Het boek van de Franse schrijver Laurent Binet ‘’Himmler’s hersens heten Heydrich” , kortweg HhhH, is op weg een internationale bestseller te worden. Er is een film van gemaakt en een serie, de opvallende literaire structuur van het boek trekt veel aandacht. Het draait in het boek allemaal om de SS-er en oorlogsmisdadiger Reinhard Heydrich,ook bekend als de “Slager van Praag”, hij was met Heinrich Himmler de bedenker en uitvoerder van de “Endlösung”. Heydrich was niet meer dan een hoog geplaatste nazi, de extra bekendheid die hij heeft, dankt hij  voornamelijk aan het feit dat hij werd omgelegd door twee Tsjechische verzetstrijders , toen hij  als “Rijksprotector” een nazistisch schrikbewind voerde in Tsjechië. Het is natuurlijk zeer interessant om eens een blik te werpen op de radix van deze oorlogsmisdadiger, die zo opvallend  zijn eind kwam. Klik op de link hieronder om de radix van Heydrich te kunnen zien.

HEYDRICH

Ik moet eerlijk zijn de geboortegegevens zijn, volgens het bekende classificatie-systeem van Lois Rodden, niet van een optimale betrouwbaarheid. Het zijn “Dirty Data” dat wil zeggen dat er diverse bronnen zijn die andere tijden geven, iets als een geboorte-acte is er niet. Toch moet je dat systeem van Rodden wel met een stevige korrel zout nemen want geboortegegevens die worden genoemd door een vriend of door een familielid, krijgen de kwalificatie “A”,betrouwbaar dus. Tsja, als je daar even over na denkt, dan is dat wel een beetje dubieus.  Het is wel heel fijn dat er mensen zijn die zoveel Maagd-energie hebben dat ze al die geboortegegevens op een rijtje zetten, maar het is slim om de “ Rodden rating” niet zomaar blind te accepteren.

Zelfs Dirty Data -gegevens kunnen correct zijn en je kunt altijd uitproberen of een horoscoop werkt op belangrijke punten. Twee opvallende zaken in het leven van Heydrich zijn dat hij dus bekend werd door de manier waarop hij aan zijn einde kwam en vanwege zijn indrukwekkende, zeer “germaanse” uiterlijke verschijning, een van zijn bijnamen was het “blonde beest”. In zijn horoscoop springt meteen de Saturnus-Venus conjunctie in het oog die op de descendant staat en met een zeer kleine orb de graad van de ascendant aspecteert. Planeten die zo’n aspect maken, hebben altijd een opvallende invloed op het uiterlijk, Saturnus maakt groot (beest) en Venus maakt de harde trekken van Saturnus beter geproportioneerd.

HEYDRICH 3

Als je dat vergelijkt met de foto, zou dat heel goed kunnen kloppen, het is hoe dan ook een opvallend gezicht waarin de hoekige lijnen  van Saturnus zeker te zien. Ook de bekendheid door de manier waarop er aan zijn onzalige leven een einde kwam , komt terug in deze  horoscoop in de plaatsing van het Arabische Punt van Roem  (Acs + Jup – Zon, in daghoroscopen) in de eerste graad van de Maagd in zeer nauwe oppositie met Mercurius.  Mercurius is, omdat hij binnen  de gebruikelijke vijf graad orb vlakbij cusp 8 staat, anareta, ofwel de dodende planeet, die de omstandigheden rond de dood beschrijft: hij wordt dus bekend om de dramatische manier waarop hij sterft. Mercurius is namelijk net zijn vernietiging en val binnen gegaan, een dramatische verslechtering  en geeft dus een hele nare dood aan. Mercurius is de algemene significator van voertuigen en Heer 3 van routine-bewegingen, Heydrich zat in een auto toen hij werd opgeblazen. De auto remde af omdat hij net de hoek om kwam, Mercurius is net uit de Waterman de Vissen ingegaan.

Dit is in ieder geval heel treffend, net als het feit dat hoekplaneet Venus Heer 4 is, Heydrich groeide op in een zeer muzikaal gezin. Mars is Heer 10 van beroep die heel sterk in Ram staat, wat zijn militaire carrière beschrijft en dat hij ook gevechtspiloot was, laat de stand van Mars op Algenib, een ster uit Pegasus, het Vliegende Paard zien. Mars beweegt sneller dan normaal en staat in het cardinale Vuurteken Ram ,waar het Vuur snel stroomt, wat allemaal past bij zijn activiteiten als gevechtsvlieger. Het Pars Fortunae , zijn grote honger, staat op het MC, hij wil iets voorstellen in de wereld, een hoge positie bekleden en het valt op Mirach, een lieflijke Venus-ster uit Andromeda, die vaak met de kunsten te maken heeft.

Dat lijkt helemaal niet te kloppen voor de Slager van Praag. Maar Heydrich was zeer muzikaal en Andromeda wordt bevrijd door de held Perseus,  die daarbij de door hem getemde Pegasus berijdt! Dit maakt duidelijk dat je niet aan een horoscoop kunt of iemand zeer kwaadaardig is en al te open staat voor duistere influisteringen of dat we met een verlichte  heilige te doen hebben. Veel essentiële waardigheid wil niet zeggen dat je met een goed mens te maken hebt. Zoals hier:  de sterke Mars laat zien dat Heydrich een prima soldaat was, maar dat maakt hem nog niet goed. Waarom Heydrich zich verlaagde tot zulke beestachtige daden, blijft in wezen onduidelijk. Wat je doet in je leven laat een horoscoop overduidelijk zien, maar hoe je dat doet niet. Dat hoe is de ethische dimensie die een persoon bepaalde daden, een bepaald gebruik van een planeetenergie, toe staat en een ander gebruik niet. Deze “Dirty Data”-horoscoop is zo treffend dat we volgende week de solaren, lunaren en progressies rond de aanslag eens zullen bekijken.

HEYDRICH2

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *