De afgelopen weken hebben we de inauguratiehoroscoop van John F. Kennedy bekeken en  voorspellingstechnieken op die horoscoop toegepast die laten zien hoe het maand na maand gaat met een presidentschap. Voor de relatief korte duur van een presidentiële ambtstermijn van 48 maanden zijn de lunaren en de tertiaire directies (1 dag = 1 maand, met 28 dagen per maand) de aangewezen instrumenten. Niet alleen liet in het geval van JFK de inauguratiehoroscoop duidelijk de dramatische afloop zien, met behulp van de lunaren en de tertiaire directies gebaseerd op die horoscoop kon precies worden voorspeld in welke maand het noodlot zou toeslaan.

Een tijdje geleden werd op deze blog de te verwachten inauguratiehoroscoop van Joe Biden besproken waarin stevige spanningen te zien zijn . Er van uitgaande dat de inauguratie van Biden als president van de VS inderdaad plaats vindt op het te verwachten tijdstip van 20 januari om 12:00, dan kan aan de hand van de lunaren en tertiaire directies,afgeleid van die horoscoop bepaald worden wanneer deze spanningen een climax zullen bereiken. Om dat te bekijken moeten we een voor een door alle lunaren heen gaan. De eerste lunaar die problemen laat zien, geeft de maand aan dat de in de inauguratiehoroscoop gesignaleerde spanningen de kop op zullen steken en deze valt op 9 mei dit jaar.

Weldadige Spica

De IC/MC-as van deze lunaar (hier niet getoond) gemaakt op basis van de inauguratie is omgekeerd ten opzichte van de “radix”(= wortel, de inauguratiehoroscoop is de radix in deze context!), altijd een teken dat er iets belangrijks te gebeuren staat. Pluto staat exact op het IC, Venus / Heer 1 staat op hoofdster van de ellendige Pleiaden en verlaat zijn eigen teken wat een stevig verlies aan kracht betekent. De Zon van het leiderschap valt in de lunaar ook nog pal op cusp 8 van de dood.  Dat ziet er niet erg fijn uit, maar de Ascendant staat op Spica, de meest weldadige en beschermende ster aan het uitspansel, wat een krachtige compensatie voor de problemen aangeeft.

Deze lunaar van mei is hier niet afgebeeld omdat een andere lunaar later dit jaar nog meer de aandacht trekt, namelijk de lunaar die ingaat op 20 oktober en dus het grootste deel van november beslaat, klik op de download -knop hierboven om deze lunaar te kunnen zien. Ook in deze lunaar staat Pluto weer op een hoek maar nu op de Ascendant! Deze Asc valt op het “radix”-MC, de meest problematische stand uit de “radix” (de inauguratiehoroscoop) wordt dus herhaald op het meeste prominente punt van de horoscoop de Ascendant! Op het lunaar-MC staat de meedogenloze koninklijke Zuidschaal, de kosmische bulldozer die alle ongerechtigheid zonder kwartier corrigeert, deze MC / IC -as valt ook nog eens omgekeerd over de “radix”-Asc/Desc- as. De castrerende Uranus, de ultieme “reality check” valt op het IC en dus ook op de radix-Asc.

De voorspelling is daarom dat Biden in mei geconfronteerd zal worden met een behoorlijk groot probleem, waarmee hij nog weg komt. In november echter duikt dit (of een ander) probleem weer op en zal het hem niet meer lukken om er aan te ontsnappen.Volgende week zullen we bekijken wat de tertiaire directies laten zien.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *