Terwijl heel Nederland in de ban was van de prestaties van Oranje groeide Israel langzaam naar de zoveelste crisis. Het blijft een vreemde zaak maar drie Joodse tieners werden door leden van Hamas ontvoerd en vermoord, specifieke motieven lijken echter te ontbreken. De altijd als een veer zo gespannen Israelische maatschappij brulde om wraak en een aantal kolonisten, gevaarlijke meedogenloze fanatici en altijd de lont in het Israel-kruitvat, ontvoerde een Palestijnse jongen die op zeer brute wijze werd vermoord. De regering kon niet meer terug en inderdaad barstte een bombardement op de Gaza-strook los, zoals zo vaak is het een diep trieste diabolische herhaling van zetten. De haat regeert en de enige die lacht is de duivel, de zwarte duivel. De beide partijen laten zich gebruiken door het kwaad.

Er is geen land in de wereld dat zo geladen is met mythische motieven als Israel en dat moet zichtbaar zijn in de horoscoop. In de boeken worden er diverse tijdstippen gegeven voor de geboorte van het land, de hier gebruikte radix is gebaseerd op het tijdstip dat de Joodse leider Ben Goerion de onafhankelijkheid proclameerde. En inderdaad wemelt deze horoscoop werkelijk van de krachtige vaste sterren die van het grootste belang zijn in de mundane astrologie. Klik op de onderstaande link om de radix van Israel te zien.

ISRAEL

Op het MC vinden we direct een zeer toepasselijke ster, Procyon de hoofdster van de Kleine Hond. Dit is een hele heldere ster en dus zeer krachtig in zijn werking en de Kleine Hond is het felle, handige beest dat de grote jongens te snel af is. Dat kun je van Israel wel zeggen het is onwaarschijnlijk hoe het land te midden van zoveel Arabische vijanden overleeft. Tegenover het MC op het IC, staat een veel minder heldere ster die niet minder veelzeggend is, het is Terebellum verbonden met noodlottige profetie. Als je bedenkt dat het IC het land en de wortel is, zie je hier duidelijk de hele zionistische cultus van de terugkeer naar de eigen Joodse bodem. Heer 4 is Saturnus op zijn  grimmigst in vernietiging in het vuurteken Leeuw, het land wortelt in de Shoa. Op de Ascendant staat Spica die je tot onverwacht hoge posities brengt en je beschermt, dat hebben ze wel nodig. De Zon geeft een zeer duistere tegentoon deze staat op de ultieme slachter Algol die via antiscion conjunct de Maan heer 10 in het tiende huis staat. Dit verklaart de niet te stoppen bloedbaden en het blinde geweld want de Maan staat op de Tweede Algol, de Kribbe of wel Praesepe, de Uitwaseming van Opeengestapelde Lijken, je mag hier een wat ruimere orb aan houden van twee graden zo krachtig is de werking van de Lege Kribbe. En hoe duidelijk toont deze positie het hele probleem. De zionisten perverteerden de spirituele symboliek van het Beloofde Land tot een botte bezetting van een tastbaar land, het is een typisch moderne denkfout om alles letterlijk te nemen. Juist hier zou het Kind, de geestelijke dimensie en het goddelijke ordenende centrum, in de Kribbe moeten liggen, maar de Kribbe is leeg en de chaotische wervelwind van de emoties en van de begeertes regeert. Mars de algemene significator van militaire kracht staat op de zeer machtige koninklijke Regulus, het Israelische leger heeft een grote faam en het land heeft zelfs kernwapens. Het zal duidelijk zijn, zonder de vaste sterren te bekijken begrijp je niet veel van deze horoscoop, de onwaarschijnlijke cumulatie van mythische kracht. Israel is de lont in het wereldkruitvat.

Met zoveel kracht en zoveel duisternis, lijden en ellende (Algol en Praesepe op de Lichten Zon en Maan die via antiscion conjunct staan) is het onvermijdelijk dat het land van crisis naar crisis gaat. De verhoogde spanningen van het moment zijn ook duidelijk zichtbaar in de solaar gebaseerd op deze radix. Klik op de link hieronder om de solaar te kunnen zien.

ISRAELSOLAAR

Subtiel is het niet heer 1 en heer 7 uit de solaar en uit de radix staan beiden in vernietiging en in oppositie over de solaarascendant / descendant-as! Dat zou al genoeg zijn om de verhevigde strijd te voorzien maar deze vernietigde Mars zo dichtbij de ascendant en dus zeer dominant dit jaar staat op Vindemiatrix, de Tovenaarsleerling, de ster die uit domheid en ijdelheid krachten los maakt die niet meer te beheersen zijn. Het is een goede beschrijving van de volstrekt incapabele premier Benjamin Netanjahoe de verkeerde man op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd. Maar zo gaat het in Israel. De extreme spanningen worden herhaald in de solaar doordat het een Volle Maan conjunct Saturnus  is die op de Noordschaal valt. De Schalen hebben te maken met gerechtigheid en corrigerende actie om de balans te herstellen.

Maar je kan als astroloog  ook vanuit een andere hoek naar de gebeurtenissen kijken namelijk met de horoscoop van de Ramingress, berekend voor het exacte moment dat de Zon de Ram in gaat met als plaats Tel Aviv. Klik op de link hieronder om de ingresshoroscoop te zien.

ISRAELINGRESS

De oorlogs-Mars is niet te missen in het eerste huis in vernietiging op zijn grimmigst en op de extreem vergrotende Noordknoop, de Muil van de Draak die het onderste uit de kan wil. Via antiscion staat Mercurius, op zijn allerslechtst in val en vernietiging in Vissen, conjunct deze Mars, Mercurius is heer 12 van geheimen en zelfdestructie. Omdat ook een antiscion wijst op iets wat niet zichtbaar is, zou dat een aanwijzing kunnen zijn dat het allemaal een doelbewuste provocatie was. Maar wat er ook achter, zit zelfdestructief is het zeker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *