De afgelopen week was de Beet ongetwijfeld een van de meest spectaculaire nieuwsonderwerpen. De hele wereld was er getuige van dat de Uruguayaanse voetballer Luis Suarez op het WK een Italiaanse tegenstander in de schouder beet! Het was niet de eerste keer dat Suarez op deze manier toesloeg, hij had het al twee keer eerder gedaan. Als het om voetbal gaat dreigen mensen nog wel eens geschift te reageren en dat was ook buiten het veld het geval. De pers in Zuid-Amerika vond de Beet helemaal geen probleem en zelfs de president van Uruguay sprak er vergoeilijkend over. Dan begrijp je dat er wel eens oorlog is uitgebroken in Zuid-Amerika om een voetbalwedstrijd. De sport ontketent nogal wat Mars-krachten en dat is sommigen gewoon te veel.

Het zou natuurlijk heel leuk zijn om de horoscoop van de drievoudige bijter te bekijken maar helaas is er geen voldoende exacte geboortetijd bekend. Een van de trucs om toch wat te kunnen zeggen over de persoon of over zijn publieke optreden is de Zon-op-de Ascendant of de Zon-op-het-MC horoscoop. Dat is natuurlijk wel een noodgreep want zo’n horoscoop geldt voor alle mensen die op die dag in die plaats zijn geboren en het is veel minder specifiek individueel dan een radix met een exacte tijd. Toch is het geen onzin want deze strategie werkt heel duidelijk bij schepen (dan neem je de zonsopgangshoroscoop van de dag van de kiellegging) bij de astrologische analyse van rampen. Een ander argument is dat Suarez verreweg de beroemdste persoon is die op die dag op die plaats is geboren en dus de astrologische energie van die groep mensen het meest opvallend tot uitdrukking brengt. Of om het astrologisch te zeggen zijn radix zal de Zon-op Asc of Zon-op-MC horoscoop opvallend raken. Omdat het om zijn reputatie en publieke optreden gaat gaan we gewoon kijken of er iets  zinnigs uit de Zon-op-MC horoscoop komt. Klik op de link hieronder om deze horoscoop te kunnen zien.

LUIS SUAREZ

Het eerste wat direct op valt is de plaatsing van Mars. Mars staat heel sterk in eigen teken Ram en is zelfs horoscoopheer. Dat wil zeggen dat Mars en alles wat daarbij hoort zijn grote talent is, dat is duidelijk hij is een bekende succesvolle sportman. Deze Mars staat conjunct de Noordknoop de “demonische” Kop van de Draak. De uitwerking van een van de knopen in conjunctie met een planeet is altijd extreem, de Noordknoop maakt de planeet zeer heftig. De Noordknoop wordt als “demonisch” gezien omdat dit de Kop van de Draak is die het onderste uit de kan wil en zich teugelloos in de wereld manifesteert, daarom geeft de Noordknoop ook vaak succes. Ook is hier het directe beeld van de kop van de Draak  (of de Slang) die bijt nogal treffend.

Deze Mars/Noordknoop conjunctie staat in het twaalfde huis maar mogen we de huizen wel mee duiden omdat het een Zon-op-MC horoscoop is? Jawel als we dit zien als de domme dingen (huis 12)  die hij doet die specifiek zijn loopbaan schaden (Zon op MC) wel en dan klopt het natuurlijk ook. De Mars/ Noordknoop conjunctie heeft in zijn horoscoop verder een hele grote invloed. De Maan (ofwel zijn emoties) staat in Schorpioen en wordt dus heel sterk beheerst door de vurige Mars, en Mercurius (of wel zijn denken) maakt een nauw sextiel met Mars. Mars die vanwege de Drakenkop tot extremiteiten neigt staat via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de Kreeft/Steenbok-as) in oppositie met  de expansieve Jupiter wat niet direct meer beheersing geeft. Jupiter is heer 8 van de dood, maar in deze Zon-op-MC horoscoop is dat de dood van de loopbaan. Het bijten kan hem zijn loopbaan kosten maar Jupiter is de Grote Benefic (Weldoener) en in uitstekende toestand in eigen teken. Hij komt er weer met een relatief lichte schorsing van af.

De Zon op het MC telt natuurlijk niet mee in de duiding omdat die daar automatisch staat maar wat wel telt is de conjunctie van de Maan via antiscion met de Zon. Dat is dus een soort Nieuwe Maan, wat altijd op een verzwakking duidt van de Maan die ook op de ster Agena staat uit de Centaur Pholus. Het thema van deze heldere invloedrijke ster van de eerste magnitude is impulsieve actie die grote schadelijke consequenties heeft! De Zon waarmee de Maan via antiscion conjunct staat is in vernietiging in Waterman wat de zaak er niet beter op maakt. De conjunctie van Saturnus en Venus in Boogschutter staat op de ster Sabik, de Linkerknie van de Slagendrager. Deze ster heeft een slechte reputatie: succes in het kwaad en geperverteerde moraal zijn detrefwoorden. Waarom? Omdat wie de slang draagt al snel, jawel, gebeten wordt.

Zelfs met deze truc die natuurlijk sterke beperkingen heeft krijgen we een behoorlijk beeld van de Bijter. Maar is het niet een beetje te creatief? Nee toch niet. Want kijk eens naar de lunaar gebaseerd op deze Zon-op -MC horoscoop. Dit is de lunaar waaronder Suarez weer beet. Op de ascendant van de lunaar staat Algol, de ster waarmee je je hoofd verliest en de meest kwaadaardige ster aan de hemel. De Maan, verbonden met de impulsieve actie van Agena, staat op de descendant, Saturnus staat in oppositie met Venus lunaar heer 1 en de lunaar-Mars staat in vernietiging en dus op zijn venijnigst precies in oppositie met de zo centrale radix-Mars op de Noordknoop. Het werkt! Zelfs als we deze wat gedurfde astrologische acrobatiek uit halen. De kosmos is onuitputtelijk creatief. Er zijn niet alleen comfortabele heerwegen die naar Rome leiden maar ook kronkelige bergpaadjes. Klik op de link hieronder om de lunaar te kunnen zien.

LUNAARBEET

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *