Half mei was het 15 jaar geleden dat zich in Enschede de vuurwerkramp voltrok. Een gedeelte van de woonwijk Roombeek werd in een explosieve vuurzee af gebrand. Het was een ramp van nationale omvang, dus zullen de aanwijzingen hiervoor zichtbaar moeten zijn in de relevante mundane horoscopen. Al eerste kan de ingresshoroscoop bekeken worden, dat wil zeggen de horoscoop van het precieze moment dat de Zon de Ram binnen gaat. Dat is het astrologische begin van het jaar en deze horoscoop berekend voor de hoofdstad van het land is een soort mundane solaar. Klik op de link hieronder om de ingresshoroscoop van Nederland van het jaar van de vuurwerkramp te kunnen zien.

ROOMBEEKINGRESS

Het is direct duidelijk dat het voor het land waarvan Amsterdam het centrum is, geen fijn jaar zal worden. De meest kwaadaardige ster aan het firmament, de koppensneller en massamoordenaar Algol staat pal op de Ascendant! Vooral in mundane context zien we Algol vaak opduiken, net als Algol de Tweede de rampennevel Praesepe, die op 6-8 Leeuw staat in onze tijd.

Deze op zichzelf genomen al zeer dreigende aanwijzing, wordt nog eens bevestigd door het feit dat de ingress samenvalt met een Volle Maan in de malefichuizen 6 en 12. Dat is een zeer gespannen moment, een oppositie van de Lichten, waarbij de Maan verbrand wordt door de Zon, wat in dit geval letterlijk waar bleek te zijn. Via antiscion (spiegelpunt in de as nul gaden Kreeft / nul graden Steenbok) ligt de Knopenas over de Asc-Desc-as, altijd een aanwijzing dat er iets heel bealngrijks zal gebeuren. Het Pars Fortunae, wat aangeeft waar heel veel aandacht naar toe gaat dat jaar (het Punt van Honger en Gebrek), staat conjunct de sterk remmende Zuidknoop, wat weer aangeeft dat het niet al te prettig zal zijn.Het plaatje wordt rond gemaakt door de ster van het noodlot Terebellum die op het MC staat.

NEDERLANDOERGC

Dat ziet er dus dreigend uit en er kan nu worden gekeken of de solaren, lunaren en progressies van de mundane radix van Nederland dat beeld bevestigen. Deze mundane radix (klik op de link hierboven) is de horoscoop van het exacte moment van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter,die vooraf ging aan de stichting van Nederland als natie. Deze kun je gebruiken als geboortehoroscoop van ons land en dat werkt goed. Er is een zeer gevoelig punt in deze mundane radix, Mars in Stier conjunct het Pars Fortunae op zijn naarst in vernietiging en vierkant Venus Heer 8 van de dood. Vaak als er heel nare dingen gebeuren in ons land, is dit vierkant actief (het was bijvoorbeeld ook betrokken bij de moorden op Fortuyn en Van Gogh en veel eerder bij het Molukse geweld).

ROOMBEEKPROGRESSIES

Het is in dit geval de progressieve Mars die precies over het radix-vierkant Heer 8-Mars loopt. De progressieve Maan gaat over de radix-Mercurius in oppositie met de Ascendant en dus ook vierkant de Maan-in-val conjunct Uranus in de radix. Het progressieve PF (samengesteld uit de directie van de Asc en de secundaire progressies van Zon en Maan) staat griezelig genoeg op de ster Alhena, met de bijnaam “het Brandmerk” (het PF schuif je altijd wat extra vooruit in de progressies).

ROOMBEEKSOLAARt

De solaar bevestigt de dreiging. De oppositie van Venus met de Zuidknoop conjunct Uranus valt op weer die bloedlinke radix-Mars. De MC/IC-as ligt over de zeer martiale en koninklijke sterrenas Aldebaran/ Antares, die sterk verbonden is met de dood en een nieuw begin.

ROOMBEEKLUNAAR

Dat zelfs de lunaar werkt, blijft verbluffend. Mars staat op zijn naarst, vernietigd in de Stier, op massamoordenaar Algol in oppositie met de Maan en conjunct het IC! Zoals vaak wordt ook in de lunaar aangegeven hoe het gebeurt. Mars staat op het laagste punt in een aarde-teken,het was een explosie in een opslagplaats op de grond, niet bijvoorbeeld een vliegtuig dat op de wijk neer stortte. Dat de mundane radix goed genoeg werkt moge duidelijk zijn, je hoeft de aanwijzingen er echt niet geforceerd uit te trekken. Wat ook weer duidelijk is, is dat je zonder antiscia en vooral vaste sterren niet zo ver komt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *