Met Pasen gebeurde waar men al veel langer bang voor was, moslim-terroristen sloegen toe op Sri Lanka in kerken op het belangrijkste christelijke feest van het jaar en maakten talloze slachtoffers. Het zou natuurlijk heel zinvol zijn als je dit soort gebeurtenissen astrologisch zou kunnen voorzien, en dan kom je al snel bij de ingress-horoscoop. Al eerder werd op deze blog de ingresshoroscoop van 2019  heel kort besproken, de horoscoop van het exacte moment dat de Zon weer de Ram binnen gaat. De ingress is een van de belangrijkste instrumenten in de mundane astrologie, je kunt de ingress zien als de solaar voor de wereld, al moet hij natuurlijk wel altijd voor een specifieke locatie berekend worden. Zo laat de ingress zien wat er op die locatie dat jaar zal gebeuren.

COLOMBO INGRESS 2019

Om te bekijken wat er in een land zal gebeuren, maak je de ingresshoroscoop voor de hoofdstad van dat land en we kunnen verwachten dat er in die horoscoop gemaakt voor Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, de nodige spanningen te zien zullen zijn (klik op de link hierboven om deze ingress te kunnen bekijken). De ingress 2019 heeft  sowieso een bijzonder kwaadaardige stand, en dat is de malefic Mars die in zijn vernietiging in Stier staat en zich dus van zijn meest gewelddadige kant zal laten zien. De vernietiging is nog niet het enige, Mars staat ook nog eens in de beruchte crisis-zone aan het einde van de Stier op de meest kwaadaardige ster aan het uitspansel Algol. Algol speelt een hele grote rol in de mundane astrologie en heeft nadrukkelijk te maken met excessief geweld.

Hoekstand

Natuurlijk geldt deze stand van Algol voor de hele wereld en dat betekent dus nog niet zo veel de standen van boven moeten ook ergens beneden op aarde komen. De plaatsen die dus vooral onder deze kwaadaardige positie te lijden zullen krijgen, zijn de landen die deze Mars-op Algol op een hoek hebben. In de ingresshoroscoop van Colombo zie je inderdaad deze Mars op drie graden afstand van het IC staan en omdat de hoeken de sterkste lijnen van manifestatie in de wereld vormen, is dat een heel gevaarlijke positie. Een hoekstand is niet het enige, het is ook belangrijk hoe deze stand de voor die exacte locatie specifieke factoren beïnvloedt, en dan gaat het met name om de huisheren, hoewel ook de Arabische punten een rol kunnen spelen.

Mars is in de ingress voor Colombo de heerser van het tiende huis, een van de twee belangrijkste huizen en dat benadrukte de Algol-positie nog eens. Mars maakt verder nog eens vier aspecten met Saturnus, Mercurius, de Maan en Venus, maar dat doet hij overal ter wereld. In deze specifieke horoscoop is Saturnus echter Heer 1, het eerste huis is ook een van de belangrijkste huizen en Saturnus staat in het ellendige twaalfde huis. Mercurius, sextiel Mars, is Heer 8 van de dood en is in val en vernietiging in Vissen en de Maan, driehoek Mars, staat in Huis 8 op de noodlotsster Labrum, die je ook als de gifbeker kunt zien. Venus tenslotte die vierkant Mars staat, valt in het eerste huis waardoor de werking van dat aspect nog eens benadrukt wordt. Zo zie je hoe de aspecten die overal ter wereld gelden op deze plek specifiek worden gemaakt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *