Het nieuws werd de afgelopen week overheerst door de berichtgeving over de vluchtelingenstroom, die Europa binnenkomt. Deze stroom is deel van een veel grotere beweging van heel veel mensen over de hele wereld. Want het probleem speelt zeker niet alleen in Europa, in de VS bestormen de arme Latino’s uit het zuiden de grens en ook “down under” poogt men angstvallig de deur voor migranten  dicht te houden. Hoewel de precieze motieven verschillen, soms is het oorlog waarvoor men vlucht, maar soms ook is het een moeilijke economische situatie, de hele wereld is meer dan ooit op drift. Dit verschijnsel heeft te maken met de overgang van de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter (GC’s) naar de luchttekens. Deze GC’s vallen zo’n 240 jaar in tekens van hetzelfde element, en bij de overgang naar een nieuw element, zijn er altijd grote veranderingen. In zo’n overgang zitten we nu.

De periode tot aan 2020, waarin we nu leven, wordt beheerst door de GC van 2000, iedere GC is 20 jaar geldig. Deze GC van 2000 is al vaak door mij besproken en dat zal ik hier nu niet weer doen, maar deze ziet er vooral voor Europa zeer dramatisch uit. Voor wie er toch nog even blik op wil werpen, klik op de link hieronder om de “crisis-GC” te kunnen zien. Deze GC valt nog in een aarde-teken en is de laatste uit de aarde-reeks, voor we definitief overgaan naar de luchttekens.

GC 2000

Met de GC-graad op de zeer kwaadaardige Algol op cusp 8 van de dood, met het MC op de “tweede Algol” Praesepe en maar liefst 6 planeten in het achtste huis van de dood (of van ingrijpende, onomkeerbare verandering), ziet dat er voor Europa niet best uit. Het bracht zware economische crisis, ernstige destabilisatie die door de Grieken werd veroorzaakt en nu dan de vluchtelingenstroom. Gelukkig toont Duitsland onder Angela Merkel leiderschap en waardigheid en brengt het zo wat lijn in het beleid van de altijd even vleugellamme EU.

We zitten dus tot aan 2020 met deze crisis-GC en dus zullen er problemen blijven opduiken. Maar hoe ziet het er daarna uit? In 2020 is de overgangsperiode van aarde naar lucht voorbij en zal de grootse turbulentie achter de rug zijn. De tussenperiode van de overgang van de GC’ s van het ene element naar het andere, is altijd de meest onrustige. Dus zullen de migratiestromen na 2020 bedaren. Maar we kunnen natuurlijk ook de volgende GC van 2020 bekijken, klik op de link hieronder om deze GC, berekend voor Brussel, te kunnen zien. Deze horoscoop toont wat de ontwikkelingen zullen zijn in Europa tussen 2020 en 2040.

GC2020

Wat een verschil met die van 2000! Hier is geen rampzalige concentratie van Algol, Praesepe en achtste huis meer te zien. Mars heer 10 staat in het tiende huis zeer sterk in eigen teken, wat natuurlijk erg goed is. Het valt op dat vijf planeten rond een tekengrens staan, wat op een heel nieuw begin duidt. Minder in deze horoscoop is de Zon Heer 1, Europa zelf, die precies op cusp 6 van tegenslag en op de nevelige, blinde Spiculum staat. De GC-graad valt in het vaste luchtteken Waterman op de descendant. Ook dat is niet optimaal, het is de plek die in oppositie is met de Ascendant, Europa zelf. Al met al, veel en veel beter dan de voorgaande GC, maar wel met de nodige frictie vooral rond de descendant en Heer 7. Deze Heer 7, de ander en de concurrent, beheerst maar liefst vier planeten in deze horoscoop. Niet goed voor de machtspositie natuurlijk.

Je kunt deze GC ook voor andere belangrijke hoofdsteden berekenen. De interessantste is die voor Peking, hoe gaat het met China verder in de periode vanaf 2020?

GC2020 CHINA

Direct springt Mars/ heer 7 in het oog op de descendant en op de ster Baten Kaitos uit het Zeemonster. Het Zeemonster heeft te maken met grote chaos en verwoestingen. Heer 1, China zelf staat op de koninklijke Antares, het zeer martiale Schorpioenhart. Weer een indicatie van strijd. Op de Asc staat Spica de koninklijke ster, die je ver uit tilt boven dat wat je mocht verwachten te bereiken. Het lijkt erop dat de krachtdadige expansie van de Chinezen, vooral over zee, nog maar net begonnen is. Het zou heel goed kunnen  dat China een poging gaat doen om Taiwan, die doorn in hun oog, te annexeren. Poetin heeft met de Krim al laten zien hoe je zoiets doet.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *