Vorige week was er een onverwachte ontwikkeling in de een van de meest beruchte cold cases in de recente geschiedenis, de moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986. De populaire sociaal-democraat werd op 28 februari in het centrum van Stockholm doodgeschoten en ondanks de uitgebreide, intensieve onderzoeken was er tot nu toe nooit een dader gevonden. Bekentenissen waren er des te meer, maar liefst 130, wat gerede twijfels aan de geestelijke volksgezondheid op roept. Maar nu is de Zweedse justitie er uit, zij stellen namelijk dat de moordenaar ene Stig Engström was, een alcoholistische graficus die met wapens om kon gaan en vlakbij de plek waar Palme werd vermoord een kantoor had.

Deze man was wel wel al eerder in beeld, maar toch voornamelijk als getuige. Een proces zal er niet van komen, Engström pleegde al jaren geleden zelfmoord, blijkbaar was hij niet een van de meest evenwichtige types. Als hij inderdaad de dader zou zijn, zouden alle, soms wat wilde theorieën over betrokkenheid van buitenlandse geheime diensten en terroristen uit de lucht blijken te zijn gegrepen. Het zou een simpele, impulsieve haat-moord kunnen zijn geweest, Engström was fel anti-Palme, hij zag vanuit zijn kantoor de premier onverwacht voorbij komen en greep zijn kans. Dat zou ook verklaren waarom men zoveel moeite had de dader te vinden, er waren geen voorbereidingen en Engström handelde alleen. Het zou heel goed kunnen.

Maar wat zegt de horoscoop van Olof Palme hierover? De omstandigheden rond het sterven worden aangegeven door de zogenaamde anareta of wel de Dodende Planeet, dat is meestal Heer 8 maar soms ook een planeet in Huis 8. Sterven is natuurlijk nooit fijn maar de omstandigheden verschillen nogal. Aan de hand van de Anareta, zijn conditie, zijn positie en zijn aspecten kunnen deze omstandigheden worden beschreven. Al zal het sterven nooit een prettige ervaring worden, kun je zo wel zien of het dramatisch zal zijn of misschien wel in serene rust en overgave zal gebeuren. Klik op de download-knop hieronder om de radix van Olof Palme te kunnen bekijken.

De Zon is Heer 8 en Anareta, die vernietigd is in Waterman, wat op zichzelf al wijst op mogelijk dramatische omstandigheden rond zijn dood. Het valt direct op dat Mercurius /Heer 7 van partners naast de Zon staat, zijn vrouw Liesbeth liep naast hem toen hij werd vermoord. Via antiscion, de planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft- 0° Steenbok, valt Mars in vernietiging in nauwe oppositie met de Zon/Mercurius conjunctie, met Olof en Liesbeth Palme dus. Dat lijkt toch een hele beeldende weergave van de moord, Mars is in vernietiging en laat dus de slechtste kant van de agressieve planeet zien en een antiscion duidt vaak op iets wat verborgen is. Het verborgene wordt nog eens herhaald door het sextiel dat de Zon/Mercurius-conjunctie maakt met de algemene significator van de dood Saturnus die op cusp 12 van geheimen staat, vlakbij de koninklijke Doodsster Antares!

Dat ziet er allemaal heel dramatisch uit: Heer 8/ Anareta is in vernietiging en in oppositie met het antiscion van de Kleine Malefic Mars in vernietiging en sextiel de peregriene Grote Malefic Saturnus op cusp 12 op de Doodsster. Zo’n enorme concentratie van negatieve indicaties,  duidt niet op rustige omstandigheden rondom de dood. De moordenaar lijkt het duidelijkst te worden aangegeven door Mars in Stier en als we zover zouden gaan om die stand ook uiterlijk te duiden, komen we op een kleinere man (Mars is niet groot, Venus de dispositor ook niet) gespierd en robuust (Mars) maar vanwege de dispositie door Venus niet al te strak of tanig, eerder wat zachter en vleziger (Venus is zacht en vochtig) van voorkomen. Dat lijkt toch behoorlijk op wat er naar buiten komt aan beelden van de mogelijke moordenaar, een kleine compact gebouwde maar wel wat pafferige man…

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *