De sport vliegt je deze dagen om de oren, niet alleen is het WK-voetbal in Moskou net afgesloten, ook de Tour de France en Wimbledon zijn aan de gang. Onze eigen Kiki Bertens was een eind op slag op Wimbledon, ook omdat ze Venus Williams op spectaculaire wijze uitschakelde, maar werd een ronde later zelf verslagen. De andere beroemde zus Williams, die net moeder is geworden, is nog in de race en heeft de finale gehaald. Dat is een hele prestatie want Serena draait al een hele tijd mee in de allerhoogste tennis-regionen, ze is uit 1981 en dus moet haar horoscoop wel een aantal interessante punten laten zien. Klik op de link hieronder om de radix van Serena Williams te kunnen bekijken, maar raak niet direct ontmoedigd!

SERENA WILLIAMS

Want wat is dit? Met vijf planeten in het zesde huis van ziekte en tegenslag, voldoet deze horoscoop nu niet direct aan je verwachtingen. Dit zijn wel de juiste geboortegegevens, ze krijgen de hoogste categorie van betrouwbaarheid (AA) . Het toont maar weer een aan hoe creatief de kosmos is en hoe beperkt het menselijk verstand, dat al snel geneigd is al te voor de hand liggende wegen te volgen. Toch is het succes van Serena Williams wel in de horoscoop te zien maar het ligt er niet direct dik bovenop. Je hebt er antiscia, planeetpunten en vaste sterren voor nodig. Het is niet vreemd dat de moderne astrologie beweert dat je succes  hoofzakelijk zélf schept, als je deze technieken niet gebruikt, kun je het ook niet zien in de radix.

Het eerste wat opvalt in de horoscoop van Serena Williams is Venus/ Heer 1, het meest uitgesproken Williams zelf, die prominent in het zevende huis van partners en tegenstanders staat. Dit is geen dame die thuis blijft zitten, het is voor haar een natuurlijke beweging om de ander op te zoeken. De positie van Heer 1 toont namelijk op welk gebied iemand zich al snel manifesteert, het is wat automatisch op je pad komt. Heer 1 staat niet alleen in het zevende huis, maar ook onder dispositie van Mars, de planeet van strijd en sport, die Heer 7 is en vierkant Venus staat. Dat is nog niet alles want via antiscion( planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft- 0° Steenbok) staat Mars conjunct het Pars van de Zon (Asc + Zon – Maan) in het eerste huis.

Die antiscion-positie staat weer in oppositie met Venus / Heer 1, er is dus een soort kortgesloten circuit tussen Heer 1 (Serena)  en Mars (strijd) /Heer 7 (tegenstander) . Alle betrokken factoren staan in vaste tekens, dus gaat het allemaal lang door (ze staat weer in de finale op haar 36ste) , de vaste modus exploreert alle mogelijkheden in een situatie. Er is een ook nog een soort receptie via huis, Heer 1 staat in huis 7 en Heer 7  via antiscion in huis 1.  Mars de planeet van de strijd en de sport staat in het vijfde huis van het spel en maakt een sextiel met Heer 10 van de loopbaan, een essentieel verhoogde Saturnus. Tennis is als sport redelijk Saturnus-achtig, het is heel puur het verdedigen van een lijn waar geen ballen overheen mogen gaan. Zo hard mogelijk fietsen of heel hard inslaan op iemand, is toch een beetje ander verhaal.

Het Pars van de Zon waar Mars via antiscion op staat, is ook het punt van de overvloed, wat een heleboel Mars geeft. Venus /Heer 1 staat  bovendien op de koninklijke Zuidschaal die veel succes geeft en altijd tot het uiterste gaat, de ster heeft een Saturnus/Mars –natuur. Op de ascendant staat Sheratan, ook een Saturnus /Mas-ster, een van de Ramshoorns die dus de nodige, felle stootkracht schenkt. Op diezelfde ascendant valt via antiscion de Noordknoop die alles wil en geeft, wat niet  natuurlijk niet slecht is voor succes (je kunt de gebruikelijke orb van twee graden voor antiscia hier wel iets oprekken, het is de ascendant.) Dit is goed voor haar en het wil zeggen dat de tegenstander de remmende Zuidknoop krijgt.

Kijken we naar de Firdaria, de langjarige planeetfases in het leven: Williams zit nog midden in de Firdaria van Mars, die zo betrokken is bij haar succes.  Pas in september 2020 begint de volgende fase , die wordt beheerst door de zwakke Zon in val in het zesde huis, dus zullen we voorlopig nog wel wat meer van haar horen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *