Aan de zuidoostkust van Australië woeden al een tijdlang rampzalige bosbranden, die inmiddels meer het karakter van vernietigende vuurstormen hebben aangenomen. Bosbranden zijn er ieder jaar in de Australische zomer maar zo grootschalig als het nu is, dat is nog nooit voorgekomen, enorme gebieden staan in brand en worden geëvacueerd. Omdat dit een heel bijzondere situatie is, is het de vraag of je daarvan in de relevante mundane horoscopen iets terug kunt zien. Het zou ook nuttig kunnen zijn om van tevoren te weten of een volgend zomerseizoen weer dit soort vuurstormen zal brengen. Vooral de vergelijking van de horoscopen van dit jaar met die van andere jaren zal daarbij natuurlijk belangrijk zijn.


De vraag is dan altijd naar welke horoscopen er het beste kan worden gekeken, er zijn immers verschillende mogelijkheden. Een goede keuze is echter altijd de horoscoop van de ingress, dat wil zeggen van het exacte moment van het binnengaan van de Zon in het teken Ram. Dat is een soort horoscoop van het nieuwe astrologische jaar, een “solaar van de wereld” die dan specifiek kan worden gemaakt door de plaats waarvoor de ingresshoroscoop wordt berekend, te variëren. Er zijn in de ingresshoroscoop natuurlijk een aantal standen (planeten) die voor iedere plek op aarde hetzelfde zijn maar de hoeken en de cuspen zijn overal anders. De ingress voor de Austalische hoofdstad Canberra  ziet er als volgt uit, klik op de download-knop om de ingress te kunnen bekijken.

De nadruk moet gelegd worden op de punten die echt het verschil maken, die echt heel specifiek zijn voor dit deel van de wereld, op de hoeken dus. En dan is het direct duidelijk dat Australië in het astrologische jaar 2019 (loopt van 21 maart 2019 tot 21 maart 2020) heel hard geraakt zal worden. Want de zo belangrijke knopenas, de as met de hoogste energie in de hele horoscoop, staat bijna exact conjunct de MC/IC-as van de horoscoop in Canberra, de hoofdstad die symbolisch staat voor het hele land.  De Zuidknoop, die altijd om een groot offer vraagt, staat op het MC op het hoogste dominerende punt aan de hemel en in conjunctie met de kwaadaardige overweldigende Pluto, die je in de klassieke astrologie als een soort vaste ster kunt zien.

Daar komt nog bij dat dit zo zwaar door de Zuidknoop en Pluto geafflicteerde MC op de ster Terebellum valt, een van de drie sterren van het noodlot, dus iets wat al langer in de lucht hangt (de steeds weer terugkomende branden) zal dit jaar noodlottig toe slaan. De andere belangrijke hoek, de Ascendant valt in de Ram op de kwaadaardige ster Baten Kaitos uit de Walvis, of wel het Zeemonster dat de op een eiland (!) vastgeketende prinses Andromeda dreigt te verslinden. Deze combinatie van standen van de hoeken is uitermate specifiek voor deze locatie!

Heer 1, het meest uitgesproken het land zelf dit jaar, bevestigt de problemen, dit is Mars (vuur) die op zijn kwaadaardigst uit werkt in zijn vernietiging in Stier. Mars staat al in de crisizone rond Algol, wat natuurlijk overal ter wereld zo is, en maakt een vrijwel exacte driehoek op het zo geafflicteerde MC, wat alleen in Canberra (Australië) zo is. Deze zeldzame concentratie van afflicties laat het inferno in Australië zien, en omdat je weet wanneer de branden ieder jaar optreden, weet je dus ook wanneer je de grootste ellende kunt verwachten, context is altijd een noodzakelijk ingrediënt bij het voorspellen.   


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *