van zijn slechtste kant laten zien. Jupiter staat in Steenbok ook nog eens in het teken waar de Maan zijn vernietiging heeft, wat wil zeggen dat Jupiter de Maan zal schaden, het is een negatieve receptie.

Hades

De Nederland-Maan heeft nog zo’n twintig graden af te leggen tot hij conjunct deze kwaadaardige Pluto-Jupiter conjunctie komt.  Dat wil zeggen dat er twintig weken, vijf maanden na het stellen van de vraag een verslechtering komt. Half april stelde ik de vraag en nu is het vijf maanden later, we zitten dus midden in deze terugval.Tijdens mijn laatste webinar over uurhoekastrologie, toen deze “tweede golf” nog niet zichtbaar was, heb ik dat ook voorspeld op basis van deze uurhoek. 

Als de Maan deze kwaadaardige conjunctie voorbij is, gloort er echter licht aan het einde van de Steenbok-tunnel, dan komt de Waterman in zicht en met het binnengaan van de Waterman verlaat de Maan haar vernietiging en is de crisis voorbij. Dan heeft de Maan in de horoscoop 25 graden afgelegd, wat staat voor 25 weken, iets meer dan een half jaar dus. Gerekend vanaf half april komt dat op eind oktober begin november, dan mogen we, in ieder geval in Nederland, een grote verbetering verwachten.      

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *