Een van de meest besproken onderwerpen van 2017 is ongetwijfeld de Bitcoin, de digitale munt waarvan de koers vorig jaar ongekende hoogtes bereikte. Heel wat mensen hoopten met de Bitcoin snel rijk te worden en daardoor schoot de koers op een extreme manier de ruimte in, terwijl iedereen zijn hart vast hield omdat deze zeepbel ieder moment uiteen zou kunnen spatten. De afgelopen dagen heeft de cryptocurrency inderdaad fors aan waarde verloren , al is het maar de vraag of daarmee de hele zaak op instorten staat. Met een dalende koers worden ook de speculanten wakker die goedkoop willen inkopen en dat zou natuurlijk weer compenserend kunnen gaan werken.

Als cryptocurrency heeft de Bitcoin een duidelijk geboortemoment , het is immers niet meer dan een complex programma, dat op een bepaald moment werd geactiveerd. Dat gebeurde allemaal in de digitale wereld, dus is het moment van de geboorte ook precies geregistreerd, op 3 januari 2009 om 18:15:05 GMT (!!!) werd de eerste Bitcoin ge-“mined” zoals men dat noemt, wat je zou kunnen vertalen met “digitaal opgedolven”. Het verschijnen van cryptovaluta – want er zijn er meer dan alleen de Bitcoin –kon verwacht worden,  er is immers een brede algemene tendens  gaande tot loskoppeling van de concrete realiteit op vele vlakken. Dat zie je bijvoorbeeld in de steeds brutalere leugens van politici als Donald Trump, de “alternatieve feiten” maar ook in het gemak waarmee mensen door onbewezen beschuldigingen in de digitale media ernstig geschaad kunnen worden. Deze algemene subjectivering en loskoppeling  van concrete feiten uit zich op monetair gebied in de ontwikkeling van digitale valuta, die helemaal niets meer met een concrete munt te maken hebben.

Al zijn de precieze tijd en datum bekend, de plaats die we nodig hebben om een horoscoop te berekenen, geeft meer hoofdbrekens . Het is namelijk niet bekend wie de ontwerper van de Bitcoin is, het enige wat bekend is, is het Japanse pseudoniem van de ontwerper, Satoshi Nakamoto, maar wie daar achter schuil gaat, is onduidelijk. Een van de meest waarschijnlijke kandidaten is echter de Amerikaanse ICT-expert Hal Finney die op het moment van de geboorte van de Bitcoin werkzaam was in het Californische Menlo Park. Finney was de ontvanger van de eerste Bitcoin-transactie, afkomstig van Satoshi Nakamoto en hij zat dus sowieso dichtbij het vuur, erg dicht. Het lijkt dus geen onverantwoorde speculatie als we zijn woonplaats op dat moment als geboorteplaats nemen en dat levert de volgende horoscoop op, klik op de link hieronder om de radix van de Bitcoin te kunnen zien.

BITCOIN

Een munt in algemene zin als middel voor de handel is Mercurius en in deze horoscoop staat Mercurius in het twaalfde huis van geheimen. Dat is natuurlijk wel heel passend voor een crypto-currency, die met zoveel geheimen en onduidelijkheden omgeven is. Crypto is Latijn voor overdekken, vandaar de cryptes onder kerken, en dit overdekken is precies wat de ontwerpers voor ogen hebben. Ze willen het geld onttrekken aan overheidstoezicht, waardoor de Bitcoin direct zeer aantrekkelijk wordt voor criminelen, die ook onder het twaalfde huis vallen. Huis 12 heeft in essentie te maken met het breken van regels en beperkingen en de consquenties daarvan. Mercurius staat op een krachtige ster van de eerste magnitude Altair, de hoofdster van de Adelaar, die grote bevlogenheid geeft.

Mercurius is ook via een zeer sterke wederzijdse receptie verbonden met Saturnus die Heer 1 is en door zijn retrogradegang aan geeft dat het hier tegen de normale stroom in gaat. Heer 10, een andere belangrijke huisheer, is Jupiter van rijkdom en expansie die ook in het geheime twaalfde huis staat, maar via spiegelpunt ( planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft- 0° Steenbok) pal op het MC staat. Het crypto-element wordt zo zeer sterk benadrukt, want niet alleen staat Heer 10 in Huis 12, antiscia hebben ook met verborgen zaken te maken.

Op het MC staat de ster Yed Prior, de Linkerhand van de Slangendrager waarbij als trefwoorden “immoreel, schaamteloos, revolutionair”’ worden gegeven. De Slangendrager is een al te handige gladjakker en wat de linkerhand doet, daar weet niemand wat van. Het Pars Fortunae, die je in deze context als de kernkwestie kunt zien, staat op cusp 3 van routine-uitwisselingen en Heer 3  is Venus die net zijn verhoging in is gegaan en zich dus opgelucht heeft losgemaakt van het toezicht (dispositie) van Saturnus in het vorige, vaste teken Waterman. Het lijkt allemaal heel goed te kloppen en bij een digitale valuta, mercurialer krijg je het niet, zou je mogen verwachten dat het planeetpunt van Mercurius, de Mercurius-essentie,  ook benadrukt wordt. Via spiegelpunt (verborgen) staat het Punt van Mercurius met de formule Asc+  PF – Pars Solis  op het IC, tegenover de autoriteiten op het MC dus.

Het lijkt allemaal een heel sprekend en passend beeld, maar het is inmiddels bekend van de proof en de pudding, werkt dit ook in progressies en met solaren?  Ja! De MC/IC-as is vorig jaar over de koninklijke sterrenas Antares-Aldebaran gelopen, wat de koninklijke koersstijging verklaren kan. In de solaar van 2018 die net is ingegaan, staat  echter Algol de onthoofder op de ascendant, dat ziet er spannend uit, er zullen koppen gaan rollen in verband met de Bitcoin! Volgende week zullen we dit wat nader bekijken.

                               

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *