Het conflict in de Gaza-strook duurt in alle hevigheid voort, er zijn inmiddels 200 doden gevallen aan Palestijnse kant en er dreigt zelfs een aanval van Israel over de grond. Vorige week werd op deze blog de radix van Israel geduid maar de horoscoop van de tegenstander is natuurlijk ook buitengewoon interessant. Maar welk tijdstip kan dan dienen als geboortetijd voor “Palestina”? Het hele probleem is nu juist dat er geen echt onafhankelijk Palestina bestaat.

Een mogelijk tijdstip zou de onafhankelijkheidsverklaring kunnen zijn door Yasser Arafat op een vergadering van de Palestijnse verzetsbewegingen in Algiers. Het probleem is dat dat tijdstip nergens mee correspondeert, het was meer het uitspreken van een wens, maar er was helemaal niets in de werkelijkheid dat er op leek. Het lijkt dus beter, als we de huidige conflicten willen analyseren, om de geboortehoroscoop te nemen van de autonome Palestijnse autoriteit met als hoofdstad Ramallah (Ram Allah, de sterkte van God) op de westelijke Jordaanoever. Klik op de link hieronder om deze radix te zien, we zullen spreken over Palestina als de autonome Palestijnse gebieden worden bedoeld.

PALESTINA

Wat direct op valt is de Zon die ook nog heer 1 is in het tiende huis en die de planeet in elevatie is (d.w.z. heel hoog in de horoscoop en dus belangrijk). Op zichzelf is dat gunstig voor een autoriteit of een macht, maar er klinken direct duistere tegentonen, de Zon is in oppositie met Jupiter zonder waardigheid dus niet zo “weldoend” die heer 8 van de dood is en Saturnus in huis 8 maakt een sextiel / driehoek op deze oppositie. De Zon staat op sterren Almach / Menkar verbonden met de mythe van Andromeda, de aan de rots geketende prinses die dreigt te worden verslonden door het Zeemonster dat grote chaos veroorzaakt. Dat is een zeer adequate mythische beschrijving van de positie van Palestina. Het MC staat op de felle Noordelijke Hoorn van de woeste Ram hoewel heer 10 Venus op de koninklijke en zeer krachtige Aldebaran staat, ze worden niet zomaar weg geveegd. Verontrustend is de Ascendant die weliswaar niet op de zeer kwaadaardige Praesepe staat maar wel op de Zuidelijke Ezel, minder bedreven in bloedbaden en doodslag dan Praesepe, maar niet echt aangenaam. Als deze horoscoop echter wordt berekend voor Gaza, inmiddels afgescheiden van de Westoever na een Palestijnse burgeroorlog in 2006/ 2007, komt Praesepe wel op de ascendant. In Gaza zijn de grootste problemen, nu ook weer.

PALESTINA PROGRESSIES

Dat deze radix werkt, blijkt uit de progressies, klik op de link hierboven om de progressies te kunnen zien. Het  is onmiddellijk duidelijk, het MC staat pal op de Zuidknoop, die altijd zeer pijnlijke beperkingen geeft. Dat het nu acuut wordt, is te zien aan de progressieve Maan die over de Knopenas – MC/IC loopt, de progressieve Maan is een zeer nuttig en belangrijk instrument om de ontwikkelingen op de wat kortere termijn te kunnen volgen, ook in individuele geboortehoroscopen. De progressieve Maan beweegt ongeveer een graad per maand. Het MC begint Algol, de ster van bloedbaden, crisis, geweld en onthoofding te naderen een zeer onheilspellend teken voor de verdere toekomst. De solaar herhaalt de problemen, klik op de link hieronder.

PALESTIINA SOLAAR

Ook hier is de crisis goed  zichtbaar, tenminste als je ook de vaste sterren in je duiding betrekt! Mercurius solaarheer 1 – Palestina dit jaar – staat op de grootste probleemster Algol in het twaalfde huis van chaos en ellende. Dat is al tamelijk dreigend zeker met het oog op de politieke context, Mercurius is ook nog eens in oppositie met Saturnus solaar 8 van de dood. Het solaar Pars Fortunae, geprojecteerd met de radixboog in de solaar dat aangeeft waar de zielsaandacht naar toe gaat dit jaar, maakt een oppositie met een zeer grimmige Mars in vernietiging in Weegschaal. Er is ook kracht Jupiter verhoogd in Kreeft maar die is voor de tegenstander Jupiter is heer 7 deze heer 7 valt via spiegelpunt (planeetpositie gespiegeld in de as Kreeft / Steenbok) vlak voor de ascendant. Jupiter-Israel controleert de ascendant-Palestina.

De lunaar laat zien waarom nu. De lunaar-asc/desc as valt op de zeer martiale Aldebaran / Antares-as, lunaar-Venus herhaalt de positie op Algol in de solaar en de vernietigde lunaar-Mars, zo grimmig in Weegschaal is in oppositie met de radix-Mars gekomen.

PALESTINA LUNAAR

Al deze technieken hier toegepast op het mundane vlak kunnen ook zonder al te veel aanpassingen in de individuele radix worden gebruikt. Maar de dringende boodschap blijft: gebruik de vaste sterren! Als je dat niet doet, mis je meer dan 50% van de astrologische informatie. En waarom zou je dat  in hemelsnaam doen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *