De afgelopen week was voor het Engeland nogal dramatisch, tegen een achtergrond van door de regering verloren verkiezingen, een wankelende, totaal ontredderde premier, een moorddadige flatbrand en weer een terroristische aanslag, gingen ook nog eens de Brexit-onderhandelingen van start. Zoals we in de post van een maand geleden op deze blog al constateerden, loopt in de Engelse horoscoop het progressieve Pars Solis door de crisiszone rond Algol en nadert ook de progressieve Maan deze zone. Algol heeft te maken met je hoofd verliezen en het Pars Solis is de essentie van de Zon (de baas) en daar past een ontredderde Theresa May wel heel goed bij natuurlijk. Aan de andere kant van het Kanaal waren de gebeurtenissen al even opmerkelijk,  president Emmanuel Macron behaalde een absolute meerderheid  bij de Franse parlementsverkiezingen, alle gevestigde partijen leden een verpletterende nederlaag.

Het Front National van Marine Le Pen hield 8 zetels over in de Assemblée van 577 leden, iets meer dan 1 %. Het kan verkeren, een jaar geleden liep Le Pen zich nog serieus warm om het land over te nemen, maar zoals op deze blog al een half jaar voor de verkiezingen werd voorspeld, werd ze geen president en haar partij is voorlopig  gedecimeerd tot een onbetekenende, machteloze splinter. Op deze blog hebben we al meerdere malen het populisme een achterhoedegevecht genoemd en deze ontwikkelingen lijken dit te bevestigen. Maar hoe zit met de grootste, meest aanstootgevende  populist van alle allemaal, Donald Trump? In de post van vorige week werd al duidelijk dat de komende eclips van augustus zijn radix frontaal treft en ook zijn progressies zien er flink gespannen uit. Maar wordt dat bevestigd door zijn nieuwe solaar die kort geleden op 13 juni is ingegaan? Klik op de link hieronder om zijn solaar te kunnen bekijken.

TRUMP SOLAAR 2017

Het eerste wat in het oog springt, is Jupiter die op de ascendant staat en dat lijkt niet zo slecht, Jupiter is immers een planeet, die er toe neigt goede dingen te brengen. In de context van deze analyse hoeft dat echter niet zo te zijn, in de radix van Trump is Jupiter Heer 8 van dood en einde en Heer 5 van “de dood van de baan”, het vijfde huis is immers het achtste gezien vanaf het tiende huis van de baan. Dat zou dus net zo goed een negatieve betekenis kunnen hebben, als andere aanwijzingen dat tenminste bevestigen.Tegenover het MC staat heel opvallend Pluto, de vorst van de onderwereld, die de gewoonte heeft om plotseling op te duiken om op niets ontziende wijze zijn meestal nogal schadelijke werk te verrichten. Het is natuurlijk niet zo’n heel goed teken als deze factor recht tegenover je maatschappelijke positie staat.

Saturnus in de solaar is heerser van het vierde huis (tegenover het tiende) en Saturnus is in oppositie met de Zon, die in de radix Heer 1 is en dus heel uitgesproken Trump zelf. Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft/ 0 °Steenbok) , staat Mars op de Zon en dat is geen teken dat het allemaal  wel koek en ei zal zijn. Natuurlijk valt deze zeer gespannen oppositie van Saturnus met de Zon conjunct het antiscion van Mars over de radix-knopenas en de knopenas van de solaar zelf valt weer op de radix-Mars van Trump. Een activering van de knopenas duidt altijd op grote, ingrijpende  veranderingen en dus kunnen we zeggen dat de nieuwe  solaar van Trump het beeld van meer dan normale spanning bevestigd.  Het is altijd een goede idee om  in een solaar de zeven planeetpunten te projecteren met de boog vanaf de ascendant die ze hebben in de radix.  Er blijken zich dan maar liefst vijf punten te verzamelen rond die Jupiter op de solaarascendant, ook een teken dat er iets van belang zal gebeuren het komende solaar-jaar.

TRUMP LUNAAR OKT 2017

Om vast te stellen wanneer die “gebeurtenis” plaats  zal vinden, moeten de lunaren  worden bekeken, progressies en directies geven de grote ontwikkelingen wel duidelijk aan, maar je kunt er geen precieze voorspellingen mee doen. Bij het doorkijken van de lunaren zijn er twee die opvallen, die van 26 september heeft de Zon op de descendant,wat de plaats is waar de Zon ondergaat en dat is geen goede teken. De daarop volgende lunaar springt er ook uit, deze heeft het MC op het radix-MC van Trump dat op Algol staat. Het Algol-potentieel van Trump in zijn maatschappelijke positie zal die maand dus bij uitstek naar voren komen en dat is meestal niet zo best, Algol hakt je kop er af. Al met al kunnen we dus zeggen dat Trump het in oktober en november zwaar voor zijn kiezen zal krijgen. Daarbij is er zoveel achtste huis en Saturnus (en Pluto!) in het spel dat zelfs een einde (van de baan) niet uitgesloten is.

                               TRUMP 2

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *