Beiroet, de hoofdstad van Libanon is getroffen door een afschuwelijke explosie, die een deel van de stad heeft verwoest. De oorzaak was een ongeluk met een grote hoeveelheid in de haven opgeslagen chemicaliën, het was geen aanslag. Libanon had al zeer gespannen jaren achter de rug met de crisis in buurland Syrië en aanhoudende demonstraties tegen de zwakke en corrupte regering, waar ook nog eens de Corona-epidemie boven op kwam. Deze explosie die een groot deel van de zo belangrijke haven plat legde, komt dus op een moment dat Libanon al te kampen had met grote problemen die het land nauwelijks de baas kon.

De vraag voor de astrologie is natuurlijk of en hoe dat soort rampen is te voorspellen is, dan zou je wellicht beter voorbereid kunnen zijn, net als een persoon die zijn progressies kent. Er zijn in de mundane astrologie meerdere manieren om dat te bekijken, landenhoroscopen (al dan niet op basis van Grote Conjuncties), ingresshoroscopen (het exacte moment van de intrede van de Zon in Ram  in de lente) of bijvoorbeeld de horoscopen van eclipsen en lunaties (Nieuwe of Volle Maan). Al die horoscopen laten op hun eigen manier zien wat er gaat gebeuren,  maar het is natuurlijk cruciaal dat we de echt grote gebeurtenissen helder kunnen onderscheiden van de minder belangrijke.

Zoals altijd in de astrologie is effectieve voorspelling de lakmoesproef voor de juiste methode. Wel is, net als in de astrologie van personen, de context altijd een factor waarmee rekening gehouden moet worden. Een jaarvoorspelling voor Libanon is wat anders dan een jaarvoorspelling voor IJsland! Een van de instrumenten in de mundane astrologie is dus de eclips en de horoscoop van de eclips die voorafging aan de ramp in Beiroet zou duidelijke spanningen moeten laten zien. Klik op de download-knop hieronder om de deze zonsverduistering (van 21 juni)  berekend voor Beiroet te kunnen bekijken.

De horoscoop van de eclips is voor alle landen in de wereld dezelfde, wat deze specifiek maakt voor Libanon zijn dus de standen die variëren met de locatie, voornamelijk de cuspen dus. Deze eclips is een zonsverduistering, dat wil zeggen dat de Maan het licht van de Zon doet uitgaan. In de horoscoop voor Beiroet is de Zon Heer 1 en dus het land zelf, wat het al grimmiger maakt natuurlijk. De Maan die het licht van de Zon dooft, is Heer 12 van zelfdestructie, inderdaad werd de explosie veroorzaakt door grove nalatigheid van de autoriteiten. Opvallend is dat de eclips via antiscion op de Noordknoop valt, wat we kunnen zien als een benadrukking van het belang van deze eclips.

 Heer 10,  met Heer1 de belangrijkste huisheer, valt op Prima Hyadum, een kwaadaardige sterrennevel verbonden met geweld, blindheid en plotse ongelukken. Heer 10 staat via antscion ook precies op cusp 12 van zelfdestructie in oppositie met de conjunctie van de Heer van de Hades Pluto en Jupiter, Heer 8 van de dood op Terebellum, een ster van het noodlot. Heel wat spanningen dus!!

Maar als we dit vergelijken met de eclipshorosoop voor Jerusalem, zijn er nauwelijks verschillen en in Israel is niet iets soortgelijks gebeurd! Hoe zit dat dan? Alleen in de horoscoop voor Beiroet staat het antiscion van Heer 10 exact op cusp 12 van zelfdestructie, in Jerusalem niet. Dat is de beslissende factor waarom deze ramp zich vol trok in Libanon en niet in Israel. Tijd én ruimte bepalen het leven op aarde.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *