De comedian Bill Cosby had ooit een enorme reputatie in de VS, maar het afgelopen jaar is hij zijn goede naam definitief kwijt geraakt. Hij werd door tientallen vrouwen beschuldigd van verkrachting en zijn verweer is zwak en ongeloofwaardig. De man die als eerste zwarte comedian grote successen vierde, onder andere met de sitcom The Cosby Show, over een succesvol zwart gezin, is wel heel diep gevallen. Het beeld van het rad van fortuin komt in je op. Je zit nu misschien wel bovenop, maar het rad blijft draaien, Vrouwe Fortuna zit nooit stil.

 

fortuna2

In de radix van Bill Cosby moeten in ieder geval grote successen worden aan gegeven, maar je kunt verwachten dat ook zijn duistere kant ergens op duikt. Klik op de link hieronder om de geboortehoroscoop van Bill Cosby te kunnen zien.

BILL COSBY

Het succes spat eraf. Direct op de ascendent staat de koninklijke ster Aldebaran, het Oog van de Stier, dat rijkdom en roem belooft, maar ook een sterke zinnelijkheid geeft. De kleur van Aldebaran is immers gepassioneerd martiaal rood en dit Stierrenoog is het linkeroog dat op de aardse, stoffelijke werkelijkheid is gefixeerd. Het valt direct op dat Venus nog net binnen de gebruikelijke orb van vijf graden van de Ascendant staat en dus ook Cosby’s manier van doen mede bepaalt. Hij kan zich sympathiek en charmant presenteren. Mercurius als een van de belangrijkste planeten voor een komiek, is de heerser van de ascendant en staat op Procyon, de zeer heldere hoofdster van de Kleine Hond. De Kleine Hond is het gewiekste felle beest, dat door zijn handigheid zijn tragere tegenstanders te snel af is. Procyon heeft een Mercurius /Mars natuur, niet gek voor een komiek!

Mercurius is niet alleen Heer 1, maar ook Heer 5 van vermaak en plezier en maakt een driehoek met de essentieel zeer sterke Mars in Schorpioen. Deze man is verbaal dus sterk en zeer scherp. Vlakbij staat de Zon op Castor, de sterfelijke Tweeling, een ster met een zuivere Mercurius-natuur. Dat is natuurlijk ook weer goed voor succes als komiek. Dat Castor de Tweelingbroer is die sterft en naar de onderwereld gaat, lijkt zeer toepasselijk met het oog op wat er gebeurd is. Maar het illustreert ook het broers-thema, als succesvolle zwarte komiek was Cosby het tegenbeeld van de gebruikelijke blanke komieken. De Tweelingen Castor en Pollux zijn symbolisch de basispolariteit, hier letterlijk zwart-wit dus. Het is de Zon de planeet van de roem die hierop staat, het was mede zijn rol als zwarte tegenpool, die Cosby zo succesvol maakte.

Voldoende sterrenkracht voor groot succes dus en een nadruk op de vlot gebekte  Mercurius. Maar zie je iets van zijn misdadige benadering van vrouwen? Het is de positie van Venus, de algemene significator van vrouwen, die deze duistere kant toont. Venus zo vlak bij de ascendant laat zien dat ze er in grote aantallen zullen zijn, ze komen naar hem toe. Maar dat is geen goed idee, want Venus staat op de Hyaden, een sterrennevel van tranen en teleurstelling. De Hyaden hebben ook te maken met oncontroleerbare en onverwachte losbandigheid. Venus staat op het randje van het twaalfde huis en blijft dus half-onzichtbaar, ook het nevelkarakter van de Hyaden duidt daarop. Maar echt naar wordt het door het sextiel met Saturnus, die vernietigd in Ram staat en dus zijn ellendigste kant laat zien. Deze Saturnus heeft geen discipline en in Ram schaadt hij Venus. Oppassen met deze vent!

COSBYPROGRESSIES

In de progressies zie je de moeilijke fase. Het Pars Fortunae (samengesteld uit de directie van de Ascendant en de secundaire progressies van Zon en Maan) loopt door de  beruchte crisiszone eind Stier / begin Tweelingen en over die Venus. Hij appliceert nog op de pijnlijke Zuidknoop, en blijft nog een tijd in de crisiszone, het leed is nog niet geleden. De Maan is net over de radix-Zon gegaan, iets wat altijd een grote ommekeer laat zien en dus in deze radix ook een krachtige activering van het Castorthema van de stervende broer aangeeft.

COSBYSOLAAR

Zijn solaar van vorig jaar, het jaar waarin zijn val begon, is uitgesproken. Antares, staat op de Ascendant. Antares is het Hart van de Schorpioen, het beest dat de arrogante jager Orion, die zich onkwetsbaar en almachtig waande, doodsteekt! De Asc/desc -as in de solaar is dus ook de omgekeerde van die van de radix, altijd een teken voor een jaar waarin iets heel belangrijks gebeurt. De Asc/desc-as staat natuurlijk ook op Venus op het randje van huis 12: zijn troebele zaken met vrouwen komen aan het licht.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *