Europa sidderde de afgelopen week nog na van de gruwelijke moordpartij in Parijs. Er kwam zelfs nog een vervolg in Verviers bij de zuiderburen, waar een aanslag verijdeld werd en weer twee doden vielen. Europa hield zijn hart vast en in Parijs werd het leger de straat op gestuurd. In de post van vorige week keken we naar de radix van de Franse president en naar de geldige ingresshoroscoop om de sterk verhoogde spanningen te kunnen duiden. Een andere benadering is vanzelfsprekend de duiding van een horoscoop van Frankrijk, maar de beruchte vraag is dan altijd welke horoscoop? Er zijn er vele, van alle vijf Franse republieken in de moderne tijd en zelfs nog meer dan dat. De beste optie lijkt echter om een horoscoop te gebruiken die betrekking heeft op de grote waterscheiding in de Franse geschiedenis, de Franse Revolutie. Daarmee begon de moderne tijd in het Rijk der Franken, met de onthoofding van de laatste telg uit het oude geslacht van de Franse koningen. Maar weer is de vraag welke horoscoop dan precies?

FRANKRIJK

Wat heel goed werkt, is de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter (GC) uit 1782 die vooraf ging aan de revolutie. Deze kan gewoon als radix van Frankrijk worden geduid, zoals we al vaker hebben betoogd op deze blog. Klik op de link hierboven om de GC te kunnen zien, het is als het ware de wortel van de revolutie die de grondslag vormt voor de latere Franse republieken. Wat direct opvalt, is de knopenas die over de MC-IC-as valt, altijd een teken van grote ommekeer. Dat wordt herhaald door de bijna Nieuwe Maan, een nieuwe fase gaat beginnen, en verder valt de gevaarlijke Mars in vernietiging op, hoog in het tiende huis. Als deze Mars wordt geactiveerd door een progressie of door de solaar, kan dat tot geweld leiden.

Het is altijd leerzaam de radix van een belangrijke politicus te vergelijken met zo’ oer-GC, het laat zien hoe een individueel leven door de energie van een land gedragen kan worden. Zo ook bij de huidige president Hollande, zijn radix Asc/Desc -as valt omgekeerd over de Asc/Desc van de Franse GC en zijn Zon valt via antiscion in oppositie met de Nieuwe Maan. Als die synastrie sterk is, wijst dat op de mogelijkheid van een politieke loopbaan, natuurlijk moet dat wel geduid worden in het kader van de hele radixanalyse.

FRANKRIJKSOLAAR

Dat deze “mundane radix”, zoals we de Grote Conjunctie kunnen noemen, werkt, blijkt uit de bovenstaande solaar waaronder het bloedbad in Parijs werd aangericht. Het kan niet duidelijker, de Zuidknoop, een soort super-Saturnus die veel ellende brengt, valt pal op de ascendant! Ook in solaren van individuen wijst een knopenas die over de Asc/Des-as valt op ingrijpende gebeurtenissen. Dat het Pars Fortunae precies op de Zuidknoop staat, versterkt de nadruk op ellende nog eens aanzienlijk, dit is het PF geprojecteerd in de solaar met de radixboog. Het laat zien waar de meest intensieve aandacht naar uit gaat dat jaar, het PF is ook het punt van het gemis.

De Maan staat opvallend in het eerste huis en is in de mundane radix heer 8 van de dood. In een solaar heeft iedere planeet altijd twee huisheerschappen, die uit de oorspronkelijke radix en die uit de solaar zelf. Mars, de planeet van het geweld, staat dominant op het MC van de solaar, samen met het MC op de zeer agressieve ster Facies die met blinde agressie te maken heeft. Mars is in de solaar zelf heer 8 van de dood, maar wat het al zo dreigende plaatje compleet maakt, is de synastrie met de (mundane) radix. In de solaarduiding bekijk je altijd ook hoe de solaarstanden doorverbinden met de posities in de radix. En dat brengt ons weer bij Mars want de Noordknoop op de descendant van de solaar valt precies op de vernietigde Mars in het tiende huis van de mundane radix!

FRANKRIJKLUNAAR

De lunaar geeft de maand van de aanslag aan. Het gaat in de lunaarduiding altijd om opvallende standen, vooral posities op hoeken. Soms moet je om die te zien net even verder kijken, zoals ook in dit geval. In deze lunaar valt Mars via antiscion (spiegelpunt in de as Kreeft/Steenbok) precies op de descendant, wat laat zien dat het geweld dat werd aangegeven door de solaar in deze maand los barst. Laat het duidelijk zijn dat een lunaar alleen binnen het kader van de solaar zo betekenisvol kan zijn. Had de solaar niet zulke sterke spanningen laten zien, dan had de lunaar nooit zulk grofgeweld kunnen brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *