Drie weken geleden scheef ik, vlak voor de parlementsverkiezingen in deze blog het volgende over de profecties van premier Mark Rutte:

Rutte is 54 en dus is zijn Profectiehuis het zevende, waar ook de tegenstander onder valt, heel toepasselijk voor een jaar van verkiezingen! In Huis 7 staat zijn teflon-mengsel Venus (Heer 10 van de baan )/Mercurius (Heer 1 van Rutte) waarbij Mercurius/ Heer 1  ook nog eens op de krachtige Achernar staat, de ster die te maken heeft met het kapen van de  Zonnewagen. De heer van 7 is die zeer krachtige Jupiter in verhoging in het elfde huis op Procyon! Op de cusp van huis 7 staat, boven nog niet genoemd, de krachtige Deneb uit de Zwaan een uitermate Venus-achtige constellatie , nog meer fijn teflon! De maandprofectie vind je door vanuit het zevende huis te tellen: een huis per maand. De verkiezingen vinden een maand na zijn verjaardag plaats en dan komen we in het achtste huis, het tweede vanaf het zevende, waarvan de sterke Jupiter op Procyon de heer is, niet gek!! Het is  waar dat Saturnus op de cusp van 8 staat: toch een kleine teleurstelling bij alle victorie??

Inderdaad won Rutte met de neo-liberale VVD de verkiezingen met overmacht, maar ook die teleurstelling aangegeven door de maand-profectie is er gekomen! Rutte ontkende iets te hebben gezegd, waarvan later bleek dat hij dat wél had gedaan. Hij beriep zich daarna zonder blikken of blozen op een haperend geheugen. Maar nu waren de rapen gaar, de andere partijen waren zijn gelieg zat, al ziet Rutte zelf niet zo veel problemen. Deze ontwikkeling maak natuurlijk nieuwsgierig naar zijn progressies want Rutte ligt wel degelijk zwaar onder vuur nu.  Klik op de link hieronder om zijn progressieve standen te kunnen bekijken.

En het is meteen duidelijk want er is een progressieve Nieuwe Maan te zien, die vrijwel vol is , de Maan heeft nog maar een halve graad te gaan. Een progressieve Volle Maan of Nieuwe Maan geeft altijd een belangrijk keerpunt aan, dat met grote spanningen gepaard gaat. Bij een Nieuwe Maan wordt een oude cyclus afgesloten en een nieuwe cyclus begint, dat kun je wel zeggen! Het valt ook op hoe precies de timing met de Maan is, deze beweegt een graad per maand en staat er nu bijna bovenop. Zelfs zonder lunaren te maken kom je  dus alleen met de Maan zo al dicht bij de maand waarin iets zal gebeuren.

De conjunctie van het progressieve Pars Fortunae en het progressieve Pars Solis (het omgekeerde Stier-symbooltje)  op de ascendant gebeurt automatisch bij een Nieuwe Maan, dus dat heeft geen betekenis. De andere bewegingen in de horoscoop bevestigen dat Rutte in een moeilijke fase is beland. De progressieve Venus is Heer 10 van de baan in de radix en deze staat net aan het begin van de “Algol-zone”’ die zich uitstrekt van 25 ° Stier tot 10° Tweelingen, een doorgang door deze zone duidt meestal op stevige problemen. Om precies te zijn, staat de progressieve Heer 10 nu op Capulus, de hand van Perseus, die het zwaard vast houdt waarmee de kop van Medusa wordt afgehakt.

Liegplaneet

Heer 10 begint nog maar net aan zijn tocht door deze crisis-zone dus echt heel vrolijk ziet dat er de komende jaren voor hem niet uit. In zijn radix staat Mercurius in het zevende huis Vissen in zijn val en vernietiging, dat zorgt voor de “geheugenproblemen” bij Rutte en de progressieve Maan heeft  net een oppositie gemaakt met het antiscion van deze Mercurius. De primaire directie van het MC beweegt over de ster Wasat, de rechterarm van de sterfelijke  tweeling Castor die een  tamelijk kwaadaardig karakter heeft. De natuur van Wasat wordt beschreven door alleen Saturnus, de Grote Malefic, die in Rutte’s radix geen waardigheid heeft waardoor de ster extra negatief uit werkt. 

De Maan loopt door het Maanhuis Al Fargh Al Thani, een huis dat wordt geassocieerd met uitputting van middelen , schade en gevaar. Mercurius, zijn “liegplaneet” , die essentieel zo zwak staat in zijn radix, is ook  een van de planeten die dit Maanhuis beschrijven wat deze doorgang extra riskant maakt.          

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *