Op 15 augustus vond er de Chinese havenstad Tianjin een onthutsende explosie plaats, die een soort vuurstorm veroorzaakte. Er zijn tegen de 130 doden gevallen, veel meer gewonden en de vernielingen zijn enorm. In een aantal loodsen in de haven lagen zeer giftige chemische stoffen opgeslagen, zonder de nodige vergunningen en de brandweer verergerde de ramp door op de verkeerde manier te blussen. De Chinese overheid reageerde zeer inadequaat en stond voor de hele wereld te kijk. Onderdrukken en burgers terroriseren kunnen ze prima, maar ze hebben hun zaken niet op orde.

CHINA REPUBLIEK GC

Een ramp van zo’n omvang moet zichtbaar zijn in de horoscopen van China. Maar natuurlijk is de vraag welke horoscoop we dan moeten gebruiken? In 1911 kwam er einde aan het oude keizerrijk en werd de eerste republiek gesticht, daar ligt de wortel van het moderne China. Er zijn echter diverse horoscopen in omloop, waaronder ook een van het moment van het uitroepen van de communistische volksrepubliek door Mao, die vaak wordt gebruikt (natuurlijk was dat veel later dan 1911). Het  tijdstip van dat moment is echter wat speculatief en wij kiezen liever voor meer zekerheid. Dat kan door terug te gaan naar de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan het einde van de keizerlijke dynastie in 1911. In mundaan perspectief is dit de meest fundamentele wortel (“‘radix”), die alle potentie van latere ontwikkelingen in zich draagt. Klik op de bovenstaande link om deze mundane radix te kunnen zien.

Opvallend is de positie van de Maan, het volk, dat sterk staat in eigen teken en op de krachtige, gewelddadige Sirius, een botterik en de hoofdster van de Grote Hond. Deze Maan valt via antiscion op het MC, wat goed weerspiegelt dat het volk aan de macht kwam. Onderin de horoscoop staat de Zon op Antares, een ster van de dood en het einde van cycli, dit is het einde van de keizer, die natuurlijk de ultieme Zonnefiguur is. Met de sterachtige Pluto in oppositie met de sterachtige Uranus over de MC/IC-as, zien we de overweldigende veranderingen die de twintigste eeuw zouden gaan brengen in China. De ster van de eerste magnitude Rigel staat op het MC, een van de helderste sterren van Orion, de Jager, die veel stoffelijk succes geeft, maar zonder enige geestelijke ontwikkeling. Het weerspiegelt de genadeloze bruutheid van de communisten onder Mao, hun hersenloze materialisme, dat vele miljoenen slachtoffers maakte. In een andere, kapitalistische vorm regeert dit materialisme nog steeds.

Mercurius, is heer 1 en heer 10, en dus een heel belangrijke planeet en Mercurius staat conjunct de expansieve Noodknoop, wat veel kracht heeft en deze conjunctie valt op de Schalen of wel de Klauwen van de Schorpioen. Het thema van de Schalen is gerechtigheid laten geschieden, als het nodig is met grof geweld. Met de brute Rigel (op het MC) en de intimiderende Hondsster Sirius (op de Maan), Uranus en Pluto over de IC-MC-as, heren 1 / 10 op de Klauwen van de Schorpioen,  en de Zon op de martiale Doodsster Antares is dit een horoscoop vol genadeloze daadkracht.

CHINALUNAAR

Maar werkt deze horoscoop ook? Als dat zo is, moet de ramp in Tianjin duidelijk zichtbaar zijn in de maandhoroscoop, de lunaar. Klik op de link hierboven om de lunaar te kunnen zien. Het is glashelder. Jupiter is Heer 1, het land deze maand, en Heer 1 is vernietigd in Maagd exact op een hoek en dus dominerend. De MC/IC-as van de lunaar bevestigt dat er iets ingrijpends gebeurt, de as is omgekeerd ten opzichte van de radix. De solaar geeft het kader voor de problemen dit jaar (klik op de link hieronder).

CHINASOLAAR

Mars Heer 10 staat in het eerste huis van de solaar, wel sterk in verhoging maar op de ster van het noodlot Terebellum, die zo vaak opduikt bij rampzalige gebeurtenissen. De MC/IC-as van de solaar valt op de Heer 1 / Noordknoop-conjunctie op de Schalen in de Chinese radix. Mercurius in de solaar, heel belangrijk als Heer 1 en heer 10 in de radix, is net naar zijn vernietiging in Boogschutter gegaan. Dergelijke tekenwisselingen in de solaar zijn altijd extra aandacht waard, het duidt hier op een grote verslechtering.

Het lijkt erop dat deze explosie en de groeiende economische problemen, nog niet het einde van de moeilijkheden zijn. De volgende solaar van China, die begint in november dit jaar, is erg duister. Mercurius solaar- en radixheer 1 is vernietigd en staat op de doodsster Antares. Heer 10 uit de solaar staat verbrand op de descendant en de solaarascendant valt op Alcyone, de hoofdster van de Wenende Zusters, de Pleiaden. Mars in vernietiging en dus op zijn venijnigst, staat op Vindemiatrix, een brokkenpiloot en maakt een nauw sextiel op Mercurius, de Zon en Saturnus in de solaar. China kan zich opmaken voor meer problemen en conflicten.

CHINASOLAAR 2016

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *