Een van de kenmerken van onze tijd is een zeer sterke polarisatie, hele landen zoals de VS en het Verenigd Koninkrijk worden verscheurd door politieke kwesties. Over de hele wereld neemt dit de vorm aan van een globaliseringstendens die alle verschillen, grenzen, tradities en specifieke identiteiten wil uitwissen en het onvermijdelijke nationalistische, “populistische” verzet hiertegen: Trump versus Clinton, Rutte versus Baudet en Macron versus Le Pen. Beide kampen hebben zo hun punten, de EU heeft zeker nadelen maar toch ook positieve kanten. Alleen is er voor nuance niet veel plaats meer en dat heeft er mee te maken dat het globaliseringsproces bijna niet te stoppen lijkt, mensen voelen zich machteloos en dan is een extreem standpunt snel ingenomen.

Deze gespannen fase heeft ook te maken met de definitieve overgang volgend jaar van de Grote  Conjuncties van Saturnus en Jupiter van Aarde-tekens naar Lucht-tekens, het conservatieve Aarde houdt vast aan specifieke identiteit en hoe het was, het expansieve Lucht wist grenzen uit. Zo’n overgangsfase brengt altijd conflicten en onvermijdelijk zullen er dan figuren zijn die het astrologisch aangegeven conflict belichamen.

Het Italiaanse schip

Je zou kunnen zeggen dat de populisten vechten voor het behoud van alles wat in de Aarde-fase tot stand kwam zoals de natie-staat, en een van de nieuwe sterren aan het populistische firmament is “El Capitano” Matteo Salvini een Italiaanse populist met de gebruikelijke anti-EU en anti-immigratie agenda. Het is van het grootste belang te zien dat politici zoals Salvini in de de overgang van Aarde naar Lucht hun macht vergaren en geen partij te kiezen, dan geeft de astrologie je het vermogen om gebalanceerd te blijven en niet te worden mee gesleept in een gepolariseerde discussie die onvruchtbaar is. Astrologie is inherent zuiver en vrij van iedere vorm van ideologische of politieke oriëntatie. Het is natuurlijk ook zeer interessant om een blik te werp op de radix van El Capitano die een goede kans maakt om inderdaad het Italiaanse roer in handen te krijgen.

MATTEO SALVINI

Wat direct in het oog springt in deze horoscoop is de Maan die verhoogd staat in het zevende huis van de anderen. Een sterke verhoogde Maan is natuurlijk niet zo gek voor een politicus die het verzet  van het volk tegen een door de machthebbers opgelegde globalisering wil belichamen. In zijn algemene betekenis is de Maan de significator van het volk, dat tegenover de machthebbers gesymboliseerd door de Zon,  staat. In het sterke zevende huis kan Salvini die Maan heel makkelijk naar buiten brengen en omdat de Maan zoveel waardigheid heeft kan hij dat heel effectief doen. Veel waardigheid laat namelijk zien dat iemand goed begrijpt hoe een planeetenergie functioneert, hij kan er goed mee omgaan, in de zin van effectief gebruiken. De met veel publiciteit omgeven tour in zwembroek die Salvini als deel van zijn campagne maakte over de stranden van zuid-Italië laat dat goed zien.

Deze Maan is ook Heer 9 van denkbeelden en van buitenland en staat ook nog eens op de zeer krachtige Algol, die je het vermogen geeft om mensen het hoofd te doen verliezen door een glamour-achtige uitstraling (Trump heeft hem op het MC) . De belangrijke volks-Maan is ook nog via  een sextiel direct verbonden met de Zon (de baas) /Heer 10 van het beroep: El Capitano (heeft hij een misschien een astroloog?). Ook het negende huis (buitenland) wordt benadrukt, de Zuidknoop staat vrijwel exact op de cusp in conjunctie met het antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0° Steenbok) van Saturnus. Dat is wel heel erg saturnaal, de Zuidknoop is een soort super-Saturnus :grenzen dicht dus.

Het Punt van de Maan, het Pars Fortunae, dat onder meer onze zielswens aangeeft staat er recht tegenover op cusp 3 in oppositie met het buitenland dus. Het PF staat onder dispositie van, en wordt dus beheerst door Saturnus die thema van grenzen sluiten herhaalt. Omdat het PF ook het Punt van de Maan is, de essentiële energie van de Maan, kun je dit ook zien als de volksziel die Salvini wil  beschermen tegen het boze buitenland aan de overkant.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *