Gisteren ging er weer een schokgolf door Europa, in Manchester werd een bloedige bomaanslag gepleegd, waarbij ook veel kinderen omkwamen. Dat was al de tweede terreurdaad in Engeland in korte tijd, in maart sloeg in Londen ook al een terrorist toe, die met een vrachtwagen mensen dood reed. Astrologisch gezien wordt het grotere kader voor de aanhoudende terreur gegeven door de op deze blog al zo vaak besproken, rampzalige Grote Conjunctie (GC) van Saturnus en Jupiter op Algol uit 2000, die vooral voor Europa dramatisch is. In 2020 eindigt de periode die door deze GC wordt beheerst en de nieuwe GC van 2020 ziet er veel minder dreigend uit. We mogen dus verwachten dat het na 2020 veel beter zal gaan, en de spanningen op alle vlakken in de jaren na 2020 snel zullen afnemen.

Maar zover is het nog niet en om te begrijpen wat er gisteren gebeurde, moeten we naar andere horoscopen, voornamelijk naar die van Engeland, kijken. Als horoscoop voor Engeland gebruiken we de Grote Conjunctie uit 1047, die direct vooraf ging aan de Normandische invasie en die gezien kan worden als het begin van de Engelse natie. Deze horoscoop werkt in de praktijk heel goed en omdat deze al diverse malen aan de orde is gekomen op deze blog, zullen we dat nu niet herhalen. Klik op de link hieronder om de mundane radix van Engeland te kunnen zien.

UK GC

Een zeer gevoelig punt in deze horoscoop is de Maan in val in Schorpioen, die Heer 12 is en veel invloed heeft omdat hij vierkant de Asc/Desc-as staat en via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as ° Kreeft / 0° Steenbok) op de descendant valt. Het is precies deze Maan die op de ascendant van de nu geldige solaar staat en dus alle thema’s verbonden met het kwaadaardige twaalfde huis zeer nadrukkelijk naar voren brengt. In de solaar is verder de gewelddadige Mars Heer 8 van de dood en de solaar-Mars staat vierkant met de radixpositie van weer die Maan. De MC/IC-as in de solaar valt op de GC-graad in de radix en de Saturnus-Mercurius-conjunctie uit de solaar, waar via antiscion de solaar Pluto-Venus conjunctie op staat, is in conjunctie met de radix-Venus! Venus is radixheer 10 en dus een van de belangrijkste huisheren uit de radix.

UK SOLAAR 2016

Dat is een concentratie van heftige standen, die natuurlijk het dramatische Brexit-proces weerspiegelen , maar ook de verhoogde gevoeligheid voor geweld en terreur laat zien. In de progressie is het vooral de beweging van de Maan die zorgen baart. De progressieve Maan is net in oppositie geweest met, ja weer die zo gevoelige radix-Maan en is inmiddels hard op weg naar “de Algolzone” , die loopt van 26 Stier tot ongeveer 10 Tweelingen. Deze zone waarin ook de Pleiaden en de Hyaden staan, geeft altijd een fase aan van grote tegenslagen en ellende, wat natuurlijk ook wijst op het ongelukkige  Brexit-proces, wat Engeland nog heel veel schade zal gaan doen. Dit is geen politieke opvatting , maar een objectieve astrologische realiteit, Engeland gaat een zeer problematische fase tegemoet.

UKPROGRESSIES

De oplettende lezertjes zullen hebben opgemerkt dat er een onbekend symbool is verschenen in de horoscoopafbeeldingen, dat op het omgekeerde symbool voor de Stier lijkt. Dit is het Arabische Punt van de Zon, waarvan de formule de omgekeerde is van die van het Punt van de Maan, het Gelukspunt. Het Pars van de Zon is ook het punt van de geest, de toekomst en de overvloed en het lijkt de moeite waard het als pars van het Eerste Licht, de Zon mee te duiden, ook in de progressies, als een belangrijke factor. In de progressies van de UK lijkt dit bevestigd te worden, het Zonnepars staat nu pal op koppensneller Algol en beweegt zich al een tijd door de crisiszone. Het staat exact in oppositie met de radix-Mercurius op Antares, de uiterst martiale ster die cycli beëindigt.  Het Zonnepars is het  Pars van de Toekomst  en dit lijkt allemaal wel heel toepasselijk  tijdens een Brexit-proces.  Merk wel op dat het Zonnepars, vanwege zijn formule, achterwaarts beweegt door de zodiak!

UKLUNAAR

De lunaar die nu geldig is, legt weer de nadruk op de Maan-positie, die al zo vaak terug kwam. Natuurlijk staat de Maan automatisch op zijn radixpositie  in een lunaar, maar de Maan is in de geldige lunaar Heer 1 (en dus Engeland deze maand) en deze wordt verbrand door de Zon via oppositie. Een duidelijk teken dat er deze maand met het land  (Heer 1 ) iets ellendigs gebeurt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *