Afgelopen week overleed het jaren ’60  icoon Françoise Hardy, zangeres en actrice die bekend stond om haar melancholie, zowel in haar persoonlijke als in haar professionele leven. Ze was in haar hoogtijdagen een beroemdheid en werd wel gezien als het “Franse antwoord op de Beatles”. De laatste decennia was haar leven minder glamoureus, ze leed al sinds 2004 aan kanker, in 2015 verslechterde haar conditie nog na diverse medische ingrepen. De laatste twintig jaren waren daarom nogal een lijdensweg.

Mars

Het temperament bepaald op basis van haar radix, is inderdaad behoorlijk melancholisch, van de vijf temperamentsfactoren zijn er maar liefst vier zwarte gal. Dat simpele feit zegt al zoveel! Wat ook in het oog springt is de bezetting van de IC/MC -as. Het MC valt op de koninklijke, zeer martiale Aldebaran, zeer goed voor succes, de energieke Mars zelf staat er ook bovenop met de castrerende Uranus, die de eeuwige zelftwijfel laat zien waaraan Hardy, ondanks haar triomfen bleef lijden. In het tiende huis staat ook Saturnus/ Heer 5 van creativiteit  en kunst op de krachtige, energieke Capella, het succes in hier dus heel duidelijk te zien. Succes wordt gegeven, niet gemaakt.

Eenzaam

Aan die IC/MC-as zit ook een ander aspect, het is natuurlijk ook de as van de ouders. Met de castrerende Uranus, de vurige Mars en de twee zeer martiale koninklijke sterren Aldebaran en Antares op deze as, ziet dat er niet al geborgen en zorgzaam uit. Hardy werd met haar zusje opgevoed door haar moeder, de vader was grotendeels afwezig. Heer 4 is Jupiter de vader in tripliciteit – hij gaf wel wat financiële ondersteuning –  in het twaalfde huis van onzichtbaarheid op de kwaadaardige Alphard. In het vierde huis staat de zachte Venus, maar ook dat deed Hardy niet veel goed, Venus is in negatieve receptie met Mercurius , Heer 1 en dat is Hardy zelf. De IC-MC as laat zowel de motor van haar grootse loopbaan zien als haar zeer problematische familie-achtergrond.

Francoise Hardy

Ziekte

Met zoveel zwarte gal in het temperament, is de vatbaarheid voor ziekte groter. Dat zwl zeggen dat Hardy preventief, vooral op latere leeftijd, anti-melancholische maatregelen had moet nemen. Hier zie je de grote waarde en bruikbaarheid van de klassieke medische astrologie. Het pikante is dat Hardy zelf amateur-astroloog was, ze studeerde zelfs bij grootheden als André Barbault, maar daar leerde je dus ook geen echte, effectieve astrologie. Heer 6 van ziekte is Saturnus die via antiscion een oppositie maakt met de zeer melancholische Mercurius  in de extreem koude Steenbok, die in conjunctie het Punt van Overvloed staat en dispositor is van het Ziektepars. Ze leed aan kanker van het strottenhoofd, Mercurius is de significator van dat orgaan!

Firdaria

De Firdaria zijn weer verbluffend helder, ook op medisch gebied! In 2004/2005 toen de ziekte zich manifesteerde, zat in de Firdar van Mercurius en de Subfirdar van Saturnus (Heer 6) ! In 2015 toen er een sterke verslechtering op trad, was net de Zuidknoop-Firdar begonnen, in de radix staat Pluto  in oppositie met de Zuidknoop. Niet alleen kun je dus zien of iemand extra gevoelig is voor ziekte, maar ook meer specifiek voor welke ziekte, je kunt ook zien wat je preventief kunt doen en wanneer dat vooral nodig is. Ik weet zeker dat Françoise Hardy liever deze echte klassieke atrologie had geleerd. Daar kan Barbault niet tegenop!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *