Er waart een spook door Europa, het spook van het populisme. Het volk laat op allerlei manieren van zich horen, men staat op tegen het gezag. In Engeland is de Brexit-tragedie op een kookpunt gekomen, mede door de opstand van de backbenchers, de gewone parlementstleden die normaal gesproken de leiding volgen, maar nu dus niet meer. De horoscoop van het Verenigd Koninkrijk die regelmatig besproken werd op deze blog, weerspiegelt weer heel duidelijk wat er gebeurt. Het is de moeite waard om er een korte blik op te werpen, klik op de link hieronder om deze progressies te kunnen bekijken.

UK PROGRESSIES DECEMBER 2018

De Maan loopt al bijna een jaar door de crisizone van 26° Stier tot 10° Tweelingen, van Algol tot Aldebaran en is nu op Prima Hyadum aangeland. Dit is de hoofdster van de Hyaden en het verhaal van de Hyaden heeft te maken met een veelbelovende ontwikkeling, die uiteindelijk op een grote teleurstelling uit loopt. Dat lijkt wel heel erg op wat er met de Brexitdeal van Threresa May aan het gebeuren is! Tegelijkertijd staat een andere belangrijke progressieve factor, het planeetpunt van de Maan of wel het Pars Fortunae op de noodlotsster Terebellum, dat behoeft geen uitleg. Het planeetpunt van de Maan is ook op weg naar een oppositie met de progressieve Zon, een soort Volle Maan maar dan via een planeetpunt. Het toont een toenemende spanning tussen de Zon (het gezag, de premier) en de essentie van de Maan-energie, de Maan is natuurlijk ook het volk.

Dat laat dus helder zien wat er gebeurt in Engeland maar aan de andere kant van het Kanaal is het ook kommer en kwel. Frankrijk is al weken lang in de greep van de zogeheten gele hesjes, een wat amorfe volksopstand tegen ja, wat eigenlijk? Het gezag in het algemeen, golden boy Macron in het bijzonder, de prijzen,  de vergroening, de rijken of het leven in het algemeen, of allemaal tegelijk? Het lijkt er op dat het mensen zijn die vinden dat ze financieel worden uitgeperst door de regering en vinden dat ze recht hebben op een veel groter stuk van de taart. Als je de cijfers voor Nederland bekijkt, is het gevoel van de gele hesjes dat ze worden uitgeperst niet meer dan een gevoel, dat door de feiten weersproken wordt. Iedereen, zelfs mensen in de bijstand, is er de afgelopen jaren behoorlijk in koopkracht op vooruit gegaan, al vormen de gepensioneerden een uitzondering. Hun koopkracht is niet gegroeid, maar het meest getroffen in deze groep zijn juist de gepensioneerden met een hoger pensioen.

Nu weet ik niet of deze cijfers in Frankrijk veel anders zijn, maar het lijkt erop dat het lelijke beest van het populisme hier weer zijn kop steekt maar nu wat meer ter linkerzijde. De Maan is het volk en de Maan reageert op basis van gevoel en niet op basis van feiten. Deze onvrede richt zich op golden boy Emmanuel Macron, die bankier is geweest en dus een makkelijk doelwit is. Zijn Firdaria, heersers over langere periodes in het leven, laten goed zien wat er nu met hem gebeurt. Hij kwam op als een donderslag bij heldere hemel onder de Firdar van de sterke Maan, die in verhoging staat. De Maan is het volk en verhoging wijst op te hoge verwachtingen en adoratie, maar inmiddels is de Saturnus-Firdar begonnen, een retrograde peregriene malefic die op het punt staat naar zijn vernietiging te gaan. Een ijskoude douche dus, klik op de link hieronder om de radix van Macron te kunnen zien.

EMMANUEL MACRON

We zullen de radix hier niet duiden, dat is al eerder gebeurd maar die Saturnus in de eerste graad van Maagd is wel de moeite van het bekijken waard. In 2011 passeerde de koninklijke Regulus, die naar de troon leidt in precessie de grens tussen Leeuw en Maagd en kwam dus op Saturnus te staan. Deze Saturnus is Heer 1, het meest uitgesproken Macron zelf! Deze “precessie-transit” is een van de belalngrijkste invloeden die hem president maakten. Dat hij het nu moeilijk heeft laten zijn progressies duidelijk zien. Zijn ascendant staat in oppositie met Pluto (plotse onverwachte, overweldigende tegenstand) terwijl zijn Maan door de Via Combusta (crisiszone 15° Weegschaal- 15 ° Schorpioen) ploegt. De Maan is net naar zijn val gegaan in Schorpioen wat meestal het hoogtepunt in de crisiszone aangeeft.

MACRON PROGRESSIES

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *