In alle perikelen rond de Brexit speelt de positie van Ierland een hele grote rol. Het is namelijk onduidelijk hoe het moet met de grens tussen de Ierse republiek en Noord-Ierland als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaten heeft. Zo open als deze nu is, kan die dan niet blijven, maar komen er echte grensposten terug? En de allergrootste zorg: zal de terugkeer van de grens, leiden tot het oplaaien van het gewapende conflict tussen de pro-Ierse katholieken en de protestantse fundamentalisten in Noord-Ierland?  Wat laat de horoscoop van Ierland zien, is er reden voor zorg? Om dat te bekijken gaan we uit van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter  (“GC”) die viel voor de kroning van Hoge Koning Rory in 1166, die korte tijd regeerde als eerste Keltische koning van heel Ierland. Zoals gewoonlijk kan deze GC gezien worden als de geboortehoroscoop van het land.

Deze Ierse horoscoop zal hier nu niet worden besproken, dat is al eerder gebeurd op deze blog, we zullen alleen kijken naar de progressies in deze horoscoop op diverse belangrijke  momenten in de Ierse geschiedenis. Een eerste periode in de Ierse geschiedenis die nog steeds heel sterk aanwezig is in het nationaal bewustzijn is de Grote Hongersnood van 1845-1850. Door een ziekte mislukten de aardappeloogsten, een miljoen Ieren stierf de hongerdood en nog eens een miljoen emigreerde, het land liep leeg. Het ergste jaar was 1847, ook wel “black “47” genoemd en de progressies voor dat jaar (klik op de link hieronder) laten het heel duidelijk zien.

IERLAND BLACK 47

De Zon, de ascendant en Venus (Almutem Figuris in de radix)  bewegen zich in progressie door de beruchte crisis-zone eind Stier/ begin Tweelingen waar zich Algol, de Pleiaden en de Hyaden bevinden. Deze factoren doen er in progressie jaren over om door deze zone te bewegen en de crisis duurde inderdaad ongeveer vijf jaar. Exact in 1847 op het hoogtepunt is er een progressieve Volle Maan, altijd een moment van sterk verhoogde spannningen, de Maan staat ook nog eens op de chaos veroorzakende Neptunus.

IERLAND TROUBLES

Meer dan een eeuw later in de loop van 1969 kwamen de toenemende spanningen in Noord-Ierland tot een eerste gewelddadige uitbarsting. Het was het begin van ‘’The Troubles” de bloedige strijd tussen pro-Ierse en pro-Engelse terroristen waaraan pas dertig jaar later een einde kwam. Weliswaar zien we niet dertig jaar lang grote spanning in de horoscoop maar het begin van de bloedige en ontwrichtende strijd is wel goed te zien. In 1969  beweegt het MC zich door de Algolzone en is de  Maan op weg naar dezelfde zone, terwijl het MC op Pluto af gaat.

IERLAND CRISIS 2010

Als derde moment in dit korte onderzoek, kan het recente economische crisisjaar dienen, in 2010 klapte de onstuimig gegroeide economie van de “ Keltische Tijger”  dramatisch in elkaar en Ierland werd met een EU-infuus van een bankroet gered. Ook dit moment van grote crisis in het rijk van de Hoge Koning is duidelijk te zien, er is een nieuwe Maan op de Zuidkoop, dat wil zeggen een eclips in progressie!!  Geen lange doorgang dit keer door een crisiszone maar een kortere hoogspanning, Ierland was er ook redelijk snel weer bovenop.

                                   

De conclusie kan alleen maar zijn dat deze horoscoop prima werkt. Maar zijn er dan verontrustende ontwikkelingen te zien op het moment? Mogen we vrezen dat de Brexit zal leiden tot een hervatting van “’The Troubles”’ Het antwoord  is nee, er zijn op dit moment in 2019 geen forse toenemende spanningen te zien in de Ierse horoscoop. Ongetwijfeld zal de Brexit allemaal nog heel wat problemen veroorzaken aan de Iers-Noord-Ierse grens, maar een directe  terugkeer van het geweld of een extreme crisis daar hoeven we niet voor te vrezen. Voor de volledigheid hieronder nog de geboortehoroscoop van Ierland.

IERLAND

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *